Неуспешно интервю!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
coolcoldy
Обратна връзка:

Неуспешно интервю!!!

Мнение от coolcoldy »

СИЛЕН Е НЕ ТОЗИ КОЙТО НЕ ПАДА, А ТОЗИ,КОЙТО СЕ ИЗПРАВИ СЛЕД КАТО Е ПАДНАЛ.

Скъпи съфорумци,започвам с тези думи,защото Съдбата ни препъна на интервюто.За голямо наше съжаление не успяхме да се справим с френкият така,че да си защитим нивото на езика/8-7/ и резултата е ясен.
Самото интервю протече така:
Бяхне от 12 часа. 11:30 бяхме пред консулството и ни казаха от охраната да дойдем към 11:55. След това влязохме и на -1етаж се настанихме в чакалнята.След около 5-8 мин.дойде преводачката и ни поиска оригиналите на дипломите и трудовитв книжки.След 15-20 мин. ни поканиха.
Мадам Бодуан ни покани да седнем и се започна с въпросите.
Вие ли сте основният кандидат?
Дата на ражадане?
Година на раждане и място
поискани паспортите
разговор около образованието
въпроси към придружаващият
Въпрос за възрастта и място на живеене.
въпрос около настояща работа.
Основно всички въпроси бяха около формулярите.
Впечатлението което ми направи,че самото интервю протича така,че интервюиращият все едно попълва формуляр за точковата система.
И накрая ни каза,че колкото и да и се иска да ни пусне просто не минаваме минимума от точки,които трябва да се наберат.Ако сме си показали много по-добър френски,тогава може би.

Това разбира се е много неприятно,най-вече че сме загубили време, НО/с големи букви/ както започнах в началото
СИЛЕН Е НЕ ТОЗИ КОЙТО НА ПАДА, А ТОЗИ КОЙТО СЕ ИЗПРАВИ СЛЕД КАТО Е ПАДНАЛ.
Затова ние смятаме да пробваме отново.Има случаи,като нас,които са пробвали втори път и са минали.
Искам само за край да дам един съвет за тези,който им предстои интервю.
Не се притеняваите и говорете.
"...ако сме сами във вселената си е чиста загуба на пространството..."
Аватар
SAVANNA
Обратна връзка:

Мнение от SAVANNA »

Жалко, че не сте успели от първия път, но не губете кураж..........от втория ще стане :D :wink:
Ще стискаме палци от сега. Пък и както се казва, всяко зло за добро!
Аватар
pickwick

Мнение от pickwick »

Много съжаляваме .
от опит знаем че е гадно .но не се предавайте и смело напред......
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Съжалявам, coolcoldy :? .ама няма кво да чакаш грабвай учебника по френски и наново.човек е роден за победи!
УСПЕХ!
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Много съжалявам за това, но не губете надежда и пробвайте отново.
Успех!
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Ачка,надявам се ,че си правиш пинизи :?
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
coolcoldy
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

Дяконе,Приятелю иска ми се да се помайтапя/макар,че с това майтап не бива/,Но уви истината е че сме скъсани.Сега ще си чакаме Февала за да видим къде да наблегнем освен френският разбира се за втората битка.Абе нали знаеш"Загубихме битката,но за войната ще видим"
Просто не ни достигаха точките.Да не забравяме,че ние и двамата сме със средно/това обаче не е кой знае какво-има минали и със средно/

Още от сега казваме катагорично.Ще опитаме отново-разбира се с промени по кандидатурите-Ще повишим френския.
Имаше една мисъл/Това което не ме убива,ме прави по-силен/
Разбира се форума също ще е приоритет.От тук нататък се стягаме и да видим как ще се справим с второто кандидатствне.
С риск да се повторим-изгубихме само време/което всъшност е най-голямата загуба/
А пък нали знаете когато изгубиш нещо,печелиш друго.Времето ще покаже какво/и дали има такова/печелим
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

coolcoldy написа:Дяконе,Приятелю иска ми се да се помайтапя/макар,че с това майтап не бива/,Но уви истината е че сме скъсани.Сега ще си чакаме Февала за да видим къде да наблегнем освен френският разбира се за втората битка.Абе нали знаеш"Загубихме битката,но за войната ще видим"
Просто не ни достигаха точките.Да не забравяме,че ние и двамата сме със средно/това обаче не е кой знае какво-има минали и със средно/

