Кондо или Semi detache?
- Lub0
- Обратна връзка:
Pepon, ами затова човек трябва да си направи добре сметката, сиреч да не се изхвърля при покупката и да може да си позволи плащанията и при двуцифрена лихва... колкото до цената на имота, ако плануваш да го притежаваш следващите 5-10 години, ако не стане някой катаклизъм, няма да си на загуба...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
-
Ами и да питаш и да не питаш от това тези неща дето си ги написал няма да станат по-малко смешни. Най-обичам отговори като този дето някои хора като няма какво да кажат пишат неща от сорта на "а пък на теб коня ти е зелен".bibco написа:Пропуснах да питам Kocho_Rusev - нима са започнали да раздават по фууд-банките "намелени пържоли и пръжки с лук"? Блазе им на СОЦИАЛ-истите...
-
- Обратна връзка:
Чувството за смях, човече, е производна от нивото на интелекта на индивида - едни се смеят на едно, други на друго. На накои и пръст да покажеш - както казва народа - пак се смеят...Лошо няма.
В този постинг говорим за мотивация, касаеща въпроса за инвестиции в къщи или апартаменти. Явно - доста смешни неща за накого:) За мене лично - не!
Коне, пържоли, пръжки и т.н- - хайде в друг постинг...Това, че някой не ме беше разбрал по-горе го изяснихме с човека. А това, че и на теб продължава да ти толкова смешно, когато говорим за много труд и поемане на дългосрочни отговорности пред банки и данъчни институции си е твой проблем...
В този постинг говорим за мотивация, касаеща въпроса за инвестиции в къщи или апартаменти. Явно - доста смешни неща за накого:) За мене лично - не!
Коне, пържоли, пръжки и т.н- - хайде в друг постинг...Това, че някой не ме беше разбрал по-горе го изяснихме с човека. А това, че и на теб продължава да ти толкова смешно, когато говорим за много труд и поемане на дългосрочни отговорности пред банки и данъчни институции си е твой проблем...
-
Ако си прочетеш по-внимателно постинга ще видиш че там не се говори само за банки и инвестиции, ами си направил една класация на хората според това дали живеят в къща или кондо - е точно на тази класация ти се смях не само аз ами и други хора. А за нивото на твоя интелект говорят твоите постинги в които правиш само жалки опити да обидиш опонента си, щото иначе иначе нямаш никакви аргументи.bibco написа:Чувството за смях, човече, е производна от нивото на интелекта на индивида - едни се смеят на едно, други на друго. На накои и пръст да покажеш - както казва народа - пак се смеят...Лошо няма.
айиде със здраве
-
- Обратна връзка:
Кочо, аз ти благодаря за вниманието, което ми отделяш - все пак и трите ти единственни постинга са посветени на мен! Каква ли ще да е причината, питам се? Едва ли това, че "правя само жалки опити да обидя опонента си"!? А тези така наречени опоненти - каквото повикало - такова се отзовало. И хайде да не си мерим IQ-то, - такъв прибор за съжаление не притежавам... А може би ти не си Кочо, а някой стар познат? Както и да е...
Ако, обаче, проследиш моите постинги, които са от години, може би ще видиш, че общото отношение към "Народа" във форума ми е най-общо казано много положително и добронамерено. Форумът е място, където всеки има право да изрази себе по начин, както той го чувства и ако в отговор на това получава безпричинни нападки - длъжен и да се защити.
Класацията на хората не съм правил - опитал съм са да правя психологически анализ на мотивацията им при закупуване на къща или кондо...Ако си стар познат - може би знаеш, че у дома си имам дипломиран психолог за жена - това не може да не се отразява и на мен за всичките тези дълги семейни години:)
Сполай ти...
Ако, обаче, проследиш моите постинги, които са от години, може би ще видиш, че общото отношение към "Народа" във форума ми е най-общо казано много положително и добронамерено. Форумът е място, където всеки има право да изрази себе по начин, както той го чувства и ако в отговор на това получава безпричинни нападки - длъжен и да се защити.
Класацията на хората не съм правил - опитал съм са да правя психологически анализ на мотивацията им при закупуване на къща или кондо...Ако си стар познат - може би знаеш, че у дома си имам дипломиран психолог за жена - това не може да не се отразява и на мен за всичките тези дълги семейни години:)
Сполай ти...
Още малко за магията на числата на Фибоначи
.
А тук малко романтика по Фибоначи- как се сваля мацка докато и се обяснва магията на Фибоначи
:liefde: 

