zdraveite

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Boginia
Обратна връзка:

zdraveite

Мнение от Boginia »

zdraveite otnovo! veche sum v bulgaria i vi biah obeshtala da pisha. Veche vtora sedmica sum v chastna angliiska v borovo sofia i sum dosta dovolna za sega prepodavatelkite mi pokazvat pokritie ucha frenski i gospojata po frenski e jiviala vuv francia, ne e grozen kvebekarski frenski, vsichki znaem razlikata. Kakto i da e. Az ne iskam da izdrebniavam prosto iskam da vi kaja che purvite mi vpechatlenia ot bg sa mnogo dobri. stranata deistvitelno e promenena i to kum po dobro i to vidimo po dobro edinstvenoto neshto koeto ne mi haresva e neshto koeto dori az shte izgubia jelanie da pomogna da se promeni i to tova e vurhovnia ...neveroiaten, pesimisum na naroda. Vsichki se chydiat shto sum tyk i bednite im predstavi za jivota v chujbina sa postaveni kato ideal i dori vutreshno jelanie da realizirat. Otchaivame tozi im nachin na mislene no nadejdata za opravia v tva otnoshenie umira posledna makar i sia da e edna malka gasneshta svetlinka v tunela. eto vi edno novo moe stihche nadiavam se vi haresa:
Тогава, когато

Хранех живота си със сълзи,
излизах нощем на срещи с луната,
спотайвах се зад сребърните вълци,
и слушах вятърна соната.

Сутрин превръщах мислите си в сажди,
и плетях от тях рибарска мрежа.
Ловях безброй илюзии и миражи,
и пусках ги в безкрайната надежда.

Вкъщи стенеха стените
от глад на спомени и детски глъч,
забравени от миналото и звездите,
пригласяха с песен за слънчевия лъч.

Отчаяни и уморени от морската шир,
в скалите разбиваха се слепите вълни,
прогонвайки небесния мир,
разпръскваха изгубени мечти.

Седях на ръба на човешките дилеми
и следях стъпките на здрача,
присмях се на световните проблеми,
по-добре да се смея, отколкото да плача.

Tova e za sega ot men
pozdravi i se pazete.
Nai umnite hora postigat vsichko po nai prostia nachin.
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Az neshto ne moga da razbera-jiveesh v Kanada,a v BG hodish v chastna english gimnazia da uchish frenski?
Mejdu drugoto stihcheto e mnogo hubavo.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

blagodarim ti za pisanieto
potvarjdavash mi podozrenieto che v BG se cari edna masova psihoza che tam e tolkova zle a v chujbina - dobre.
TO che e zle v BG, zle e ama v chujbina ne e tolkova po dobre.
Uspehi i pishi pak.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
bateto

Мнение от bateto »

Стопли ми сърцето,за момент се почувствах на твоето место,обаче да съм реалист ,този момент трябва да го отложа поне с минимум две години докато се напечеля/уф,че мръсна дума/. :cry:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Браво! Страхотно стихотворение.

Мен пък винаги ме натъжава пренебрежителното отношение от заминалите към тези дето са в България.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

Успехи и повече кураж.Дано са по-малко простотийте с които ще се сблъскваш :wink: :?: Иначе купона в България ще ти хареса:-)По въпроса за песимизмът на хората-ами така си е.Сигурно сега те гледат точно като богиня и когато им говориш те слушат с отворена уста и вярват 100% на всяка твоя дума,,дори да им кажеш,че парите растат по дърветата :shock:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Blue Passion, ти да не си гледал стари български филми за патриархалния селски дух :)
Недейте така бе хора! Това, че вие сте заминали не означава че тук няма достатъчно умни и интелигентни хора или че недостатъчно умните и недостатъчно интелигентните не са информирани. Живеем във века на информационните технологии :) Да не говорим, че при това масово изнасяне на всеки българин се падат поне по двама роднини в чужбина :) Щели да я гледат с отворена уста и да вярват на всяка нейна дума. Не ми се вярва :)
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Хубаво стихотворение, но малко тъжно ми се стори.

Добре дошла в България! Дано времето, което прекараш тук ти остави незабравими и красиви спомени, които да отнесеш един ден обратно в Канада! Сигурна съм, че ще се представиш достойно в гимназията!

