Визов проблем!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
stanli

Визов проблем!

Мнение от stanli »

Здравейте!
Много съм ядосан на бюрократите от канадското посолство в Румъния.
Преди няколко месеца получихме писмо за визи, в което пишеше да си изпратим паспортите, документ за платена такса, височина и цвят на очите на всички. За изпращане на снимки-нито дума(бяхме пратили преди това колкото снимки ни искаха по техите изисквания). Та отивам аз вчера и пращам паспортите с другите неща и всичко е О.К. Да ама не! Прибирам се аз вчера вечерта, и гледам имам писмо от "милите" служители в канадското посолство, в което ми пишат да им изпратя снимки, които не трябвало да бъдат като паспортните и ми дали пак същите изисквания за тях. Отивам аз при фотографа и той ми вика: "Ами точно това са изискванията за паспортна снимка"!!!! :shock:
Та молбата ми е някой да каже, ако знае нещо повече за тия снимки, че съм в шах.
На всичкото отгоре намам и достатъчно време да си играя с тях на шикалки, защото ми изтича визата на 29 Април.
Благодаря на всички, които изкажат някакво обяснение!
На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци!
Аватар
janyz

Hi

Мнение от janyz »

V predishnite dokumenti kadeto izkaha po 6 snimki ,po 2 ot tazi broika sa predvideni tochno za dok. za viza ! Viz v pismoto ,koeto sa to izpratili s pokana da si izpratish pasportite dali sa otbeljazali da im izpratish snimki!Nie im bjahme izpratili snimki kato pasportnite-NIKAKVI problemi -veche imame Vizi ! Nedoumjavam kakvo izkat oshte ..???
Uspeh !!!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Kak taka vizata ti izticha na 29 april, kato vse oshte niamash viza...Spoko! Prati im snimkite shtom ti gi iskat i pravi rezervacii za poslednata sedmica na april - taka i kvartira shte namerish po-lesno!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
stanli

Мнение от stanli »

Здравей Elia!
Ами в писмото са ми написали, че визата изтича на 29.04.2005, защото тогава изтичал срока на валидност на медицинските-1 год. Макар че, ние сме правили медицински на 11.05.2004 год. и би трябвало срока да изтече на 11.05.2005г. Поради тази причина всички резервации(квартира и самолет) са ни за началота на месец Май. Направо ни объркаха тотално!
fart

Мнение от fart »

За снимките виж изискванията -> http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/E37106.pdf
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

ами и на нас ни изтичаха скоро медицинските като ме извикаха на 2-ро интервю-просто си грабнахме партакешите и отидохме лично в Букурещ ,където след второто интервю им казах дайте си ми визата уитин тудей щото е напечено със срока на медицинскте и те казаха ами о'к тогава до следобяд ще са готови визите.
така че не ги бави - билета дотам и обратно с влака е 60-70 лева
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Абе никой не го вика дя ходи в Букурещ! Снимките стават за около час - пращай ги с куриер и действай с резервациите, докато не е станало късно. А паспортите къде са?
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Единствената разлика в българските и канадските изисквания за паспортна снимка е фона. При нас е проценти от сивото, а при тях бяло. Да не би това да е проблема?
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
milla
Модератор

Мнение от milla »

Линкът даден от fart е абсолютно точен. Аз само ще изряда написаното в края на страничката в линка:
- Изгледът в анфас - от главата до раменете,
- Образът да бъде в центъра на снимката
- Да има светъл (бял) фон
- Да бъде идентична (черно-бяла или цветна) репродукция от един и същ негатив без ретуш и да не е прекопирана междувременно от групова снимка или направена непрофесионално в домашни условия.

Снимките трябва да отговарят на следните изисквания:
- Измерени от брадичката до върха на главата да е между 25 мм и 35 мм
- Крайните размери на снимката да са между 35 мм и 45 мм

Успех!
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Аз взех че сканирах нашите снимки защото бяха с кофти цвят на фона и на PhotoShop взех че си направих фона чисто бял. После в едно Фото си ги изкарах в доволно количество и ги използвах тях. Даже още имам от тях. Станаха супер.
Според мен са ти загубили снимките, та затова ти искат.
Аватар
stanli

Мнение от stanli »

Привет!
Благодаря на всички които помогнаха със съвети!
Днес се свързахме с посолството в Румъния и проблема се оказа, че фона на снимките им сивеел :shock: ! Така, че на всички които им предстой да си пращат снимки за паспорти да внимават! Да няма и помен от сивинка-трябва да са бели като платно, снежец или каквото там се сетите :D .
Когато ви прочетох мненията си помислих, че това може да е причината, но просто не ми се вярваше.
Сега остава само да си оправим и датата на визите, че са ни ги съкратиле с 15 дни и всичко ще е ОК!
Благодаря на всички още веднъж!
Vesi
Обратна връзка:

Мнение от Vesi »

Личен опит и от нас - изпратихме си паспортите и от същите снимки. Вече имаме визи, без проблеми от тяхна страна.

Успех, дано да хванете сроковете. И ние, подобно на вас сме на ръба. Да не би да сте правили медицинските поотделно, на различни дати?
Нашият случай е точно такъв- съпругът ми прави мед. пръв, една седмица по-късно отидохме аз и детето. За краен срок и на тримата считат датата на първото направено медицинско.

Поздрави и късмет!
Аватар
some

Мнение от some »

Da dobavia oshte neshto za snimkite
Dokolkoto si spomniam imashe i oshte edno specifichno iziskvane po snimkite, glavata ot temeto do bradichkata da e pone 3.5 sm
Заключено