Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
anxeli

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от anxeli »

Стига бре, защо трепеш нешастните змиички! Отровни ли са :clap: ?
Аз искам да си взема една мънинка в къщи, и детето иска, но ме е страх че мъжа ми ще я утрепе ако я изпуснем :doh:, хич не ги обича.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

А бе едни такива малки шарени.. Жена ми вика че били отровни.. Аз не съм сигурен..

Куриозен случай.. Пазачите (никарагуанци) тук в квартала беха хвали една голяма около 2-3 метра.. (те и викат Боа.. Аз не съм сигурен точно каква е била) опекли и я изяли ими обясняваха колко вкусна била..

Според ме обаче това вече е "частен" случай" :) . Мисля че някой си я е гледал като домашно животно и е избягала или на собственика му е дотегнало и я пуснал на "свобода" да я изпапкат никарагуанците..

Бе купон..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Хайде и аз да се запиша в темата въпреки, че съм посещавал само Санто Доминго малко след първата ми година престой в Щатско.
Едно уточнение само да направя... тогава в Америка изкарвах доста по-малко отколкото ако бях в Канада.
Manchester United Football Club
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

mufc написа:Хайде и аз да се запиша в темата въпреки, че съм посещавал само Санто Доминго малко след първата ми година престой в Щатско.
Тц... Частен Случай..

Next pls.
newlifeform

Мнение от newlifeform »

И аз ще се запиша ...

Ходихме в Куба на 8мия месец след като дойдохме тука...

Не съм очарован ама хич, другите страни от региона същите ли са?
По-добре да се слиза надолу към Патагония... (май)

Някакви препоръки ?

Цецо
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

newlifeform написа:И аз ще се запиша ...

Някакви препоръки ?

Цецо
Предполагам, че си обиколил цала Куба и си бил във всякакви хотели - от $500 до $5000 на човек/седмица, та заклеймяваш цяла Куба така.
Кубинците слагат пет звезди на почти всичко, така, че не гледай звездите а рейтинга и цената!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

Гледам сте "възкресили" темата пак..

Куба е OK да се отиде и да се види един път. Това е най-близкото до "пътуване назад във времето" докато не измислят "The time machine" ..

Аз лично бих препоръчал да се ходи на цивилизовани места като Маями или Хавай. В дивашките републики като Доминиканската и разни други човек може да се изнерви на много неща..
В Мексико съм бил само в Мазатлан и Канкун (и по границата със САЩ) и не бих го препоръчал дори и на най-омразният си враг..

Много противни и гадни копелета от личните ми изживявания.. На всякъде гледат да те прекарат да те измамят да те излъжат. Да не говорим че в Канкун поне през декеври умрях от студ и водата в океана/карибите беше ледена.. Курортът е пре-застроен с огормни хотели, така че затова точно предпочитам "нормални места" като Маями пред канкун, (ако ще търся цивилизация) където знаеш какво плащаш и защо го плащаш, няма прецаквания с exchange-rate и разни други простотии.. Да не говорим пък за нахалниците които се опитват да продават тайм-шеъринг и разни други простотии.

Да не говорим че от гледна точка за сигурност ако не дай боже нещо стане, от полицията не само че няма да ти помогнат но ще се опитат и да те изнудват и те да намажат нещо ако може.. В момента там е пълна тотална и абсолютна анархия..

В доминиканската република през зимата не е толкова лошо но и там (както и в Куба) водата е доста хладна за плуване.. Иначе е слънчево и топло..

ИМа разни други места като Аруба, Курасао (не съм сигурен дали така се произнася) които съм чувал че са ОК, но не съм бил там..
newlifeform

Мнение от newlifeform »

Аз лично не съм от хората които ще оценят нещо по цената, и или рейтинга.
И оценката ми за Куба не се изразява в това.

Може би имах твърде висока летва понеже последните няколко години обикаляхме със жена ми европа и азия, с кола и на палатки ... Очаквахме да видим, 'бит и култура', 'наследство' някакви такива неща. Действителността с която се сблъскахме беше почти болезнена. Особено в Хавана ... Имаш усещането че си в ранните 90 в България, но в някакъв паралелен ръкав, където всичко е деседки пъти по-зле.

