Постоянен договор или контракт (агенция)?
Не знам откъде ги намираш тия мечти за равенство и справедливост при заплащането. Всяка фирма в Канада си е отделна държава. И всеки гледа да прекара другия, както може.
За нашата фирма - плащат еднакво и на двата вида работещи, доколкото ми е известно. Но ако се сетят, ще я променят тая политика, само печалба да има. Така че , всичко е възможно.
За нашата фирма - плащат еднакво и на двата вида работещи, доколкото ми е известно. Но ако се сетят, ще я променят тая политика, само печалба да има. Така че , всичко е възможно.
Джой следях темата но тази информация която си дала и която е така обвита в мъгла особенно по отношение в каква сфера работи тази фирма и какъв продукт предлага е трудно да се вярва че тази фирма няма конкуренти че е управлявана само от 1 човек и че е голяма ( има нужда от 500 + 100 ) работника на година .
Нека почнем с това:
- Подозрително звучи голяма фирма с 500 и повече работника да се управялва от един човек който да дели с агенцията както ти казваш.
Фирми с толкова работници са корпораци. Те се управляват от борд на директори 5,7.9 човека. Тези хора взимат решение заедно и ако ще има някакви шашми то всички 5,7.9 човека знаят и са замесени. Това е малко вероятно. Остава да ни убедиш че фирмата е едноличен търговец, държавна управляана от 1 човек. Ако е частна не става защото все едно да краде от себе си.
- Нека кажем че си права. Фирмата която праща работниците не прави нищо според теб има един шеф приятел на едноличния търговец шеф на държавната фирма има наем на един офис от където наема работниците и прибира по 30 долара на час от всеки работник от 60 $ на час които плаща едноличния търговец. Имаш ли идея след като нямат разходи а само приходи и то по 30 $ на час на 500 работниа каква сума става на края на годината. Нека кажем че тази сума е 5 милионa. От тази сума данъчните ще вземат 40- 50 %. Какво остава тогава за шефовете като разделят на 5 -7- 9 + 1 шефа на агенцията? Те толкова ли са наивни да плащат таква сума като данъци като има доста по културни начини да се облагодетелстват?
- Нека кажем сега че тази фирма държавната с еднличния търговец като шеф който сам взима решенията има неопределен бюджет зад гърба си за да може да плаща по 60 $ на час. От тях 30 $ на час да отиват като надута цена на труда в друга фирма която да плаща за лудо 40 - 50 % данъци.
Кажи ми сега какъв е този продукт който произежда държавната фирма който няма конкуренция ( защото ако имаше конкуренцията щеше да предложи същия продукт на половин цена понеже не правят далавери и не дават допълнителни 30 $ на час за лудо ).
Сега да не кажеш че продукта е уникален и такъв продукт няма никъде другаде на земята и затова клиентите на държавната фирма са принудени да плащат каквато и да е цената.
Като обобщим горните 3 невероятни факта случващи се на едно невероятно място в една фирма аз съм силно подозрителен че шефа е 1 човек на голяма държавна фирма с 500 работника и че само той дели с шефа на агенцията която му праща работници.
Нека почнем с това:
- Подозрително звучи голяма фирма с 500 и повече работника да се управялва от един човек който да дели с агенцията както ти казваш.
Фирми с толкова работници са корпораци. Те се управляват от борд на директори 5,7.9 човека. Тези хора взимат решение заедно и ако ще има някакви шашми то всички 5,7.9 човека знаят и са замесени. Това е малко вероятно. Остава да ни убедиш че фирмата е едноличен търговец, държавна управляана от 1 човек. Ако е частна не става защото все едно да краде от себе си.
- Нека кажем че си права. Фирмата която праща работниците не прави нищо според теб има един шеф приятел на едноличния търговец шеф на държавната фирма има наем на един офис от където наема работниците и прибира по 30 долара на час от всеки работник от 60 $ на час които плаща едноличния търговец. Имаш ли идея след като нямат разходи а само приходи и то по 30 $ на час на 500 работниа каква сума става на края на годината. Нека кажем че тази сума е 5 милионa. От тази сума данъчните ще вземат 40- 50 %. Какво остава тогава за шефовете като разделят на 5 -7- 9 + 1 шефа на агенцията? Те толкова ли са наивни да плащат таква сума като данъци като има доста по културни начини да се облагодетелстват?
- Нека кажем сега че тази фирма държавната с еднличния търговец като шеф който сам взима решенията има неопределен бюджет зад гърба си за да може да плаща по 60 $ на час. От тях 30 $ на час да отиват като надута цена на труда в друга фирма която да плаща за лудо 40 - 50 % данъци.
Кажи ми сега какъв е този продукт който произежда държавната фирма който няма конкуренция ( защото ако имаше конкуренцията щеше да предложи същия продукт на половин цена понеже не правят далавери и не дават допълнителни 30 $ на час за лудо ).
Сега да не кажеш че продукта е уникален и такъв продукт няма никъде другаде на земята и затова клиентите на държавната фирма са принудени да плащат каквато и да е цената.
Като обобщим горните 3 невероятни факта случващи се на едно невероятно място в една фирма аз съм силно подозрителен че шефа е 1 човек на голяма държавна фирма с 500 работника и че само той дели с шефа на агенцията която му праща работници.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Hull, ти не разбра ли, че Joy не работи с доводи, аргументи и тям подобни глупости а само със свидетели, непосредствени участници в процесите. Когато нещо я заинтересува, достатъчно е само да се поразтърси наоколо и веднага намира необходимия източник на информация направо от кухнята дето се вика. И след 15 мин. мохабет с подходящия човек, нашата Joy e вече наясно и с най-дребните детайли на интересуващият я въпрос.
Ама че имало несъответствия или противоречия...кой ти гледа. Човека е казал, че така стоят нещата и точка. Всички ние дето сме извън системата не знаем и не разбираме нищо.
Излишно е да задаваш въпроси, мой човек.
Ама че имало несъответствия или противоречия...кой ти гледа. Човека е казал, че така стоят нещата и точка. Всички ние дето сме извън системата не знаем и не разбираме нищо.
Излишно е да задаваш въпроси, мой човек.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Хъли, доста си любопитен. Аз не знам начин да се отърват от данъци освен ако не преместят производството по офшорни зони, а това няма как да стане. Но може и да има разни начини, те акулите си знаят, не е моя работа.
Кой и как разпределя баницата също не е моя работа, нито твоя. Дали един, двама или пет човека обират парите, има ли значение?
Хъли...има неща, които не са в пряка зависимост "разход за производство- цена на продукта", т.к. съществува определена световна и държавна политика и субсидии.
Да кажем, че продукта е конкурентноспособен не само на североамериканския пазар, клиентите са от цял свят.

