Уважаеми Съфорумци,
Имам два въпроса - ако можете да ми помогнете!
1. Има ли информационна сесия на имиграционното бюро в БГ наскоро. В Интернет намерих само за Румъния и Русия.
2. Какво да правя - преди 11 месеца ме върнаха за 200 часа френски. За 9 месеца направих 300, преди два месеца им изпратих преведени дипломите от ИЧС остава ми един месец до определения ми краен срок преди да ми затворят досието, а нямам никакво писмо. През този период БТК ми промени и дом. и служ. телефони, а в писмото което ми дадоха на интервюто пише ДА ГИ УВЕДОМЯВАМ САМО ако променя адреса си. КАКВО ДА ПРАВЯ???????
Dva vaprosa
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Здравей, miro12,
Информационни сесии в България ще има, но никой не може да ти каже кога. От постинга ти разбирам, че знаеш къде да проверяваш за бъдещите такива сесии - това е източника. Наистина в момента излиза само информация за Румъния и Русия, като последната скоро също ще изчезне, защото и там са приключили сесиите. А България ще се появи, когато е готов новия график за тези информационни сесии и същия бъде публикуван в Интернет. Правят го редовно и своевременно.
По въпроса за дадения ти срок, няма защо да се притесняваш. Ти вече си го спазил, след като си изпратил исканите доказателства за изкарани допълнителни часове по френски език. Срока за теб е спрял да тече от момента на изпращане на документите. А че те не са ти отговорили все още, това е друга тема и тя няма връзка с дадения срок. Не са длъжни да изпращат потвърждение за получаването на всеки допълнителен документ. Пращат такова потвърждение само за основния пакет документи - тези, които се изпращат заедно с молбата за селекция. Но нищо не пречи да попиташ службата във Виена чрез е-майл, по факс или телефона какво става и защо се бавят.
А може в най-скоро време да получиш самите сертификати за селекция.
Не пречи да изпратиш уведомително писмо и за промяната на телефоните, те също са част от адреса на кандидата, разбиран като начин за свръзка с него.
Успех!
Информационни сесии в България ще има, но никой не може да ти каже кога. От постинга ти разбирам, че знаеш къде да проверяваш за бъдещите такива сесии - това е източника. Наистина в момента излиза само информация за Румъния и Русия, като последната скоро също ще изчезне, защото и там са приключили сесиите. А България ще се появи, когато е готов новия график за тези информационни сесии и същия бъде публикуван в Интернет. Правят го редовно и своевременно.
По въпроса за дадения ти срок, няма защо да се притесняваш. Ти вече си го спазил, след като си изпратил исканите доказателства за изкарани допълнителни часове по френски език. Срока за теб е спрял да тече от момента на изпращане на документите. А че те не са ти отговорили все още, това е друга тема и тя няма връзка с дадения срок. Не са длъжни да изпращат потвърждение за получаването на всеки допълнителен документ. Пращат такова потвърждение само за основния пакет документи - тези, които се изпращат заедно с молбата за селекция. Но нищо не пречи да попиташ службата във Виена чрез е-майл, по факс или телефона какво става и защо се бавят.
А може в най-скоро време да получиш самите сертификати за селекция.
Не пречи да изпратиш уведомително писмо и за промяната на телефоните, те също са част от адреса на кандидата, разбиран като начин за свръзка с него.
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Най-добре побързай да ги уведомиш за новите ти тел. номера, защото във форума чета за някои случаи, при които, след допълнителни часове по френски, интервюто се провежда направо по телефона и ако успееш да реагираш, това е! Готов си за сертификат. Така че липсата на актуални тел. номера може да те забави в процедурата. Уведоми ги за промените с мейл и едновременно с писмо. Поне аз така направих когато си смених адреса - на мейл-а не ми отговориха, но като им изпратих и писмо по пощата с обратна разписка - веднага получих отговор. Лека бюрокрация, като на всякъде!