Ти наистина имаш проблем със смилането на написаното:
Жени написа:
poumpy написа:......по закон не можеш да имаш повече от една валидна в Канада книжка......
....и след като получи канадска, сащ книжката автоматично му става невалидна. Системата им е някак си свързана и веднага им става ясно кой каква книжка е имал и т.н.!
Аз карах в Колорадо 12 месеца с кебекарска книжка и то съвсем законно. Веднъж сменена, обаче, SAAQ e служебно уведомен и кебекарската ми става невалидна, НО трябва да си я АНУЛИРАМ лично в SAAQ , защото ако не го направя и се появя в Кебек с колорадската книжка ще отнеса глоба при проверка. Ако си я анулирам, мога да карам в Кебек до 90 дни с колорадската и после трябва да я заменя за кебекарска пак.
Личен опит от последната седмица.
anxeli написа:Бг книжката никога не е била валидна в Канада, валидна е само международната, за 3 месеца. Някой опитвал ли се е да кара с бг книжка първите 3 месеца ? Как ще я прочете полицая?
Абе и от книжки разбираш колко и от кучета
Не си даваите парите за тая глупава тапия от СБА, б канада нчма да ви послужи за нищо!!!
Paradisa написа:Здравейте, Скоро ми предстой брак с канадо-американец и евентуално преместване в Канада и чета тук да се информирам за животеца там...мноого полезна инфо, мерси , но най-вече ми е много забавно с вас. Големи веселяци сте всички само така.. че ако е много сериозно..то не е живот..Наздраве и успехи на всичко ви!!
А вие двамата, така, на живо видяхте ли се, поживяхте ли заедно? Само питам. Щото си мисля, че е по-важно да познаваш човека, с който ще живееш, отколкото страната, дето ще ходите. Има едно широко коментирано мнение, че Канада разваляла (БГ)семействата, дано вас да ви събере.
Има едно широко коментирано мнение, че Канада разваляла (БГ)семействата
Хm. интересно, това май не е коментирано във форума¸Защо пък Канада е виновна за това?
предполагам защото стресът, смяната на начина на живот, новият ритъм изкарват на явно страни от характера на хората, които не са били изявени в БГ.. нападат ви и бабите, които живеят с вас по месеци.. и изведнъж почват противоречията и т.н... то за това не е виновна канада.. и в щатите имам приятели, които се разведоха 2-3 години след пристигането им там..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.