По въпроса за песимизма - хората около мен наистина се оплакват от тежкия си живот, но нито един не гледа на заминаването в чужбина като вариант за по-добър живот. Напротив - дори гледат с лошо око на такива, които заминават. Има страшно много хора, които за нищо не света не биха напуснали България!
Невъзможното е предизвикателство!
huba

Мнение от huba »

drifter написа:
Мен пък винаги ме натъжава пренебрежителното отношение от заминалите към тези дето са в България.
Ami ti ne znaesh li che zaminalite sa spicialna kategoria po-nai-nai, razlichavashta se ot ostanalite bulgari? :lol: :lol: Vseki koito zamine i predricha "apokalipsis" za Bg sled nego. :)Toi e poslednia inteligent spasil se ot BG, razbirai :)
Pak niama strashno.Gledam , che i ti se imash za po-razlichna, sadeiki po pisaniata ti kato kandidat-iimigrant.Kato pak stanesh imigrant ne samo che shte spresh da se natajavash, ami i ti she se zachislish kam tezi oshte po-nai-nai. :)
huba

Мнение от huba »

KolioBalkanski написа: potvarjdavash mi podozrenieto che v BG se cari edna masova psihoza che tam e tolkova zle a v chujbina - dobre.
ami da- sasedskata kokoshka e patka . :) :D :D
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Gledam , che i ti se imash za po-razlichna, sadeiki po pisaniata ti kato kandidat-iimigrant.Kato pak stanesh imigrant ne samo che shte spresh da se natajavash, ami i ti she se zachislish kam tezi oshte po-nai-nai.
Естествено, всеки е уникален, нали знаеш :) А пък аз, аз вече съм си по най най :) :)
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

drifter написа:Blue Passion, ти да не си гледал стари български филми за патриархалния селски дух :)
Недейте така бе хора! Това, че вие сте заминали не означава че тук няма достатъчно умни и интелигентни хора или че недостатъчно умните и недостатъчно интелигентните не са информирани. Живеем във века на информационните технологии :) Да не говорим, че при това масово изнасяне на всеки българин се падат поне по двама роднини в чужбина :) Щели да я гледат с отворена уста и да вярват на всяка нейна дума. Не ми се вярва :)
Със сигурност има много интелигентни люде,но аз малко преди да замина,чувах от един колега да ми завижда,че съм щял да изкарвам по 2000$ и повече на седмица.
-Чул те Господ-му казвам,ама реалноста за съжаление е друга там.
-А,не,не,там всичките работят за много пари,а не са като нас да работят за по 400-500 на месец.
Какво да му обяснявам-той си живее с тази илюзия и това си е :nenam:
Отделно за колко завистливи роднини разбирам,че говорят зад гърба ми как съм щял да забогатея и да се напълня с пари :lol: Ами,дай Боже да стане :wink: Мислиш ли,че на същите тези хора,ако им покажеш пачка с пари и им кажеш,че си я изкарал за 1 ден,те няма да ти повярват?В техните очи чужбина значи много и каквото и да им обясняваш те не ти вярват :nenam: Отделно,ние преди да заминем,колко пъти съм слушал как някой човек казва,че на еди си кой негов познат му е много трудно да свързва двата края,а събеседника/ците да му отговарят:
-Я не го мисли ти него.На него детето/цата му е/са в чужбина!
Ама никой не пита как се чувстват тези който са в чужбина и как се чувстват родителите им :x Знам,че има интелигентни хора и то немалко,но има и много завистливи и озверели хора,на които ако им потвърдиш фантазиите със сигурност ще ти повярват :idea:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Прав си, има и такива хора, но за щастие не са всички :) А това което си написал важи и за хора, които имат фирма в България. Роднини и познати ги поставят в графата 'имащ който трябва да помогне' без да питат с колко зор са изкарани парите :)
Аватар
Blue Passion
Расист-ново поколение

Мнение от Blue Passion »

drifter написа:Прав си, има и такива хора, но за щастие не са всички :) А това което си написал важи и за хора, които имат фирма в България. Роднини и познати ги поставят в графата 'имащ който трябва да помогне' без да питат с колко зор са изкарани парите :)
Абсолютно си права.
bateto

Мнение от bateto »

Huba :beer: :D
Заключено