от квебек /канада/ към франция
от квебек /канада/ към франция
някой наясно ли е дали може да работиш във франция, ако си резидент или гражданин на канада или в частност на квебек
Нямаш проблеми, ако френска фирма те наеме, но това не е лесно. Там нещата са доста по-трудни от тук. Ако не си французин или не си нещо супер гениален и незаменим за Франция забрави. Много французи идват тук щото там не е лесно. Познавам арабин дето е французин по паспорт и е роден във Франция, но не чистокръвен ФРАНЦУЗИН и той ми каза - не е лесно - голям расим е там.
Но пак казвам, ако фирмата те е наела и те е поканила, работата е ОК.
Но пак казвам, ако фирмата те е наела и те е поканила, работата е ОК.
Съществува една теория, според която, ако някой някога открие какво представлява Вселената, то тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-загадъчно и необяснимо. Съществува още една теория според, която това вече се е случвало.
-
- Обратна връзка:
За да работиш легално във Франция незвисимо дали си гражданин на Канада или само резидент ти е необходимо работно разрешение или както е прието да се нарича "работна виза". Та това работно разрешение се издава от френските власти при подаване на молба от френски работодател, който е готов да те наеме. Също така този френски работодател трябва да докаже, че във Франция и страните членки на евросъюза няма подходящи кандидати за това работно място и евентуално може да му разрешат да те наеме. Между другото както са писали по-горе за входната виза, то такава не ти е необходима за да влезеш във Франция. Поне аз лично два пъти съм ходил там като БГ гражданин без никакъв проблем.
Според мен там е хубаво да се живее, НО... голем расизъм е да знаеш. Кебек ще ти се стори най-демократичното място на света. Освен това във Фр заплатите са по-малки от тези в Канада и данъците са по-високи дори от тези в Кебек. Но за хубава работа(имам предвид нещо повече от строителство, обслужващ персонал или чистач) просто забрави. Разбира се може да ти се отвори шанс не е изключено. Просто там няма емигрантска политика като тук. А ако искаш просто да получиш карт де сежур с право на работа най лесния начин е да събереш от 5000 до 8000 евро, отиваш на екскурзия до Фр, "влюбваш се от пръв поглед в някоя негресс, плащаш си като момченце и след известно време(не помня колко точно) получаваш заветната карта. Тази информация я имам от френски полицай, работил точно в сферата на емиграционните въпроси(личен приятел ми е).
Според мен там е хубаво да се живее, НО... голем расизъм е да знаеш. Кебек ще ти се стори най-демократичното място на света. Освен това във Фр заплатите са по-малки от тези в Канада и данъците са по-високи дори от тези в Кебек. Но за хубава работа(имам предвид нещо повече от строителство, обслужващ персонал или чистач) просто забрави. Разбира се може да ти се отвори шанс не е изключено. Просто там няма емигрантска политика като тук. А ако искаш просто да получиш карт де сежур с право на работа най лесния начин е да събереш от 5000 до 8000 евро, отиваш на екскурзия до Фр, "влюбваш се от пръв поглед в някоя негресс, плащаш си като момченце и след известно време(не помня колко точно) получаваш заветната карта. Тази информация я имам от френски полицай, работил точно в сферата на емиграционните въпроси(личен приятел ми е).
Нема лабаво
благодаря
интересува ме са дали французите не са дали някоя привилегия за квебек, като провинция заселена от френски масони
не сам запознат с френските закони, но е факт че франция гамжи от пришълци от колониите, не случайно има расизъм
мисълта ми е че все пак франция е в европа най-малкото може да си прескочиш до бг за някой празник
интересува ме са дали французите не са дали някоя привилегия за квебек, като провинция заселена от френски масони
не сам запознат с френските закони, но е факт че франция гамжи от пришълци от колониите, не случайно има расизъм
мисълта ми е че все пак франция е в европа най-малкото може да си прескочиш до бг за някой празник
Като българин имаш повече привилегии в Франция, още повече ще имаш когато България влезе в европейския съюз.
Квебекарите обаче имат едно голямо предимство. За тях не съществува езиковата бариера.
Квебекарите обаче имат едно голямо предимство. За тях не съществува езиковата бариера.
Забравихте как изглежда България? Тя е красива - http://nigor.myphotoalbum.com/
Ama kato kazwax predi wreme 4e BG
pasport sled wlizaneto ni w EU ste e po hubaw ot CAnadskiq ne mi wqrwat saforuzite a ?
W EU kato si tarsi6 rabota wavi -
dali si ot EU ili ostanlite - zakona w powe4eto strani ne prawi razlika mevdu Canada, Kongo i BG ili nqkoq
druga darvawa -izklu4eniq sa kogato saotwetnata strana ot EU ima nqkakwo sporazumenie s nqkoq strana izwan EU.
Imam kolega ot Canada - pital sam go -po temata -kanadez si tarsi rabota w EU.
sega ako toi me lave i az wi lava no:
toi leti i kaza w UK - na letisteto go
pitat - po kakwa rabota idwa w UK -otowora mu e sawsem 4esten -idwa da si tarsi
rabota i reakziqta e .... dave ne go puskat da wleze w UK.otkazan mu e dostap do UK!!!!!!!
Tuka w De mi izdawat rabotna wisa -oba4e tq e swarzana s 1 spogodba na De s Canada -za wzaimen obmen.
wapreki towa wisata miu e obwarzabna s konkretniq rabotodatel.
waobste ne izglevda elementarno.
Ta takowa e polovenieto.
pasport sled wlizaneto ni w EU ste e po hubaw ot CAnadskiq ne mi wqrwat saforuzite a ?

