ОБРАЗОВАНИЕТО В КАНАДА. ВЪПРОС ???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
didi-did

ОБРАЗОВАНИЕТО В КАНАДА. ВЪПРОС ???

Мнение от didi-did »

Здравейте :) . Въпросът ми е към тези, дето живеят вече в Канада, и по-точно към тези дето имат деца в 3, 4 или 5 клас, или някъде тази възраст. Тъй като съм чувала, че канадското образование е доста по-облекчено, или опростено(незнам точно как да се изразя), та това, което ме интересува е:какви предмети се изучават в тази възраст, и до какъв етап са стигнали в отделните предмети? Какви задачи решават по математика например? Или изобщо, ако има нещо, което да е по-различно от тук и е интересно, разкажете ми! Мерси :wink: !
Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !

http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
limon4eto
Обратна връзка:

Zdrasti

Мнение от limon4eto »

Az v momenta sym klas acceuil,no sega ni gotvat za 4ti ili 5ti sekonder ta sym na qsno kakvo se u4i.V momenta po matematika u4la neshtata koito sym u4ial v bg v 9ti klas no po opresteno i 4estno da ti kaja dobre 4e e taka zashtoto ina4e v na4aloto nsihto ne razbirah no ve4e e ok zashtot znma i po odbre i frenski i terminite sa mi Ok:)Ina4e drygata godina ako otida v sec 5 znam 4e matematikara stava po trydni4ka..v smisul ne mnogo...ama...pak ako ne znaesh termini i fresnki nqma kak da se opravish:(
Ina4e ideqta tyk e do seconderite vsi4ki mestni da gi minat zatova i ne sa mnogo trydni,a ve4e sled tova stava...trydnooooo...dosta..zashtoto koito produlji zna4i iska da u4i i t.n...tova mi go kazav lelq mi koqto e pristignala na moite godini a sega e s perfectnen frenski i e master...taka 4e mislq 4e ima pravo...
Ako neshto pove4e te interesyva pitai...naqdvam se da sym ti help:P
Tu sais, je n'ai jamais étais aussi heureux que ce matin-là.....et et je me souviens, je me souviens très bien...de ce que je t'ai dit ce matin-là...:P
leaf

Мнение от leaf »

Ne moga da kaja, 4e kato material e po-oprosteno. Prosto sisitemata e druga i po slojnata matematika se izu4ava v gimnaziqta, t.e. kakto e pisalo Limon4eto , ot detsa, koito ste u4at po- natatak.
Sianat mi v 8 klas naprimer u4iha statistika po matematika. Tova , koeto az sam u4ila v universiteta. Kogato zavar6iha s tozi razdel, zapo4naha da izu4avat deistviq s polojitelni i otritsatelni 4isla, koito toi u4i v mai 6 klas v Bg. Taka, 4e v edno sa po - napred v drugo po-nazad. Prosto podredbata na postapvastata informatsiq e druga. Obu4enieto e po- prakti4eski postroeno. Do 8 klas e minimuma, koito trqbva da ovladeqt vsi4ki u4enitsi, za da se spravqt s jivota tuk - 4etirite deistviq, drobi, lihfi, statistika, ravninni figuri. Zad4ite za razlika ot tezi v Bg u4ebnitsite nqmat za tsel da zatrudnqt u4enika, a da osigurqt ovladqvaneto na znaniqta za postoqnno.
Detsta v primary school, sa ot 1 do 5 klas. Te izu4avat mnogo gramatika, 4etene, v 3 klas zapo4vat 4ujd ezik, hauka se izu4ava oste ot 1 klas. Matematikata e po-lesna. Samo 4etirite deistviq, no postepenno s e vmakvat novi elementi. Estestveno se u4at i razli4ni ravninni figuri. Po nauka imat kabineti ,kadeto pravqt opiti. U4at i komputri, estestveno v spetsialni obzavedeni kabineti. Osven tova sport, muzika, tantsi. Imat spetsialen 4as za posestenie na bibliotekata. 1 pat v sedmitsata, kadeto gi u4at kak da izdirvat knigi i mareriali, koito ste im trqbvat za praveneto na proekti i drugi takiva prakti4ni nesta. Tuk detsata postoqnno imat samostoqtelni proekti, za da pokajat kak sa ovladeli u4ebniq material.
Nadqvam se da sa bila iz4erpatelna. Za ezika prez parvata godina Limon4eto e napisalo vsi4ko pravilno. Imat tolkova mnogo da u4at, 4e ako imaha slojni zada4i kato V BG ste se opravqt mnogo trudno ot na4aloto. A i vie ste vidite zor da pomagate za proekti na 4ujd ezik. :D
Tovarish

Мнение от Tovarish »

Haha... hubav vupros!
Matematika - Vuprosa e 4e hora ot 11 klas Bg sistema, vuv visok klas po matematika u4at "dve usporedni pravi prese4eni s treta" material ot 5-6 klas. :)

Pravete si izvodite! I tova ne e v plus povqrvaite mi! :)
6te se ubedite sami! :)
huba

Мнение от huba »

Tovarish написа:Haha... hubav vupros!
Matematika - Vuprosa e 4e hora ot 11 klas Bg sistema, vuv visok klas po matematika u4at "dve usporedni pravi prese4eni s treta" material ot 5-6 klas. :)

Ta kakvo iskashe da kajesh......? :lol:
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
todor73

Мнение от todor73 »

huba написа:

huba poniakoga si mislia che vlizash tuk ej taka za sporta da se zaiajdash. ami choveka e uchenik i si kazva mnenieto, ti kvo pqk kaza samo da rqchnesh ej taka :D
primerno az razbrah che ... be kvo ste se obesniavam, davai samo taka, stom ti pomaga :D
huba

Мнение от huba »

todor73 написа:
huba написа:

huba poniakoga si mislia che vlizash tuk ej taka za sporta da se zaiajdash. ami choveka e uchenik i si kazva mnenieto, ti kvo pqk kaza samo da rqchnesh ej taka :D
primerno az razbrah che ... be kvo ste se obesniavam, davai samo taka, stom ti pomaga :D
toshko, az pak vinagi si mislia che kakvoto i da napishesh sled men e samo za da se zajadesh. :shock:
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
dobri4uk

mmmm daaaaa

Мнение от dobri4uk »

I kato ti kajem kakvo u4at tuka ili 4e sa mnogo po-nazad ot na6to ( v poslednite godini ) obrazovanie tova 6te ti promeni li namerenieto da doide6 v Canada :lol: :lol:
DOBRI4UK( ne go durpaite za op6kata)
Заключено