Хъли...има неща, които не са в пряка зависимост "разход за производство- цена на продукта", т.к. съществува определена световна и държавна политика и субсидии.
Да кажем, че продукта е конкурентноспособен не само на североамериканския пазар, клиентите са от цял свят.

с това не съм много съгласен.съществува определена световна и държавна политика и субсидии.
Не може да е хем световна, хем да е държавна политика.
Субсидии има тогава когато има конкуренция и тя произвежда по евтино от локалните производители.
Тогава държавата помага на своите примерно фермери в Канада да гледат портокали. Защото да гледаш портокали в Канада е по скъпо от колкото във Флорида. Ще станат тези канадските портокали много скъпи и няма на кой да ги продават канадските фермери. Ей тогава има субсидия.
Нали каза че конкуренция почти нямало и се продавал продукта навсякаде по света.
След като е уникален и се продава на каквато и да е цена за какви субсидии говорим тогава?
Джой май е по добре да си гледаш медицината и да оставиш субсидиите на икономистите.

bateto написа:джой тя цялата държава/фирма/ мафиотска ти се учудваш на практиката в някаква малка фирма с частично държавно участие.
не ти ли прави впечетление колко служби и службички има на които държавните чиновници по цял ден маат гащи и работа не свършват и за 5 стотинки ,но вземат по една торба с пари,а народеца се сдухва от работа за жълти стотинки колкото да си плати наема ,моргича и да сложи нещо на софрата.
Предлагам на батето да се прекръсти в Робин Хууд