А тук малко романтика по Фибоначи- как се сваля мацка докато и се обяснва магията на Фибоначи

Помислете върху това:
What is the financial status of a home? Many people say they “invest” in their homes. But a home is not an investment. It is an item that loses value through deterioration even if no one lives in it. A home is expensive to finance, expensive to maintain and expensive to buy or sell. Ironically, it is also very costly to realize the loss of value on a home. How can it be? Well, there are two costs that few consider:
(1) Did you know that if you sell your home at a loss and the bank agrees to cancel your mortgage for less than you owe, your taxes will rise? It’s true. The IRS considers forgiven mortgage debt to be a payment to the homeowner, and it’s not considered a capital gain but rather is taxed at the ordinary-income rate. But wait; it gets worse. Suppose your income that year was $30,000, so you were in the 15 percent federal tax bracket. If your bank forgave $70,000 worth of mortgage debt, your “income” suddenly jumps to $100,000, pushing you up into the 33 percent income-tax bracket, which in most states is effectively the 48-55 percent bracket inclusive of federal and state income taxes and Social Security taxes.
(2) But wait. Your forgiving bank is hit just as hard. According to The Boston Globe (8/24/07), “Foreclosing on a house and selling it in an auction costs $50,000, on average, in New England, and that amount is on top of the funds the lender needs to pay off the loan itself.”
Think about the size of these costs. While you are paying extra taxes on the forgiven loan, the bank must pay all the fees required to dispose of the house on top of taking a loss on its value. These costs combined could amount to a significant portion of the value of the sale! Under such circumstances, can anyone say with a straight face that you owned an “investment”? Even a desired home costs money, but an unwanted home is nothing less than a giant albatross of decay and expense.
- Lub0
- Обратна връзка:
Спрете с това копи и пейст от Американски сайтове, защото в Канада е много по-различно в сравнение със САЩ - малка но съществена разлика - в Канада не се плащат такси върху печалбата от къщата, ако ти е основен дом и си живял повече от 1 година...
Иначе съгласен съм, че къщата не е инвестиция... todoto, най-ефтино ще ти излезе да живееш под моста или на палатка...
Иначе съгласен съм, че къщата не е инвестиция... todoto, най-ефтино ще ти излезе да живееш под моста или на палатка...
Lub0 for President!
###############
###############
Да, така е. Ма за сметка на това дамъците са им по-ниски и в повечето случаи заплатите по-високи. Ха да ги е яд на канадците, щото имали безплатно здравеопазванеfilipne написа:Някой ми спомена, че лихвите по моргиджите в САЩ (или в някои щати) се приспадали от облагаемия доход.
Някой знае ли дали това е така ?

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Това ми прозвуча като казармената поговорка :miteto написа:Да, така е. Ма за сметка на това дамъците са им по-ниски и в повечето случаи заплатите по-високи. Ха да ги е яд на канадците, щото имали безплатно здравеопазванеfilipne написа:Някой ми спомена, че лихвите по моргиджите в САЩ (или в някои щати) се приспадали от облагаемия доход.
Някой знае ли дали това е така ?
" Храната е лоша , но затова пък е малко "

Значи Любо е много прав, че има големи разлики САЩ - Канада ама тази май не е в полза на Канада

П.С. То си излиза на голяма далавера да имаш моргидж там

То май безплатното здравеопазване малко през носа ни излиза

- Lub0
- Обратна връзка:
filipne, може да се поспори за двете системи, най-големият минус на САЩ, че точно тази система дава кредити на куцо и сакато и затова сега страда не само риъл естеит пазара... Иначе си е далавера с моргиджа в САЩ, затова хората имат по няколко, за намаляване на данъците...
Lub0 for President!
###############
###############