Мерси за поправката, MrGeeK

Някакави коментари на горното от тези, които се радваха на изборната му победа?В телефонно интервю за Нова телевизия премиерът на България коментира колажа в интернет, на който физиономията на Тодор Живков, кадър след кадър, постепенно се превръща в лицето на бившия му охранител Бойко Борисов. Запитан за тази прилика, Борисов не само не се разграничи, но и стори дълбок поклон на диктатора, като изрази дълбокото си уважение към него.
“Сравняват Ви с един предишен управник. Това е картинка от Фейсбук. Дали ви ядосва или ви радва? В тази картинка има малко носталгия, има малко шега. Може би има и малко опозиционни намеци. Виждате ли я?
- Виждам я, но тя е некоректна към Тодор Живков, защото една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство.
Харесва ли Ви, че ви сравняват с Тодор Живков?
- Не, не ми харесва, защото сме несъизмерими.
Мислите, че той е по-голям от вас?
- Фактът, че 20 години след падането му от власт никой не го е забравил показва, че доста неща са били направени. А е и факт, че 20 години ние приватизираме, ние само приватизираме това, което е построено до тогава.”
Само скришомMrGeek написа:Линко, въпросът ми беше по-скоро към онези, дето се радваха преди година и нещо и бяха твърдо убедени, че мутрата представлява алтернатива на Триглавата Ламя. Всъщност далеч по-интересни неща за сериозен анализ стават в областта на укрепването на руските енергийни интереси на територията на РъБъ или пък напъните за национализация на частни фондове, обаче това не занимава интереса на матр'яла (по находчивото определение на самия премиер). Иначе например в Германия все още се ползват като основи старите бетонни магистрали, построени от Хитлер през Втората световна война, но на нито един нормален германец не му идва на акъла да го възхвалява за това.Единствено ми е жал за мухЪтЪ, явно ще трябва да се прости с мечтите си за яденето и пиенето.
Всъщност мухЪтЪ изобщо не е прав да озаглави по този начин темата. Тук въобще не става въпрос за никакъв театър, а за най-долнопробна чалгарска продукция. Не е за вярване, но е факт."Това да мачкаш Цветанов, е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш". Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали вътрешният министър Цветанов не дава прибързани оценки на разследвания и за критиките към него от страна на "Синята коалиция" и бившия главен прокурор Никола Филчев. Той направи изказването си, след като поздрави Върховния касационен съд за 130-годишнината му.
Цялото интервю е тук:Да не би да сте приятел с премиера, който аплодира неотдавна вашия спектакъл “Хъшове”, после ви поздрави и зад кулисите?
- Не, премиерът за мен е един нискоинтелигентен охранител, който по стечение на обстоятелствата стана премиер на България. Което ми е малко неудобно за българския народ, но това е факт. Често си мисля, че не съм част от този народ. Хората, които вършат цялата тази свинщина наоколо, не са моят народ. Същият той, който си хвърля боклуците от балкона и слуша чалга, си избра и този премиер. Това не е моят премиер. Но нямам друг избор, освен да го търпя, защото мнозинството го е определило за такъв.
Интересна личност.Бившата шефка до последно кри бременността си, представяйки болнични листове с друга диагноза. Прекият й началник - министърът на земеделието научи новината за бременността й от БНР. На 7 октомври Управителният съвет на държавен фонд "Земеделие" освободи от длъжност Илиева и избра на нейно място Светослав Симеонов.
Когато преди време казах абсолютно същото нещо тук, бях обявен за непоправим комунист и профан. Очаквам и Морфов да бъде обвинен в същото....Дори комунизмът в основата си е една добра утопична идея, в която човекът няма господар, всеки получава за труда си онова, което е изработил, всички сме с еднакви права. Но това се изроди в тоталитаризъм.
Това също е и мое виждане. И е основната причина да се махна от тази държава.А нашето днес е балканска източна псевдодемокрация - всеки може да използва законите и правата си по начин, който му е удобен.