Tiketi??

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Clarissa

Tiketi??

Мнение от Clarissa »

Mnogo shte mi e polezno da spodelite opit ili syveti ot objalvane na tiket v Quebec. Dosega ne mi se e sluchvalo, no natam sym trygnala, i ne sym mnogo naiasno kakvi sa wyzmojnostite, shansovete i posledstviata. Moiat sluchai e minavane na jylto (v tiketa pishe cherveno) sys 150 globa i 3 tochki, s obiasnenieto, che sym karala dostatychno bavno, za da moga da spra na krystovishteto. No si beshe mokro!
Policiata se beshe parkirala nablizo, no nali sym umna, minah... Spored moi kolegi, razlika mejdu jylto i cherveno v Quebec niamalo. Ne che denem v kkylybalyka ne minavat vsichki na cherveno. Dosta me e iad, i ne sym sigurna dali ima smisyl da hodia na syd. Blagodaria za mneniata po vuprosa: -)))

PS sega doide pismo ot syda, v koeto pishe, che sled "napravenata proverka", mi davat oshte edin shans da se priznaia za guilty... ako ne - na syd.
Аватар
Optimist Creed

Мнение от Optimist Creed »

Съжалявам за случилото ти се.
Бих искал да те попитам дали полицейската кола те настигна и спря ,за да ти връчи тикета или ... "изненада с закъснение"?
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Ами полицейската кола беше паркирана преди кръстовището, аз я подминах, но след кръстовището веднага спрях, за да се паркирам аз - и хоп гледам в огледалото за обратно виждане светкат бурканите... Тъпо: -)))
Аватар
Optimist Creed

Просто лош късмет.
Понякога полицейската кола се оказва от другата страна на кръстовището и я виждаш с закъснение като минаваш на жълто.

Много жалко.Иначе всички си минаваме на жълто най-спокойно .Ей така , да не си убиваме скоростта , износваме спирачките и да губим 20 сек. , ама явно полицаите понякога нямат работа и ги пращат поне да раздават тикети.

То да ви предупредя ,че така застанала патрулка следи и за напълното спиране на колата до покой при знак "Стоп" !
Един колега една сутрин се оплака от такава случка . :wink: .

Ох, кога ли и аз ще изгоря така с моите "спирания по американски "(= 5 км/ч). :cry: .
Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Joy

Мнение от Joy »

Случи ни се и на нас преди година-две същата история с минаване на жълто. Мъжа ми ми разясни,че тук минаването на жълто се третирало като минаване на червено и разправиите са абсолютно безполезни. Плати си глобата като поп, сега гледай как следя жълтото от километър разтояние... :lol:

Отвори книжката с правилника и прочети как точно е формулирано!
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Проблема с минаване на жълто е доста по-сериозен. Вече се чудя
дали да спра или да мина ако светне жълто междувременно.
Ако минеш, рискуваш да нарушиш правилника и риск да те хване
полицията. Ако спреш рязко има опасност този отзад да те удари
(както вече ми се е случвало) защото всеки очаква че ще минеш.
Така че "да мина на жълто или не - това е големия въпрос :nenam:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

JOY написа:Отвори книжката с правилника и прочети как точно е формулирано!
Еми как е формулирано - ако мислиш че ще създадеш опасна ситуация със спирането си, можеш да минеш. Или ако прецениш че няма да можеш да спреш на безопасно разстояние от кръстовището. А сега де !
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Митето, мерси за цитата. На съд трябвало да се създаде "разумно съмнение" в решението на полицая. Значи имам някакъв минимален шанс, ако успея да ги трогна с мокрия асфалт и поднасяне. Все пак предния ден имаше снеговалеж.
Аз вече си имам обица на ухото и като видя жълто - спирачки. Всеки ден в такава ситуация зад мен свирят гуми, викам си кога ли ще ме светне някой трак, но какво да се прави.
А позната не забелязала училищен автобус - 9 точки... и 1000 долара... :shock:
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Аз да ви кажа си спирам на жълто, верно натягам обстановката зад себе си... Ама пък откакто забелязах, че и ченгета и автобуси минават на жълто вече взех да се колебая. Но пък случките, които споделяте тук връщат надеждата ми в спазването на правилата :)

Друго е дето никой не дава мигачи, много тъпо...

и последно - превишаната скорост. Аз понеже минавам по една чест на Анри Бураса дето е с три ленти на платно и чистак нов асфалт и направо е мъка да караш бавно на такова място. А ченгетата дебнат... та аз понякога си пускам оная джаджа на колата дето поддържа скоростта - на 60км дори на на 50 - и след мен става паника. Чудят се хората да ме изпреварват ли, ще тръгна ли като хората, как да ме изпреварват (най-често отдясно!) и пр. Мъка ... :cry:
Аватар
Optimist Creed

Clarissa написа:Митето, мерси за цитата. На съд трябвало да се създаде "разумно съмнение" в решението на полицая. Значи имам някакъв минимален шанс, ако успея да ги трогна с мокрия асфалт и поднасяне. Все пак предния ден имаше снеговалеж.
Аз вече си имам обица на ухото и като видя жълто - спирачки. Всеки ден в такава ситуация зад мен свирят гуми, викам си кога ли ще ме светне някой трак, но какво да се прави.
А позната не забелязала училищен автобус - 9 точки... и 1000 долара... :shock:
Имало ли е патрулка наблизо до училищния автобус или ... шофьора записва номерата на
неспиращите коли? :roll: .
Заключено