Аз ще ти кажа що
Защото им става лошо че с тяхните пари ще си купиш благинка и няма да си вземат процентчето от търговчето,ама за тея работи трябва малко пипе а не таблети и часовиници купени с кредитни карти

Бе мани я тая черга,с тия аутолоани и моргиджи сте си точно крепостни селяни.Ако няколко месеца не ходиш на работа за да получаваш заплата и разчиташ на собственни сили,а не на мама и Тати си жив умрял.Bistra написа:Бате, пак водиш безмислен спор! Кой ти е казал, че ние не живеем според чергата си? Какви крепостни селяни, какви 5 лева? Просто на някои чергите са летящи килимчета, Соло Райдъре!
Това пък къде го прочете, че те задължава да затвориш парите в неолихвявана сметка? Можеш да ги сложиш в акции, mutual funds, спестовни сметки с лихва и каквото още се сетиш.ablood написа:Държавата ти давала чисти пари, ама те задължава да затвориш много повече пари в неолихвявана сметка.Bistra написа:Е защо? Интересно ми е, сериозно.ablood написа:Много щедра тая държава бе!roumensp написа:А какво да кажем за RESP акаунт (за образование на дете) - ако не отвориш такъв за детето си, изпускаш чисти пари, които държавата ти дава ....
Ама да беше седнал да се замислиш защо толкова се натиска да ти ги дава тези пари?
И ако детето ти реши вместо да учи да започне бизнес, работа, емигрира, вегетира, или нещо друго, ше ти върнат изядени от инфлацията пари, ще платиш данъците им накуп в най-лоши условия + ще платиш 20% глоба.
Е и какво от това, няма разлика дали си спестявал парите в RESP сметка или в обикновена сметка - ако са загубили себестойност в едната, значи биха загубили и в другата сметка. Тогава защо да не се вземат тези 20% които държавата дава отгоре? Ако детето реши да не учи или учи в заведение което не е одобрено за RESP, тогава изтегляш всичко и връщаш тези 20% (които никога не са били твои пари) и си плащаш данък на печалбата (както би плащал всяка година ако са в обикновена сметка)?IRA написа:След 20 години, като ги изтеглиш тия пари ще са си загубили себестойността си и ще са далеч от 20 % .
Муха, Лъжеш!myhata II написа:надупи се из нета ,казах ти свалили са сайта,но ако се потрудиш както и за кредитните карти на време,ще го намериш
Аблъд,много те мързи и ме съмнява че вече си в "ДЕБТ"ablood написа:Муха, Лъжеш!myhata II написа:надупи се из нета ,казах ти свалили са сайта,но ако се потрудиш както и за кредитните карти на време,ще го намериш
Свалили били сайта, да съм бил ровел из нета да си доказвам глупостите ти...
Е добре след като не ти се налага да работиш защо тогава ползваш чужди пари.По подразбиране в твоята ситуация за да не ти се налага да работиш би трябвало да имаш собственни които да си ползваш ,а не да пълниш гушата на банките макар и ползвайки нисколихвенни кредити.Bistra написа:Бате, отдавна сме си извоювали самостоятелност. Тате помагаше първите 2 години, за което съм му благодарна. Е не ни капе от коли, но естеството на работата ни просто е по друго.Не може всеки да е бизнесмен като него и теб. Колкото до другото, ами аз ходя на работа честно, защото ако стоя в къщи ще издивея. А имотите ни в България си стоят, само че и на двамата не ни се занимава да се връщаме да ги продаваме. Eдин ден ще дойде и това време.
Моите летят от време на време. За човек, който лети поне 2 пъти месечно и ползвам кредитната си карта на Юнайтед за всяко плащане ми се случва да събирам около 100 000 мили годишно. Това са 4 полета от по 1700 долара всеки безплатно.Kpetrov написа:Аблод, не е нужно кеш! Аз ползвам кредитна, както Румен. Плащам си я и аз всеки месец. Предпочитам дебитна, обаче всички знаят, че има тарикатлъци разни.
Ама да ти разправят, че си на печалба или че самолетите вече летели с Еър майлс... айде няма нужда
Аз и моите използувах + заема. Не бяха за мен. Достатъчно ли е като отговор?Хали Бали написа:Е добре след като не ти се налага да работиш защо тогава ползваш чужди пари.
Явно английският ми е много по-зле от твоя, защото в толкова много текст би трябвало да има поне десетина доказателства, че "на всеки от 10 маймуняка, 7 закъсняват", а аз не намерих нито едно.myhata II написа:...
Все едно тази информация НЕ подкрепя тезата, че 7 от всеки 10 маймуни закъсват. Може би 7 от всеки 10 мухи го правят, но това ще да е друга статистика и нея не си ни показалmyhata II написа: •Of the 73.0 percent of families with credit cards in 2007, only 60.3 percent had a balance at the time of the interview; in 2004, 74.9 percent had cards, and 58.0 percent of these families had an outstanding balance on them. (Source: Federal Reserve Survey of Consumer Finances, February 2009)
Ще рече 42% от населението има баланс на кредитната си карта.
•Among the 35 percent of college students with credit cards that do not pay their balances in full every month, the average balance is $452. This is down 19 percent from 2007. Moreover, this balance is approximately one-third the size of the average balance for active nonstudent young adult accounts and one-fourth the size of active accounts for older adults. (Source: Student Monitor annual financial services study, 2008)
Ще рече, че студентите, които са хора консумиращи, а не произвеждащо, просто поради естеството на заниманията им в Университет имат среден баланс от $425 и то САМО една трета от студентите. ОСвен това ще рече, че 656 процента от студентите си плащат баланса ВСЕКИ месец
•As of 2007, the majority of U.S. households had no credit card debt. (Source: Federal Reserve Board survey of consumer finances, February 2009)
Това няма какво да се коментира изобщо.
Извинявам се. Макар, че повечето pooled RESP имат допълнителни утежнения и такси, те все пак носят някаква лихва.miteto написа:...