Канадски простотии
- optics
- Модератор
Re: Канадски простотии
В Япония можеше от АТМ да си платя наема за апартамента и прочие, да прехвърля пари от едната ми банка в другата. В Ситибанк-Япония, имаше следните опции - сметки в чужди валути, нареждане онлайн за wire transfer до сметка в България (предварително декларирана на живо в банката и с подпис). Онлайн прехвърляне на пари от една валута в друга в твоите си сметки - може да е имало някакво ограничение примерно 20 транзакции на месец, да не се правиш на голям играч, но аз да съм прехвърлял средно веднъж на месец тъй че никога не ме е притеснявал някакъв лимит, а си е едно голямо удобство. Можеше също (онлайн) да си създадеш акаунт в който да блокираш различни суми срещу по-голяма лихва. Избираш си сумата, избираш си периода (оттам и лихвата) - и прехвърляш там. Кеча беше че веднъж вкарани, няма никакъв начин да ги отблокираш по-рано - няма много ви са мола, няма вариант с глоби..
Седят си докато мине периода. Сиреч който има глава да мисли преди да натисне бутона, никой не му е крив - затуй ти предлагат и височка лихва.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
С RBC можеш да пращаш до $2500 срещу $13.50 за услугата. Получава се за два дни в БГ-то.optics написа: Не помня много какви детайли са ме нервирали, но помня един - че не можеше (не знам сега вече дали може) да наредя онлайн, wire transfer до българска сметка.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
- optics
- Модератор
Мерси
Ма сега вече имам по-добро решение (споделено в банково-изпращателната тема).

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Не знаех, че в Япония плащали и лихви по депозитите, било то и срочни, те нали имаха 0.01 до 0.25% основен лихвен процент в последните 20-25 години?
Виж в Канада дори когато основният лихвен процент беше 3.25-3.5% (преди няколко години) пак не даваха повече от 1% по срочните депозити, май единственият вариант с по-добра лихва и без риск за главницата (и то не много по-добра, да кажем 1.5%-2.5% бяха срочните GIC, в момента мисля са под 1%, може би дори под 0.5% - не съм проверявал скоро). Да вземеш лихва от Канадска банка е все едно да получиш от умрял писмо - те са като чукчите - пишат но не четат; пардон взимат, но не дават.
Виж в Канада дори когато основният лихвен процент беше 3.25-3.5% (преди няколко години) пак не даваха повече от 1% по срочните депозити, май единственият вариант с по-добра лихва и без риск за главницата (и то не много по-добра, да кажем 1.5%-2.5% бяха срочните GIC, в момента мисля са под 1%, може би дори под 0.5% - не съм проверявал скоро). Да вземеш лихва от Канадска банка е все едно да получиш от умрял писмо - те са като чукчите - пишат но не четат; пардон взимат, но не дават.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Ставаше дума за "wire transfer до българска сметка", а не кое е най-изгодно.optics написа:МерсиМа сега вече имам по-добро решение (споделено в банково-изпращателната тема).
М/у другото ако пращаш по $2500 офертата си струва отвсякъде.
Виж, ако пращш по 100 - 200 кинта тогава има къде по-изгодни варианти.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Това всъщност е супер изгодно... Аз напоследък като Мухата "Нося в Кеш" когато се прибирам та не ми е трябвало да прехвърлям но преди доста години имах разни "месечни вноски" и редовно използвах RBC и беше около $25 долара flat fee за сума от няколко хиляди, но не си спомням точната цифра..tonich написа: С RBC можеш да пращаш до $2500 срещу $13.50 за услугата. Получава се за два дни в БГ-то.
Ако ми се наложи да пращам обаче определено ще пробвам тази опция, защото според мен си заслужава.
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Инвестиране на много държавни пари в семеен бизнес.
...somewhere along the line, the largesse turned into an apparently bottomless-pit rescue effort for the C Series without the Bombardier and Beaudoin families being forced to forfeit, or even dilute, their commanding position in the company they created. The extended family controls Bombardier through their A shares, which come with 10 votes apiece. The subordinate B shares, the ones that trade on the stock exchange, come with a mere one vote.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- ablood
- Обратна връзка:
Големият вой днес е заради аутсорсването на работни места от Бомбардие след сделката за поредния 1 милиард инжекция на гърба на данъкоплатците.
Тази инвестиция даже върви със задължително изкупуване на сочна бройка самолети. Делаверите била, че получаваме отстъпка от "нормалната" цена, но е тайна колко точно.
Надава се вой за предоговаряне на инвестицията, но едва ли ще има нещо повече от малко прах в очите и нови обещания.
Тази инвестиция даже върви със задължително изкупуване на сочна бройка самолети. Делаверите била, че получаваме отстъпка от "нормалната" цена, но е тайна колко точно.
Надава се вой за предоговаряне на инвестицията, но едва ли ще има нещо повече от малко прах в очите и нови обещания.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Ако ще се работи така, със субсидии и т.н. то тогава трябва да се премахват вероятно и разните му там споразумения за свободна търговия.
Щом ще използваме нашите си самолети, то тогава трябва да използваме и нашия си петрол, дори и да е по-скъп. Иначе не е честно.
Щом ще използваме нашите си самолети, то тогава трябва да използваме и нашия си петрол, дори и да е по-скъп. Иначе не е честно.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Да, ама Кебек иска само самолетите, без петрола. Канадският петрол е по-евтин, а не по-скъп.Kpetrov написа:.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
По-евтин е заради качеството му и заради свободните пазари. За добив е по-скъп имах предвид.speedy написа:Да, ама Кебек иска само самолетите, без петрола. Канадският петрол е по-евтин, а не по-скъп.Kpetrov написа:.
Кой ще го купи ако го обявят на реална цена и се окаже доста по скъп от вносния?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
поредната доза насилие станала ежедневие в канадските училища
http://pik.bg/" ужас-в-канадско-училище-ученичка-наръга-осем-души-с-нож-news490730.html
http://pik.bg/" ужас-в-канадско-училище-ученичка-наръга-осем-души-с-нож-news490730.html
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Ето новината от по-нормален източник:
http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/p ... -1.3459770"
http://www.cbc.ca/news/canada/toronto/p ... -1.3459770"
"