Моля информираните да ми помогнат. Искам да се сдобия с McGill Certificate of Proficiency in English (не ща Тойфел,Мелаб и т.н.) , и колкото повече се интересувам толкова по-объркано става.
Само не ме препращайте да чета сайта , че ей сега от там идвам.
А аз искам просто да си положа тестчето и ако стигне за сертификат-добре, ако не-тогава да решавам какво да правя.
Тест по английски в МкГил
- mitko pitko
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Не съм държал Тойфел и пр. та не мога да сравнявам. Ама за МакГил мога само да ти кажа каквото съм намекнал и в статията, а именно - да се явиш два пъти. Понеже на всяка сесия има по две дати, яви се на първата, виж как е, препиши си на листче каквито думи ти се сторят нанагорни пък фани си оди без да предаваш (не знам дали става) или като предадеш под псевдоним, например Glejte Si Rabotata Ivanov
Понеже плащаш таксата за изпита след като си вземеш картончето с резултата, този опит дори няма да ти струва нищо. На втория път вече сядаш и блесваш със знания, при това скорошно опреснени
. Тестът ще е все същия.
Това са наблюдения от преди две години и кусур, ама не вярва в тежките академични среди да се е променило нещо. Също така не съм сигурен как стои въпроса с издаването на сертификата, мисля че все пак трябва да вземеш поне 1 курс, ама не съм сигурен. Аз поне взех най-високото ниво на изпита, наречено advanced, а сертификат не са ми дали, само можах да се запиша да уча, без да карам преди това курс по английски.
Та успех викам аз и нека силата бъде с теб!

Това са наблюдения от преди две години и кусур, ама не вярва в тежките академични среди да се е променило нещо. Също така не съм сигурен как стои въпроса с издаването на сертификата, мисля че все пак трябва да вземеш поне 1 курс, ама не съм сигурен. Аз поне взех най-високото ниво на изпита, наречено advanced, а сертификат не са ми дали, само можах да се запиша да уча, без да карам преди това курс по английски.
Та успех викам аз и нека силата бъде с теб!

- mitko pitko
- mitko pitko
А иначе, Стоо, по телефона ми докладваха, този изпит си е само за него си факултет и не се признава от другите факултети по принцип. И туй е май основната разлика м/у нази. А основния въпрос е в такъв случай, ако на този тест покажа някакви невероятни знания (аха!) дали ,аджеба ще ми дадат директно сертификата който ми искат от моя си факултет(инженерния)?! И дали ако трябва да карам некви курсове ще са кредитирани например? И моя факултет дали ще ме приеме да уча ако трябва да карам допълнителни курсове по език?
И такива работи.
Ама аз ей сега ще изтичам да унито да вида таа работа.
И такива работи.
Ама аз ей сега ще изтичам да унито да вида таа работа.
- mitko pitko