Joy, хайде последно да се спреш на конкретна цифра. То не беше първо, че едните правили почти 2-пъти повече от другите (35 срещу 60), после се оказа, че агенцията "згъвала" 15-20...
Последно - колко вземат контракторите - два пъти повече (60) или не съвсем два пъти (60-20).
Що се отнася до това как така на фирмата може да и е по-изгодно да плаща повече показва, че изобщо, ама изобщо не си наясно с принципите на мениджмънта.
Нека служител А получава скромните 35 на час. Към тях трябва да добавиш (на годишна база):
1. три седмици платена отпуска - 4,200
2. 8 до 12 дена платени болнични - 2,800
3. EI - 1,150
4. CPP - 4.95% (максимум около 2 бона)
5. 2% РРСП контрибуция - 1,500
6. Покриване на основните здравни - 1,300
7. Допълнителен медицински план - 3,600
Стигнахме до 82,200 платени за ефективно изработени 47 седмици. А, да, да добавим и 10-те официални празника, за които фирмата ще плати, но няма да се работи - 45 седмици.
И така, за "контрактора" разходите ще са 100,000, а за назначения - 85,000. И при това говорим за преките разходи - изобщо не засягам компенсациите при уволняване, парите плащани за пейрол, невъзможността да се намерят работници, освен през фирма....
И каква стана тя? То разликата не била толкова голяма...
Събуди се, Joy, събуди се и престани да ги сънуваш тези заплати... или вземи постни тука един чек с часова сестринска ставка 50/час (104,000 на година), че да престанат да те подиграват... ама що ли все ми се струва, че няма да я бъде тази...
Последно - колко вземат контракторите - два пъти повече (60) или не съвсем два пъти (60-20).
Що се отнася до това как така на фирмата може да и е по-изгодно да плаща повече показва, че изобщо, ама изобщо не си наясно с принципите на мениджмънта.
Нека служител А получава скромните 35 на час. Към тях трябва да добавиш (на годишна база):
1. три седмици платена отпуска - 4,200
2. 8 до 12 дена платени болнични - 2,800
3. EI - 1,150
4. CPP - 4.95% (максимум около 2 бона)
5. 2% РРСП контрибуция - 1,500
6. Покриване на основните здравни - 1,300
7. Допълнителен медицински план - 3,600
Стигнахме до 82,200 платени за ефективно изработени 47 седмици. А, да, да добавим и 10-те официални празника, за които фирмата ще плати, но няма да се работи - 45 седмици.
И така, за "контрактора" разходите ще са 100,000, а за назначения - 85,000. И при това говорим за преките разходи - изобщо не засягам компенсациите при уволняване, парите плащани за пейрол, невъзможността да се намерят работници, освен през фирма....
И каква стана тя? То разликата не била толкова голяма...
Събуди се, Joy, събуди се и престани да ги сънуваш тези заплати... или вземи постни тука един чек с часова сестринска ставка 50/час (104,000 на година), че да престанат да те подиграват... ама що ли все ми се струва, че няма да я бъде тази...
Според мен използването на контрактори е съблазнителен вариант за всяка една фирма. За разлика от България, в Канада най-скъпият ресурс в производството е човешкият труд. Предполагам, че пред повечето работодатели стои въпросът за КПД на постоянните служители и тук е според мен основната разлика с контракторите. Виждал съм постоянни служители, които от официално работно време 8 часа на ден, реално осъществяват полезна за работодателя си дейност 4 часа или по-малко. Контракторът получава възнаграждение само за изработените часове, които са се материализирали в полезен за възлагащия работата резултат. Работодателят (в случая възлагащия работа) не заплаща часовете, които не са одобрени от него, часовете прекарани в безрезултатна дейност, часовете прекарани от контрактора в извършване на задачата по погрешен начин. Според мен това е една от причините в Канада да са толкова често случаите на наемането на труда на контрактори, на временните договори със служители, на служителите сюр апел.
- Lub0
- Обратна връзка:
Не стига че сме дошли от другият край на света, че и щем им работиме...
Работата не е заек че да избяга.
Не оставяй днешната работа за утре, когато може да я свършиш в други ден.
Който работи в петък ще му умре шефа.
Работата не е заек че да избяга.
Не оставяй днешната работа за утре, когато може да я свършиш в други ден.
Който работи в петък ще му умре шефа.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Да, мое е. Аз те питах къде видя 35. Там сигурно където и 100 бона.Aries написа:Това е твое изказване...Joy написа:Вие ме разбивате напрво.![]()
Нашите контрактори свалят по 60 дол./час.
![]()
Не ми се рови, но си спомням как се дърляше тук със всички, че под 100 бона заплата за твоята специалност нямало...
Хората статистики ти размахваха ама ти си знаеше своето...

Ти за моя не се грижи - достатъчно е пълен.Joy написа:Да, мое е. Аз те питах къде видя 35. Там сигурно където и 100 бона.Aries написа:Това е твое изказване...Joy написа:Вие ме разбивате напрво.![]()
Нашите контрактори свалят по 60 дол./час.
![]()
Не ми се рови, но си спомням как се дърляше тук със всички, че под 100 бона заплата за твоята специалност нямало...
Хората статистики ти размахваха ама ти си знаеше своето...Дърляш се ти гледайки в чужд джоб. Що не си гледаш твоя?
А по въпроса за 35-те долара, какво, да не те засегнах нещо. Щото ти си писала "Контракторите взимат почти два пъти повече", е, 35 е почти два пъти по малко от 60. Те от тука идват. Ама явно не били компютри, ами компоти.
Като имам малко свободно време и прословутите 6-цифрени заплати може да ги потърся. Ама теб явно те гони склерозата...