Отпадане на помощи

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
nikola76
Обратна връзка:

Отпадане на помощи

Мнение от nikola76 »

Някой да е чувал, че двама съпрузи с дете като влязат в Канада по различно време (Мъжа пристигне 3, 4 месеца по рано) нямат право на помощи. Обясняват ми, че понеже е влязла след мъжа си няколко месеца, а той е бил вече тук, нея я водят т. нар. паренаж или това са всички, които са женени за местен и той се задължава да ги издържа първите 3 години от пребиваването им тук. Някои чувал ли е за нещо такова ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Аватар
Mark

Re: Отпадане на помощи

Мнение от Mark »

nikola76 написа:Някой да е чувал, че двама съпрузи с дете като влязат в Канада по различно време (Мъжа пристигне 3, 4 месеца по рано) нямат право на помощи. Обясняват ми, че понеже е влязла след мъжа си няколко месеца, а той е бил вече тук, нея я водят т. нар. паренаж или това са всички, които са женени за местен и той се задължава да ги издържа първите 3 години от пребиваването им тук. Някои чувал ли е за нещо такова ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Predpolagame, 4e i dwamata sa sas sertifikat za selekcia i niamat sobstwenosti ili pari :

Ako maja niama dohodi i se klasira za Social, i jenata 6te polu4i social (te sa semejstwo).
Ako toj ima dohodi, taka, 4e ne moje da wzeme social - kato semejstwo 6te kandidatstwat , i ako dohodite sa po-golemi - niama da wzemat; ako sa malki - 6te wzemat.

Darjawata nikoj ne ostawia bez pomo6ti - wajnoto e da izpalni6 uslowiata.
Заключено