В Куба единственото което можеш да правиш е да си печеш телесата на плажа, като единственото ти развлечение от това хипер тежко занимание е да се браниш от продаващите какво ли не досадници и/или просяци.
Заварихме неописуема съсипия, и супер изтерзан народ от дребни мошеници. Те нямат избор, и трудно биха били други при условията в които са поставени. Не видях нищо искрено от така прословутата Кубинска култура, музика танци и каквото там включва това имагинерно понятие. Всичко е за пари и всичко е фалшиво. Всичко е за 1 песо и ако не дадеш сребристата паричка почват да те кълнат точно както циганките по улиците на Варна...

Разбира се, всичко това е моята переспектива за нещата. Не искам да я насаждам на никой, нито да бълвам повече змии и гущери по Куба. Много хора я обичат и ще се върнат пак... Има хора които обичат да се пекат на плажа... Аз, ние просто очакваме и търсим по-'културен' туризъм. И затова се чудех дали по-в-сърцето на Латинска Америка няма да го намерим.

Сори ако съм засегнал нечий чувства.
Цецо :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

ivandaman написа:Гледам сте "възкресили" темата пак..

Куба е OK да се отиде и да се види един път. Това е най-близкото до "пътуване назад във времето" докато не измислят "The time machine" ..

Аз лично бих препоръчал да се ходи на цивилизовани места като Маями или Хавай. В дивашките републики като Доминиканската и разни други човек може да се изнерви на много неща..
В Мексико съм бил само в Мазатлан и Канкун (и по границата със САЩ) и не бих го препоръчал дори и на най-омразният си враг..

Много противни и гадни копелета от личните ми изживявания.. На всякъде гледат да те прекарат да те измамят да те излъжат. Да не говорим че в Канкун поне през декеври умрях от студ и водата в океана/карибите беше ледена.. Курортът е пре-застроен с огормни хотели, така че затова точно предпочитам "нормални места" като Маями пред канкун, (ако ще търся цивилизация) където знаеш какво плащаш и защо го плащаш, няма прецаквания с exchange-rate и разни други простотии.. Да не говорим пък за нахалниците които се опитват да продават тайм-шеъринг и разни други простотии.

Да не говорим че от гледна точка за сигурност ако не дай боже нещо стане, от полицията не само че няма да ти помогнат но ще се опитат и да те изнудват и те да намажат нещо ако може.. В момента там е пълна тотална и абсолютна анархия..

В доминиканската република през зимата не е толкова лошо но и там (както и в Куба) водата е доста хладна за плуване.. Иначе е слънчево и топло..

ИМа разни други места като Аруба, Курасао (не съм сигурен дали така се произнася) които съм чувал че са ОК, но не съм бил там..
Значи като те чета все едно слушам баща ми. ( в частта си за Мексико и студената вода през зимата) На мен пък водата ми е винаги много топла и няма как да нe е като ходим основно през лятото. Не мога да си позволя да изпусна зимата ски сезона. Моренцето ( ех, да ме чуе сега Танграта :P ) няма да избяга. На мен ми хареса в Мексико и смятам тази година да повторим заради децата понеже не са ходили, само че на Ривиера Мая.
Миналата година бяхме младоженци на Канкун, така че не ни беше много до плуване. ;) Иначе е вярно, че е твърде пренаселено от хотели и морето е блокирано за излаз на лодките.
В Куба обаче са по-големи просяци и обслужването е по-лошо. Абе, беднотия! Язък за хубавата природа!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ivandaman

Мнение от ivandaman »

@ Бистра..

Е значи не съм единственият който мисли така..

Иначе едно интересно място което бих препоръчал е Колумбия, но там само в градовете защото междуградските пътувания по суша не са за препоръчване. Картагена може би най-известният курортен град и е смесица между Барселона и Маями.. Девойките са възхитителни (което мен вече не ме грее де). Богота и Перейра са също много красиви и модерни градове..

Като стана дума за Kолумбия има един остров Сан Андрес които се води карибска дестинация и там за почивка въобще не е лошо.. тъй като е малко по на юг водата е ОК през зимните месеци.. От тук има много и евтини полети до там, но от северна америка не съм сигурен дали въобще някой го "бръсне за слива"

И пак да кажа.. Мексико.... твърдо НиЕ..
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Хора, вижте заглавието!
Почивка, не туризъм. Седиш си в рамките на хотела, плаж, басейни, бюфет, барове, сърф, катамаран, водолазене, аниматори, вариете... Перфектно за деца и пенсионери. Местните тарикати нямат право изобщо да припарват в рамките на хотела.

