Някой знае ли има ли определен срок за получаване на ПР картата след първоначално пристигане и може ли да се провери някъде как се движат нещата? И ако си ида до България без ПР карта лесно ли се издава документ за обратно влизане?
Благодаря
За колко време идва PR card?
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Re: За колко време идва PR card?
В Квебек пристига за около месец, предполагам, че и по другите провинции е така, защото тя е федерална...mitirino написа:Някой знае ли има ли определен срок за получаване на ПР картата след първоначално пристигане и може ли да се провери някъде как се движат нещата? И ако си ида до България без ПР карта лесно ли се издава документ за обратно влизане?
Благодаря

Без нея може да ходиш навсякъде, но после не можеш да се върнеш обратно в Канада!!!
Някои хора правят така : посочват адрес за получаване на картата (тя се получава в писмо, по пощата) при някои техни приятели и отиват в България; когато картата им пристигне, приятелите им им я изпращат в България и готово...
Риск е, че може картата да не се получи поради някакъв фал, и тогава човека "изгаря"...
Успех!

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- MrGeek
- Путлер Капут
Re: За колко време идва PR card?
Различно е времето. Ние сме от месец и половина тука, но PR картите още ги няма. Затова пък SIN картите дойдоха точно на четвъртата седмица. Зависи от бюрократичното "настроение" на съответната институция.mitirino написа:Някой знае ли има ли определен срок за получаване на ПР картата след първоначално пристигане и може ли да се провери някъде как се движат нещата? И ако си ида до България без ПР карта лесно ли се издава документ за обратно влизане?
Благодаря

Мойта карта дойде горе долу след 2 месеца и 1/2 ,но тогава нещата бяха на зор и много хора си вадеха карти и може заради това да е бил по бавно.
Най-лесно може да разбереш до къде са стигнали нещата като им се обадиш по телефона.По принцип ако трябва да пътуваш по спешност и имаш доказателство за това(самолетен билет) могат да ти извадят картат по бързо или като излезеш от страната (Канада) в Румъния да ти извадят еднократна виза за влизане обратно в страната. Миналата година такава виза ми извадиха за 4 дни без да се налага да ходя до Румъния,но моят случай беше друг . Ето Тук съм писала подробности по самата процедура.
Идеята да излезеш от страната и някой да ти препрати картата обаче според мен е най-добра,с препоръчана поща да не се изгуби,ако се изгуби действаш по описаната вече процедура за изгубена карта.
Най-лесно може да разбереш до къде са стигнали нещата като им се обадиш по телефона.По принцип ако трябва да пътуваш по спешност и имаш доказателство за това(самолетен билет) могат да ти извадят картат по бързо или като излезеш от страната (Канада) в Румъния да ти извадят еднократна виза за влизане обратно в страната. Миналата година такава виза ми извадиха за 4 дни без да се налага да ходя до Румъния,но моят случай беше друг . Ето Тук съм писала подробности по самата процедура.
Идеята да излезеш от страната и някой да ти препрати картата обаче според мен е най-добра,с препоръчана поща да не се изгуби,ако се изгуби действаш по описаната вече процедура за изгубена карта.
V moia sluchai (Winnipeg, MB) kartata pristigna sled 3 sedmitsi.
Na granitsata izrichno mi obiasniha, che imigrantskata mi viza e ednokratna i pri protsedura za izdavane na PR karta i work permita mi stava nevaliden, t.e. dokato ne si polucha PR kartata ne e razumno da napuskam Kanada zashtoto za da vliaza obratno shte mi triabva nova viza. T.e. triabva da se razpraviam s Bukuresht na novo. Taka i ne razbrah zashto mi kensaliraha i work permita, nito pak vijdam logikata v podobni deistvia, no tsitiram doslovno kazanoto mi ot kanadtsite.
Sas zdrave.
Na granitsata izrichno mi obiasniha, che imigrantskata mi viza e ednokratna i pri protsedura za izdavane na PR karta i work permita mi stava nevaliden, t.e. dokato ne si polucha PR kartata ne e razumno da napuskam Kanada zashtoto za da vliaza obratno shte mi triabva nova viza. T.e. triabva da se razpraviam s Bukuresht na novo. Taka i ne razbrah zashto mi kensaliraha i work permita, nito pak vijdam logikata v podobni deistvia, no tsitiram doslovno kazanoto mi ot kanadtsite.
Sas zdrave.
Mnogo milo ot tiahna strana da reshat, che ne mi triabva poveche work permit, ama mojeshe da me popitat udobno li mi e .... shot me ostaviha bez vazmojnost da se varna v Kanada po lesnia nachin...zaradi koeto izpusnah edna sladka konferentsiika v chujbinsko...Kakvo im precheshe da si mi ostaviat work permita dokato se na...hmVanBC написа:Защото вече си Permanent Resident на Канада и не ти трябва work permit за да работишBabaPena написа:... Taka i ne razbrah zashto mi kensaliraha i work permita ....
![]()

Haide sas zdrave!