няколко въпроса преди заминаване

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
tery

няколко въпроса преди заминаване

Мнение от tery »

здравейте,мислим да летим в края на август за Монреал.ако някой има същите планове и има желание може да се свърже с нас тел0888012033. Имам някои въпроси сварзани с документите които трябва да се носят.ще бъда много благодарна на имащите такава информация ако ми отговорят,а въпросите ми са следните:
1 имам дъщеря в 4 клас какво трябва да съдържа академичната справка от училище в смисъл има ли образец някакъв или както я напишат и задължително ли е да имаме такава справка;
2 непременно ли трябва да я запиша там във френско училище защото аз предпочитам в английско поне така мисля сега .бих се радвала да прочета мнението на някой който е вече там за това.
3 .това дете е от предишен брак имам документ от бащата че разрешава да замине но той е от миналата година дали ще ми свърши работа т.е. дали няма да имам проблеми при тръгване или ще трябва да искам нов което е много трудно постижимо.благодаря предварително на всички които ми отговорят
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Re: няколко въпроса преди заминаване

Мнение от Sneji »

tery написа: 1 имам дъщеря в 4 клас какво трябва да съдържа академичната справка от училище в смисъл има ли образец някакъв или както я напишат и задължително ли е да имаме такава справка;
2 непременно ли трябва да я запиша там във френско училище защото аз предпочитам в английско поне така мисля сега .бих се радвала да прочета мнението на някой който е вече там за това.
3 .това дете е от предишен брак имам документ от бащата че разрешава да замине но той е от миналата година дали ще ми свърши работа т.е. дали няма да имам проблеми при тръгване или ще трябва да искам нов което е много трудно постижимо.
1. Не ви трябва академична справка. От приятелка обаче знам, че трябвало да взима някакво отпускно от училище (не трябва за тук, просто така било по българските закони)
2. Отивате да живеете във френска провинция и детето ви ще учи във френско училище. В английки се записват само децата, които по рождение говорят на английски или докажат, че официалният говорим език в семейството е английски.
3. Виж датата на документа - със срок до кога е. Ако този срок е изтекъл, ще се наложи да се вади ново пълномощно.
Изображение
tery

Мнение от tery »

Sneji написа:
tery написа: 3. Виж датата на документа - със срок до кога е. Ако този срок е изтекъл, ще се наложи да се вади ново пълномощно.
благодаря за бързия отговор Sneji но на документа няма срок не знам дали това означава че мога да го използвам безсрочно
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Кога точно летите и с коя авиокомпания? Аз предвиждам връщане към Монреал на 27 август с чехите.
По въпроса за френския - тъкмо онзи ден приключи едно дело - родители искали децата им да учат в английско училище. Обаче ако родителите са франкофони или алофони (т.е. нито английски, нито френски) в Квебек са длъжни да запишат децата във френско училище. Знам, че има програми, по които в един момент детето може да избере единия срок да учи на наглииски, а другия на френски - каза ми го колежка кебекарка - така била научила английски...
В същото време познавам българи, чиито деца посещават английска детска градина - това ме навежда на мисълта, че закон 101 касае само училищата...А дали след английската детска градина детето ще може да продължи обучението си на английски - идея си нямам.
ще е интересно някой да сподели личен опит.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

tery написа:
Sneji написа:
tery написа: 3. Виж датата на документа - със срок до кога е. Ако този срок е изтекъл, ще се наложи да се вади ново пълномощно.
благодаря за бързия отговор Sneji но на документа няма срок не знам дали това означава че мога да го използвам безсрочно
Тери, на пълномощното трябва да има фиксиран някакъв срок, ако няма, а е писано по принцип, не би трябвало да вадиш ново.
Изображение
Аватар
Mani
Обратна връзка:

Мнение от Mani »

Съпругата ми и децата също ще пътуват по това време.Ние сме от Варна.Аз ще пътувам по рано.Ако искаш може да се свържеш с нас.
Аватар
some

Мнение от some »

1. zatrudniavam se da te posavetvam
2. stom e 4 ti klas mislia che niamash izbor she triabva da e frensko
3. ami poniakoga praviat problemi na mitnicata na izlizane ako dokumenta e obsht no mi se struva che zavisi mnogo ot mitnichara. Po princip za izlizane deklaraciite gi praviat za srok ot 6 meseca i nashte levaci na granicata se fashtat za bukvata i si tarsiat sichko da im e poznato. Taka che moze da se zaiadat i da ne pusnat deteto. Posavetvaj se s urist , no vesht i pitaj kak da postapish ako reshish da karash s taia deklaracia i ti se zaiadat na granicata.
Заключено