Не учете децата си да се държат каткто черните.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Hullman

Мнение от Hullman »

Пумпи написа:
ако не искаш да те поправя Ivet пиши си на Еnglish там няма да имаш проблеми......
Е как да пише на англииски като не знае такъв език. :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

IFF написа:Според мен трябва да направим едно разграничение между расизъм и несъвместимост.Аз не се виждам да меля брашно с някои раси.Те мислят различно имат различна ценностна система,жената има много по-различно място в обществото,имат различна религия и децата им не се омешват с нашите(родителите не им разрешават).Как да живеем заедно,аз не го виждам.
в моето изказване по-горе точно това казах - мисленето ни различава от негрите

Това не ме прави расистка, т.е. не мисля че цвета на кожата прави хората неравностойни, но да се тупаме в гърдите, че сме еднакви с тях ... сори, няма нищо такова ... и то не заради цвета на кожата. Колко от вас мислят, че имат нещо общо с манталитета, мисленето и начина на живот на китайците ? Същото е и с негрите, и с арабите, и с ескимосите. В обществото трябва да имаме еднакви права и задължения, не трябва да се дискриминираме един друг заради цвят на кожата и произход, просто отдайте дължимото на различието между нас и тях - а то е често от земята до небето. В повечето случаи нито те ни разбират, нито ние тях. Важното е да живеем в мир.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
ninka83

Мнение от ninka83 »

krimon написа: Колко от вас мислят, че имат нещо общо с манталитета и начина на живот на китайците ?
кримон, малко повече относно манталитета и живота на китайците да кажеш :?: не може да не знаеш :lol: с две три изречения.. :beer:

оппппс, аз незная много, но и не мисля, че имам нещо общо :wink: (просто уточнявам)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Крими :shock:, глей кво каза, ако следи някой форумите да не ти приберат стиковете за тази н-уърд :) ...
Колкото до децата родени тук, не мисля че това им е проблем. Проблем е на по-старото околение, ако не се месим много те сами ще си изграждат отношенията, расите не им правят впечетление, цвета е просто характеристика, няма по-лош нито по-добър. Сина ми не казва моя приятел е индийче, а казва той е браун :). Никой не се сърди, ми такива са.
Нито пък инвалидите имат нужда от особено отношение :roll:, тук за тях държавата отдавна се е погрижила, отраснали са със самочувствие че са просто едни от обществото, сами си ползват транспорт, имат професии, приятели, даже понякога доста уверено отказват помощ, тънки са границите между съжаление, съчувствие и добронамереност, а те са чувствителни. Не съм учела на особено отношение, не е нужно да досаждаш на инвалид само и само да покажеш колко си толерантен, ако има такъв съученик и решат, те сами ще се сприятелят.
Циганите - на Сатурн !
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

anxeli написа:Крими :shock:, глей кво каза, ако следи някой форумите да не ти приберат стиковете за тази н-уърд :)
:rotfl: :rotfl: :rotfl: - ще ги приберат за 3 месеца, колкото трае лятото :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
bateto

Мнение от bateto »

е добре де ,като всички твърдят ,че живеем в политически коректно общество и няма расизъм може ли някой да ми обесни защо като отворя вратата на някоя дама и и се усмихна заговорнически тя навместо да ми се усмихне и да ми намигне ме гледа като бик на червено.или пък още по фрапиращ случай ,видя някоя хубава жена и естественната ми Човешка реакция е да се изцепя така ,че да ме чуе -леле бедрото,направо и стига до сливиците ,навместо да ми каже едно мерси ми вика полиция.
все едно някоя сексапилна хубавица да ми подвикне -ей симпатяга ,ако ми паднеш ще ти накъсам шортите и аз да се дърпам.ми то най малкото си е нечовешко и нехуманно ,ако така реагирам,
та защо ние Човеците можем да бъдем хора ,а те не .това не е ли расизъм според вас. :lol:
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Това е сексизъм и балкански простизъм :), добре че няма много като теб, бате, тук там някой руснак или сърбин, или арменец :lol: ... На кръв го гледали :), добре че не си изял някоя чанта по този повод, а може би си :wink: ...
Циганите - на Сатурн !
bateto