W EU kato si tarsi6 rabota wavi -
dali si ot EU ili ostanlite - zakona w powe4eto strani ne prawi razlika mevdu Canada, Kongo i BG ili nqkoq
druga darvawa -izklu4eniq sa kogato saotwetnata strana ot EU ima nqkakwo sporazumenie s nqkoq strana izwan EU.
Imam kolega ot Canada - pital sam go -po temata -kanadez si tarsi rabota w EU.
sega ako toi me lave i az wi lava no:
toi leti i kaza w UK - na letisteto go
pitat - po kakwa rabota idwa w UK -otowora mu e sawsem 4esten -idwa da si tarsi
rabota i reakziqta e .... dave ne go puskat da wleze w UK.otkazan mu e dostap do UK!!!!!!!
Tuka w De mi izdawat rabotna wisa -oba4e tq e swarzana s 1 spogodba na De s Canada -za wzaimen obmen.
wapreki towa wisata miu e obwarzabna s konkretniq rabotodatel.
waobste ne izglevda elementarno.
Ta takowa e polovenieto.
-
niama nikakvi privilegii nito za Fr. nito za Ch.
vsichko koeto go spomenavate e samo da si cheshite ezicite.
vsiaka DARJAVA SI PAZI RABOTNIA PAZAR OT PRISHELCI - CHUJDOZEMCI.
inache shte se navodni i niama da ima hliab za mestnite. po cial sviat e taka.
edinstveno za sledvane v universitet moje da ima izvestni predimstva - samo tova e.
bg. kato vleze oficialno v EU shte ima znachitelno poveche vazmojnosti - dori i za rabota.
\ naprimer v Irlandia - Dublin

vsichko koeto go spomenavate e samo da si cheshite ezicite.
vsiaka DARJAVA SI PAZI RABOTNIA PAZAR OT PRISHELCI - CHUJDOZEMCI.
inache shte se navodni i niama da ima hliab za mestnite. po cial sviat e taka.
edinstveno za sledvane v universitet moje da ima izvestni predimstva - samo tova e.
bg. kato vleze oficialno v EU shte ima znachitelno poveche vazmojnosti - dori i za rabota.
\ naprimer v Irlandia - Dublin

Пинчер,не бъди толкова сигурен без да си проучвал нещата! Привилегии в Швейцария за Квебек има много!
Притежател на канадски паспорт получава перми С (пост. жителство) за 5 год. вместо за 10 както е (и ще бъде) за притежатели на български паспорт. Канадци/американци имат преференции както в наемане на жилище, кредити и кредитни карти, получаване на шофьорска книжка без допълнителни изпити, застраховка и т.н.
Швейцария много цени квебекското образование и с удоволствие наема специалисти от Квебек. Специално за мед.кадри имат и договорни отношение за наем.
Притежател на канадски паспорт получава перми С (пост. жителство) за 5 год. вместо за 10 както е (и ще бъде) за притежатели на български паспорт. Канадци/американци имат преференции както в наемане на жилище, кредити и кредитни карти, получаване на шофьорска книжка без допълнителни изпити, застраховка и т.н.
Швейцария много цени квебекското образование и с удоволствие наема специалисти от Квебек. Специално за мед.кадри имат и договорни отношение за наем.