pumpy написа:Pavel M написа:Ivan1007 написа:Батка,
Малки, но съществени корекции:
Нито си първи във Влас, нито си бил втори в Канада.

Влас беше село преди 25 и кусур години, отдавна е съсипано безвъзвратно.
Дали си във Влас е друг въпрос.
Не е до климата - в Канада има места дето климата е също като в България.
Важното е да си щастлив, където и да си.

къв климат бе пич,кво щастие.всичко опира до елементарна аритметика.
с 1500 д в канада си жив умрял,по скоро умрял
в съсипаното село дето нямаш наем или ипотека с тия пари ти кажи как мислиш
не се ли живее
и е добре ,че е съсипано та да има магазини,болница и аптеки и подобни градски неща дето са нужни на един пенционер
чистия въздух,чайките,бриза,русалките ги оставям в темите дето си правим ташак
макар,че никак не са за пренебрегване еле пред прекрасния канадски трафик и климат
Батка, това всичко е супер, но има една малка подробност: здравеопазване. Ето това невероятно много куца в БГ. Средна продължителност на живота в БГ е 71.2 години за теб, като мъж. Интересно защо ли е така, според теб ?
В Канада е 78.3, в Испания е 77.7, в САЩ е 75.6. В Куба е 76.2.
Не че на мен ми се живее с орлите, но не искам да ме третират като "гушнал чемшира" веднъж минал 72 годишна възраст.
да наистина това е проблем.в българия сравнимо с канада и уса достъпа до така да го наречем здравеопазване е доста по улеснен да не кажа в пъти .за качеството не мога да коментирам понеже не ми се е налагало да имам база за сравнение.по лично мое убеждение в канада и уса е по добро,ни имам едно наум стига да стигнеш до обслужването преди тотално да си съсипан,щото иначе пътища много,я камилата я камиларя.
ако я закъсаш със здравето в бг и нямаш кинти зад гърба си да си активен с доходите си издухал супата,в канада с едно трудооструяване да го наречем ще закърпиш чергата.
та в тоя смисъл това не е плод на здравеопазването ,а на социала
аз и в българия и в канада съм придружаван с нездравословния си начин на живот,така че здравеопазването на едната или другата държава не е фактор за моето здраве и дълголетие.
в този смисъл 4те години разлика които цитираш в дълголетието на мъжкия индивид в полза на канада мисля да ги компенирам или поне да опитам с чистия морски въздух,вечерния бриз,чайките ,русалките и порция тройка кебапчета с шопска салата с/у 6 месеца зима ,студ на кутийки,влаг,студ,влажно топло лято 3 милиона автомобила с вредните им газове в радиус 30 км около мен,треса,спането в трафика по магистралите и лицемерните усмивки на моите съграждани.
а дали са 2,3,4,10 те са по милост от оня.той колкото каже