Мнение от bateto »

леле му и обноските.аз като кавалер бягам няколко метра пред нея за да и отворя вртата,на всичкото отгоре и и се усмихвам и накрая чанта по главата.
гадни феминистки,по големи расистки сте и от негрите. :o
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Брех ,научих ,че в България негър било обидна дума . Явно само в елитните гимназии . :roll:

Седим с една позната българка и с мъжа и негър. Той е седнал изкривено. Тя се обръща към него и заявява : " Седни като бял човек" ( той говори български). Ей много се хилихме след това. М/у другото като се запознахме и показваще снимки не детето - черничко , та сама каза ,че мъжът и е негър , сигурно щото не от омъжена от 20 години.Аз лично питах негър от Синегал дали се обижда на негър - ами каза че не му пука.

Българите като цяло са доста толеранти към чужденци. Имах колеги араби и негри в университета . Не са имали пробелеми. Арменците и евреите са се смесили с българите без проблем. Нямаше проблеми с турците докато не се намесиха кумунистите с преименоването и други глуспоти.

Аз като все още като говоря на български си позвам думата негър , че то черен покрива голяма група хора - пакистанци, цигани ... . На англииски казвам черен , става спонтанно. Но само ,че си казал на някои негър е абсурно да те наказват 3 месеца при положение ,че ако обиждаш на идиот не е същото наказание. Преиграват понякога с расизма.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Тъй, тъй - продължавайте тъпо и упорито да си викате негри - с кеф ще ви прочета след време как са ви пребили някъде. Пък после обяснявайте как е на български негър.
ninka83

Мнение от ninka83 »

bateto написа:леле му и обноските.аз като кавалер бягам няколко метра пред нея за да и отворя вртата,на всичкото отгоре и и се усмихвам и накрая чанта по главата.
гадни феминистки,по големи расистки сте и от негрите. :o
батеееее, паднах от смех, ма къде тичаш напред бре сега на КанаТски свалки да те светкаме тука :lol: приближаваш се леко до момето и й викаш хелоу и се зъбиш, все едно снощи сте си пили бирата заедно :wink: бързо си подаваш ръката и казваш Батето от форума, тя подава ръчичка и нема пускане :lol: толко му е. тръгнал да тича батето :wink: :beer:
Жени

Мнение от Жени »

Според мен по природа човек е расист или по скоро дискриминист! Просто не е възможно да харесваме всички останали. Нормално е да проявяваме раздразнителност, нехаресване, необичане или пък дори омраза по отношение на различните от нас!

Дискриминацията като явление се обуславя от непознаването и неразбирането на различните по отношение на нас хора!

Рецептата за цивилизован живот в разнородно общество е толерантност и добро възпитание!

Бъдете си дискириминисти и расисти, ама не на публично място! :wink:
ninka83

Мнение от ninka83 »

ОК жени :lol:

добре де , ама иаз като батето сега да питам; от практиката, не статистики и теории :lol:
ако мен някой афроканадец тръгне да ме харасва на публично място, аз кво да правя :lol: ако го ударя с чантата расизъм ли прояввявам :shock: :lol: или кво, да му се кефя, или да се държа като интелигент :lol:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Ако трябва да бъда докрай честна, не я употребяваме тая дума тука, щото я разбират и не ща да обидя някого. И на децата съм им забранила да я употребяват. Но в България я употребявам. :wink:
Let it go...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Нинке, абсурд е афроканадец да те засваля на публично място. Полицаите, не че са расисти, ама първо ще го гръмнат и после ще го разпитват :). Иначе на не толкоз публично, нема да ти прости, ама гледай да не се усамотявате :wink: ...
И стига с тези н....и, даже не мога да го кажа, ами обновете си речника, има промени от чичо-томовата колиба. джизас :roll: ... Грозна дума, робска :?, даже като слушам Канйе Уест и Ъшър да я пеят, щото те сами си я повтарят непрекъснато :), та като кажат "нига" и се озъртам да не е чул някой :oops:, много съм зомбясала :lol: ...
Последно промяна от anxeli на Съб Апр 26, 2008 1:09 am, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
Публикувай отговор