Въпрос за данъчните декларации

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Въпрос за данъчните декларации

Мнение от shnorhela »

Значи тази година ми е втора в която попълвам данъчна декларация, та така за разлика от първата в която си ги пускаме ей така всяка следваща ти идва със името на декларацията и май с номер. Та булката вече получи такава а аз още не съм това какво означава че без такава неможе, да изчакам да дойде или да си пускам независимо от това имам или нямам номер и писмо ?
Благодаря за вниманието.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Re: Въпрос за данъчните декларации

Мнение от bgmontreal »

shnorhela написа:Значи тази година ми е втора в която попълвам данъчна декларация, та така за разлика от първата в която си ги пускаме ей така всяка следваща ти идва със името на декларацията и май с номер. Та булката вече получи такава а аз още не съм това какво означава че без такава неможе, да изчакам да дойде или да си пускам независимо от това имам или нямам номер и писмо ?
Благодаря за вниманието.
номера е само за онлайн. ако го пускаш "ръчно" нямаш грижи, а и може да вземеш номера по телефона.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

аха, и аз миналата година си взех моя по телефона. поне квебекския, другия все още не го бях загубил :)
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Благодаря ви пичове аз федералните си ги получих ама кебекарите както винаги са в час не са го изпратили.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Aaa, znachi da razbiram, che triabva da si pazia niakakvi nomera, sled kato podavam za purvi put deklaracia, taka li?
A tezi pokleti T4 dokoga shte gi chakam! Nalaga mi se da presledvam firmite, koito veche sum napusnala i tova me drazni! Ima li variant i bez T4 da si pratia deklaraciata? (mai Koko beshe pisal po vaprosa, ama az ne se sasredotochih togava - ako mi e!)
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Elia написа:Aaa, znachi da razbiram, che triabva da si pazia niakakvi nomera, sled kato podavam za purvi put deklaracia, taka li?
A tezi pokleti T4 dokoga shte gi chakam! Nalaga mi se da presledvam firmite, koito veche sum napusnala i tova me drazni! Ima li variant i bez T4 da si pratia deklaraciata? (mai Koko beshe pisal po vaprosa, ama az ne se sasredotochih togava - ako mi e!)
Срока да ти изпратят Т4 е краят на февруари, т.е. има още малко време. Миналата година някои неща ги получих първата седмица на март, т.е. вече след като срока беше изтекъл.
Ако си подаваш декларацията през интерент, то тогава не е нужно да прилагаш Т4, но трябва да си абсолютно сигурна че имаш верните цифри за да си попълниш декларацията.

Ако си подавала декларация миналата година, то тогава тази година ще ти изпратят по пощата специален лист (Т1 Special) на който има няколко неща:
- стикер с твоето име, SIN номер и домашен адрес, който можеш да използваш ако ще пращаш документите си по пощата.
- адреса на Canada Revenue на който трябва да изпратиш декларацията
- квитанция, която се ползва в случай че имаш да внасяш данък
- Освен това на същия лист има и така наречения ACCESS CODE - 4-ри цифрен номер, който трябва да използваш ако ще подаваш декларацията през интернет.

Според мен, ако имаш подадена декларация от миналата година, то тогава Т1 Special би трябвало да си го получила вече, обикновенно тях започват да ги изпращат някъде от средата на януари.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

аз доколкото разбирам/неразбирам като съм бачкал само 5-6 месеца миналата година тези данъчни симпатяги би трябвало да ми върнат ли нещо :?
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Koko, imam vsichki fishove za zaplati - nadiavam se, ako ne polucha vaprosnoto T4, moga da im se doveria. Osven tova na poslednia fish ot vaprosnia rabotodatel ima cialata suma, vsichki plateni danaci i t.n. do momenta...Hm, mai po Internet e po-priatno da se prashtat podobni neshtica...shte vidim - na men mi e za sefte!
Изображение
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Elia написа:Koko, imam vsichki fishove za zaplati - nadiavam se, ako ne polucha vaprosnoto T4, moga da im se doveria. Osven tova na poslednia fish ot vaprosnia rabotodatel ima cialata suma, vsichki plateni danaci i t.n. do momenta...Hm, mai po Internet e po-priatno da se prashtat podobni neshtica...shte vidim - na men mi e za sefte!
първата декларация не може да се пуска електронно.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

bgmontreal написа:
Elia написа:Koko, imam vsichki fishove za zaplati - nadiavam se, ako ne polucha vaprosnoto T4, moga da im se doveria. Osven tova na poslednia fish ot vaprosnia rabotodatel ima cialata suma, vsichki plateni danaci i t.n. do momenta...Hm, mai po Internet e po-priatno da se prashtat podobni neshtica...shte vidim - na men mi e za sefte!
първата декларация не може да се пуска електронно.
Aaa, kade bil klucha ot barakata! Znachi mi trebva T4! Shte gi poburkam tia, deto oshte ne sa mi go izpratili! kvo mi chakat poslednia den!
Blagodaria bgmontreal!
Изображение
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

ако не си получавал никакви бенефити или застраховки - давай смело, НО ... тъй като ти е сефте ТРЯБВА да пускаш ръчно и ще трябва да ги чакаш Т4, защото за теб няма ЕЛЕКТРОННО
До 30 Април има време :wink:
Заключено