Въпрос относно документите за Букурещ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
mushichka

Въпрос относно документите за Букурещ

Мнение от mushichka »

Започнах да си попълвам вторите документи и ми изникват някои въпроси :
1. Demande
т.7 - като попълня ръста, попълвам ли "pi....po"
т. 19 - Numero de carte d identite - това лична карта ли е или не се попълва
2. Annexe 1
т.10 - genre de certificat ou de diplome decerne - какво пишете, дали е магистратура или бакалав. степен , за гимназията ? или нещо друго
т. 13 - държавния ми стаж към Министерство на правосъдието трябва ли да се отбележи или не ?
3. пишем ли някъде моминското име на майката в скоби, защото ми казаха , че трябва да се отбележи
4. когато пишем имената на кирилица в каква послетователност ги изписваме - име + фамилия или обратно, както на френски
Благодаря !
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

В молбата:
- в т.7 попълваш данните за ръста си в сантиметри (полето с cm в края). Тези "...pi...po" са за хората, които не знаят що е туй сантиметър, защото през живота си не са работили с метричната система.
- в т.19 се попълва номера на личната карта

В Анекс 1:
- в т.2 се попълва на кирилица само фамилията, макар много хора да си пишат и трите имена. Ако го направите и вие, пишете си първо фамилията. ЗАБЕЛЕЖКА: Вижте т. 1 за да се уверите, че когато се интересуват от името и презимето, то залагат специално поле (място)с означението "Prénom(s)".
- в т. 8 - първото поле от горе надолу, се попълва моминската фамилия на майката;
- в т.10 се пише буквално наименованието на дипломата, Пр. "Диплома за висше образование", "Диплома за завършено средно образование" и т.н. С понятията "магистър", "бакалавър" и т.н. се обозначава образователно-квалификационната степен.
- в т.13 се пише настоящата професия (занаят) - това, което работите в момента.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
mushichka

Мнение от mushichka »

Благодаря ти много !
Възникна ми един друг въпрос.
На молбата попълних години обучение - 17.Но по време на следването си отложих един държ.изпит за след 2 г. ,защото ми се наложи да работя и и излиза по документи, че съм следвала 7 вместо 5 г.Какво да напиша в Annexe 1 - 5 или 7. А иначе имам стаж, че съм работила и учила едновременно.
Голяма тъпотия, но като ги знам, че могат да се хванат за всичко, гледам да съм изрядна. А сигурно има и други като мен !
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Здравейте, и аз имам няколко въпроса относно документите за Букурещ. В "Demand de residence permanente au Canada" в т.12, при завършена образователно - квалификационна степен "бакалавър" кое се отбелязва-"baccalaureat" ли или нещо друго и в т.10 от "Declaration" в графата "genre de certificat ou de diplome deceme", след като не съм завършила образованието си какво да пиша, да пиша ли че уча в момента,защото мисля, че трябва да го спомена, но какво да отбележа в тази графа? И третият ми въпрос е в "Demand de residence permanente au Canada" пощенския адрес на латиница ли да го напиша или на френски, както адреса на пребиваване, защото не съм сигурна, че в нашите пощи знаят какво е immeuble?
Благодаря ви предварително
Аватар
Kwon-Do

Мнение от Kwon-Do »

Адреса се пише на френски!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anete

Re: Въпрос относно документите за Букурещ

Мнение от anete »

[quote="mushichka"]
т. 13 - държавния ми стаж към Министерство на правосъдието трябва ли да се отбележи или не ?
Gornoto znachi li , che si yurist? Ako da, moge li da ti zadam nikolko vaprosa, tai kato temata za "yurist - kandidat za canada " interesuva nasheto semeistvo. Ste ti badem mnogo blagodarni.
mushichka

Мнение от mushichka »

Да,юрист съм , но нямам трудов стаж като такава.
На интервюто обясних с какво се занимавам и ме записаха в сертификата като secretaire juridique. Това , което ти е нужно за интервюто е много добре описано от woman lz назад във форума, има тема на страница 20 , ако не се лъжа.
Аз защитавах същата позиция какво ще работя там, знаех за процедурата за Bareau de Quebec и дори показах свалените ми материали от интернет.
Професията на адвокат и юрид.секретар е сред предпочитаните, така че залегни на това и си извади материали в една отделна папка, подчертай ги хубаво с химикал или си направи отметки в полетата. Важното е да ги убедиш, че си информирана за различните начини, по които можеш да ползваш образованието си.
Успех !
mushichka

Мнение от mushichka »

И още нещо Анет, за хората , които кандидатстват с такива професии се иска по-високо ниво на френски - 8 и повече, защото работата е свързана с писане и говорене.
Заключено