Още от сега казваме катагорично.Ще опитаме отново-разбира се с промени по кандидатурите-Ще повишим френския.
Имаше една мисъл/Това което не ме убива,ме прави по-силен/
Разбира се форума също ще е приоритет.От тук нататък се стягаме и да видим как ще се справим с второто кандидатствне.
С риск да се повторим-изгубихме само време/което всъшност е най-голямата загуба/
А пък нали знаете когато изгубиш нещо,печелиш друго.Времето ще покаже какво/и дали има такова/печелим
Сори ,брато..........
По-важното е да не се давате без бой(то верно,че на чужд гръб и 100 тояги са мако,ама).
Наблегнете с точковата с-ма и си занижете критерийте до мин. и тогава яко работа.Разбра се ,че тия пусти токи са разковничето.И като пишете нещо,било ниво Фр. или друго трябва да се защитава категорично.
Аз като придружаващ с 2 на 3 ниво Фр. (е, треперех като синигер на джанка) ,низко ама го защитих ,та и малко отгоре.............
Точките братле,Изяжте го тоя Анекс............
Успех..........
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
vnenovbg
Обратна връзка:

Мнение от vnenovbg »

Ей Геле - да не се бавите - ще ви чакаме !!! Ти си готин и упорит и знам , че ще си направиш верните изводи ! До Неделя - на баба Яга !
Безкрайно съжаляваме !
Всеки прави , каквото може !
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Съдбата обича смелите!
Смелост и от мен!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
coolcoldy
Обратна връзка:

Мнение от coolcoldy »

Приятели,Много благодарим за куража! Това е една подкрепа която ще ни помогне за по-напред.
Искам да споделя нещо с вас,което всъшност разбрах няколко часа след интервюто.
Ще започна по-отдалеч,за да ме разберете.
За тази процедура знаехме не от скоро-от 2000г.т.е преди 5години./имаме близки които заминаха по нея/
Куража да се захванем с нея доиде при нас много по-късно от 2000г.Може би не сме били достатъчно готови да се захванем сериозно,но ето,че 5 год. по-късно ние направихме първите стъпки,макар и неуспешни.
Сериозно се замислихме,както и да се информираме за детаилите по процедурата,започнахме 09.2004. т.е. 10месеца по-рано от днешният ден. И сега следва интересното:
Скъпи ми съфорумци 10 месеца ние живеехме с мисълта за имиграция,процедурата и може би новият ни живот в Кебек /Канада/ ,т.е това беше нашата цел в живота.10 месеца си изграждате цел-Цел,която ви вдъхва надежда за бъдещето на фона на Българската действителнос.Цел,която е като "Александрийският фар" за древните мореплаватели на Средиземно море. И всичко това е една цел,с която вие живеете 10месеца.
И представяте ли си в деня на нашият отказ разбираме,че ако се откажем от процедурата,то ние се отказваме от целта си.Прдставяте ли си да живеете без цел.Ами,че то тогава какъв е смисъла на живота?
Затова скъпи ми суфорумци всичко това го споделям с вас,защото искам да пресъздам нашата болка и да вдъхна надежда на другите като нас/разбира се и на нас самите/.Надежда,че с това нищо не свършва.Просто сме научили един житейски урок.
От тук нататък пожелавам на нас и всички минали неуспешно интервюто,както и на тези,които сега започват или чакат интервю-НЕКА СИЛАТА ДА БЪДЕ С НАС.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Kefi me kolko si borben! GOOD LUCK NEXT TIME! shte gi razbiete! I kakto kazva Darklady Sadbata obicha smelite/Fortuna fortes adiuvat! :beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Браво на вас,че не сте загубили кураж и сила да продължите :thumbsup: .Вече имате много приятели,които сме вече у Ка и ако не сте си писали нищо в графата приятели,може да го направите/точица-точица,не е много,но кой ти я дава/.
Наши приятели също не успяха от първия път,но вече година са в Квебек.
Успех и кураж.
ilka

Мнение от ilka »

s ogromno syjalenie prochetoh tazi novina, NO
stiskam vi palci da ne gubite kuraj i da se spravite vtorija pyt - mislja che shte e uspeshno :)))))))))))))))))))))
пак сме тук :-)
Аватар
На К. Безсмъртни жената

Мнение от На К. Безсмъртни жената »

Кураж!!!
Горе главата и смело напред към успешния финал на емигрантската ви одисея!!!
Стискаме палци!
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Таралежът е птица упорита, докато не го ритнеш, не излита.
Заключено