Les quebecois sont des Francais bien eleves

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
bis
Обратна връзка:

Les quebecois sont des Francais bien eleves

Мнение от bis »

Izviniavam se za lipsata na udarenia v zaglavieto na temata.

Ta tova kaza dnes Landri-to v predavaneto "tout le monde en parle"
"Les québecois sont des Français bien elevés".
A i spori s edna francuzojka /po-tochno zaiavi/ che Kebekuata govoriat ot 400 g. frenski, t.e. mnogo otpedi samite francuzi da sa govorili frenski.

S dve dumi po-papa ot papata ili tam kak beshe....

Susto mnogo e gord sus zakona 101 za frenskiq, i che imigrantskite deca vidish li imat pravo da uchat v tehnite uchilista /zabelejete obuchenie zaduljiteno samo na frenski/ i sledovatelno sa kebekua.

Abe neznaeh che v drugata chat na Kanada ne razreshavat na imigrantskite deca da uchat v mestnite uchilishta :cry: :cry: :cry:

Eh iskam da go povtoriat tova predavane che ne go slushah vnimatelno, ako moga i na kaseta da si go zapisha.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
Аватар
Guinness

Re: Les quebecois sont des Francais bien eleves

Мнение от Guinness »

bis написа: Susto mnogo e gord sus zakona 101 za frenskiq, i che imigrantskite deca vidish li imat pravo da uchat v tehnite uchilista
Ами господина главен Табарнак може ли да си завре това ''право" там където слънце не го огрява :twisted: :twisted:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми аз като ви казвам че Ландито е абсолютен националист ,вие си го харесвате :shock: .
Кебекарите с техният комплекс от фрацузите са ми много смешни :lol: ,направо весе едно на мен да ми дойде някой бесарабски българин и с руски акцент да ми обясни че говори по истински български от мен. :roll:
mira91

Мнение от mira91 »

az ne poznavam mnogo quebeqois oba4e poviarvaite mi tezi koito poznavam sa mnogo po-priatni ot franzucite....a sa franzusi moga da vi govorioa s 4asove...
tochica

Мнение от tochica »

хората , които тук носят прозвището quebecois нямат нищо общо с французите , повечето ( oт quebecois) говорят на " ти " , което дразни . колко пъти в България ако някой ви заговори на ти ще го попитате " откъде се познаваме " , а тука е практика . имам чувството , че когато са учили диалектния френски , който говорят , са прескочили формата за 2л.мн.ч. на глаголите .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
eviton

Мнение от eviton »

Za men pak sa ednakvi-i dvata tipa ne gi razbiram kakvo mi govorqt -hi-hi-hi
Godis

Мнение от Godis »

tochica написа:...
Ами свиква се. Не е по-необичайно от това че в английския пък няма 2л.ед.ч.

Но за мен се потвърждава и друго нещо - и от разговори с франсета и с българи които са живяли във Франция - обществото тук е по-'отворено' от това във Франция.

Което лично за мен беше и една от причините да дойда тук.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Мен пък ме кефи, че минават на ти. Така е по-непринудено. Макар че лично аз не винаги го правя предвид нашето възпитание и култура. Влизат лесно в разговор с непознати, не се надуват като пуяци. За франсетата не знам какви са.
Обичам да преча
Заключено