Които иска туризъм, забележителности, екшън и незабравими емоции... да забрави Куба!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
newlifeform

Мнение от newlifeform »

Направо ни попари тука... :) всичкото ентусиаст ...

Дано не съм единствен де :) Ти от децата ли си или от пенсионерите :lol: ?
jovani

Мнение от jovani »

newlifeform написа:Аз лично не съм от хората които ще оценят нещо по цената, и или рейтинга.
И оценката ми за Куба не се изразява в това.

Може би имах твърде висока летва понеже последните няколко години обикаляхме със жена ми европа и азия, с кола и на палатки ... Очаквахме да видим, 'бит и култура', 'наследство' някакви такива неща. Действителността с която се сблъскахме беше почти болезнена. Особено в Хавана ... Имаш усещането че си в ранните 90 в България, но в някакъв паралелен ръкав, където всичко е деседки пъти по-зле.

В Куба единственото което можеш да правиш е да си печеш телесата на плажа, като единственото ти развлечение от това хипер тежко занимание е да се браниш от продаващите какво ли не досадници и/или просяци.
Заварихме неописуема съсипия, и супер изтерзан народ от дребни мошеници. Те нямат избор, и трудно биха били други при условията в които са поставени. Не видях нищо искрено от така прословутата Кубинска култура, музика танци и каквото там включва това имагинерно понятие. Всичко е за пари и всичко е фалшиво. Всичко е за 1 песо и ако не дадеш сребристата паричка почват да те кълнат точно както циганките по улиците на Варна...

Разбира се, всичко това е моята переспектива за нещата. Не искам да я насаждам на никой, нито да бълвам повече змии и гущери по Куба. Много хора я обичат и ще се върнат пак... Има хора които обичат да се пекат на плажа... Аз, ние просто очакваме и търсим по-'културен' туризъм. И затова се чудех дали по-в-сърцето на Латинска Америка няма да го намерим.

Сори ако съм засегнал нечий чувства.
Цецо :)
Хавана не е най-доброто място за търсене на автентичната Кубинска душевност и бит. Ако сте търсили подобни усещания е било по-добре да отидете в източната част на острова или в южната част. Варадеро е еквивалента на Златни Пясъци в края на 80-те години в България - сравнително цивилизован, но не автентичен - всеки се бори да ти вземе парите с някакви дрънкулки, столицата е на близко и контролът се усеща. Предполагам, че като сте пътували с кола и палатки по азия не сте спали в главните административни центрове, затова и има разминаване с очакванията ви. Куба определено не е Хонг Конг или Сингапур, а друга реалност със своите плюсове и минуси.
И все пак като казвам това - мнението ми спрямо Куба се промени в последните години, главно поради факта, че заради уникалното си политическо управление и липсата на поддръжка от останалият свят стандарта на живот се е сринал съвсем и няма никакъв шанс да се подобрява. Това е довело до сериозни аномалии в икономиката - подобни на тези от останалите социалистически страни, но силно амплифицирани. Така, че разбирам мнението ви, особенно ако сте били на почивка там в последните 2-3 години. Световната рецесия винаги се отразява най-силно на т.нар. "дискрешънъл експенсис" поради което цените на почивките в страни от третият свят спаднаха драстично - 1 седмица за 400-500 долара, включващо самолет, стая, ядене и пиене. За една страна в която над 30% от БВП идва от туризма подобен спад е унищожителен.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

ivandaman написа:В дивашките републики като Доминиканската и разни други човек може да се изнерви на много неща..
Куба твърдо е извън опциите ни за дестинация за почивка, но в Доминиканската република през последните години се появиха съвсем нелоши нови предложения. Например от Колониал Мажестик в Пунта Кана останахме доста доволни като цяло, естествено само от комплекса, извън него не е за излизане.
becks

Мнение от becks »

newlifeform написа:И аз ще се запиша ...

Някакви препоръки ?

Цецо
Моите препоръки - да не стоиш в туристическото гето, наречено курорт, а да отидеш извън популярните туристически места на квартира (наричат се casa particular), да ядеш (ако ти стиска) в paladar (частен ресторант) и да отидеш по заведения, където ходят само местни и да се запознаеш всъщност със самите местни. Големият проблем, както ти е ясно вече, е че навсякъде ще гледат на тебе като на ходеща касичка :D
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Публикувай отговор