ablood, ако ми кажеш кой е казал, че невежеството е сила няма повече да споря с тебablood написа:Да не подценяваме и токсичните частици, носещи се из въздуха!

ablood, ако ми кажеш кой е казал, че невежеството е сила няма повече да споря с тебablood написа:Да не подценяваме и токсичните частици, носещи се из въздуха!
В природата флуорида не е този който слагат във водата. В природата се срещат и други отрови и това не означава че трябва да добавяме всякакви неща във водата.PORTLAND, Ore. (AP) — The mayor of Portland, Ore., has conceded defeat in an effort to add fluoride to the city's drinking water.
With more than 80 percent of the expected ballots counted late Tuesday night, the Multnomah County election website showed the fluoride proposal failing, 60 percent to 40 percent.
Разбира се, само докажи, че и от тези токсични отпадъци има някакъв смисъл ?Kpetrov написа: Като дозата е под критичната, ми дай да слагаме всякакви токсични отпадъци във водата в маки дози.
Пастата за зъби не би трябвало да се гълта от възрастните, тоест не се сумира с водата за деня. А всъщност последното ти изречение е най-смисленото за мен - да оставим тези, които разбират от материята да си вършат работата.seeker написа:Според мен 2 литра на ден за възрастен плюс пастата за зъби и вече дозата е мината. За децата 1 литър е решаващ. Ако се добавят таблетките и нещата твърдо водят към флуороза. Тук можем да кажем, че на много места локалните водоизточници естествено съдържат повишени нива на флуор и там случаите на флуороза са като епидемия.
Определено е нужно да се съобразят много фактори и да се говори със стоматолог.
Казваш, че флуорът от пастата не се усвоява от организма? Че нали и водата се флуорира, за да се достави нужната доза на зъбите. Какво значение има как приемаме флуора като карайната цел са зъбите. Нали това твърдят всички стоматолози. Верно, че при пастата той достига само до зъбите, а при водата - и до костите. Пък и никъде не съм срещал да казват флуорът от пастата не се смята.pumpy написа:Пастата за зъби не би трябвало да се гълта от възрастните, тоест не се сумира с водата за деня.
Знам ли вече на кой да вярвам. То има стоматолози и стоматолози. А само дипломата не прави стоматолога лечител.pumpy написа:А всъщност последното ти изречение е най-смисленото за мен - да оставим тези, които разбират от материята да си вършат работата.
Ти можеш ли да докажеш, че имам нужда от натриев флуорид?! Защо не калциев, а точно по-токсичният натриев?pumpy написа:Разбира се, само докажи, че и от тези токсични отпадъци има някакъв смисъл ?Kpetrov написа: Като дозата е под критичната, ми дай да слагаме всякакви токсични отпадъци във водата в маки дози.
Оказало се че са нещо нормално? Кой го е "оказал" това? Хората просто нямат избор. Не всеки има подвижна лаборатория и знания да изследва всичко около него.ablood написа:Има една група от високообразовани и специализирани хора, чиято работа е да определят най-добрите начини за пречистване и обогатяване на водата която пием.
Има една друга група, която си изкарва хляба да продава жълти сензации на овцете, изкривявайки истината, но без да се отдалечава от нея.
Спомням си периодите когато минахме паниката причинена от вестникарските взривове за нитратите в зеленчуците и диоксина в пилетата. Впоследствие се оказа, че нитратите и диоксина са нещо нормално, с което човешкото тяло няма никакви проблеми.
seeker написа:Казваш, че флуорът от пастата не се усвоява от организма?pumpy написа:Пастата за зъби не би трябвало да се гълта от възрастните, тоест не се сумира с водата за деня.
optics написа:Абе ти го четеш както дявола евангелието.
или тазиLes fluorures augmentent la résistance des dents et neutralisent l’action des
bactéries causant la carie. En complément des autres mesures préventives
comme les dentifrices, la fluoration de l’eau potable permet à la population
de développer moins de caries et de conserver ses dents plus longtemps.
L’eau fluorée permet une réduction de 20 % à 40 % de la carie dans la
population. Pour certaines personnes plus vulnérables à la carie, dont
les personnes défavorisées, les personnes âgées et les enfants aux
comportements alimentaires et aux comportements d’hygiène buccodentaire
déficients, cette diminution peut allerjusqu’à 64%. Les traitements que
nécessite la carie sont parmi les plus coûteux.Une réduction de 20%à40%
de la carie représente, pour une famille québécoise de quatre personnes,
des économies de 320 $ par année surles soins buccodentaires.
Разбира се много по-лесно е да видим световната конспирация във всичко това, но всеки има право на избор. Можете да живеете в Хошелага или в Долар Дезормоau québec, Les coûts Liés
aux soins buccodentaires
rePrésentent environ
trois miLLiards
de doLLars Par année.
La fluoration permet à tous de conserver ses dents plus
longtemps et diminue d’environ 80$ par personne par année
les coûts des soins dentaires.
Не знам към кой е въпросът, но не съм казвал, че има епидемии освен близо до водни източници с естествено високо ниво на флуора. В Монреал няма опасност от епидемии от флуороза защото няма никакъв флуор във водата (за ужас на стоматолозитеpumpy написа:Добре, нека да е поименно....къде точно в долните общини се наблюдава епидемията от зъбна флуороза, че не разбрах ?
Значи нито те интересува, нито има значение, въпроса е във финикийските знаци... благодаря, че изясни позицията си.pumpy написа:А защо е натриев, а не калиев или калциев флуорид - честно казана, нито ме интересува, нито мисля, че има значение, но все си мисля, че причината е в едни финикийски знаци...
Това за диоксина същата тази група от високообразовани и специализирани хора ли ти го обади?!ablood написа:Има една група от високообразовани и специализирани хора, чиято работа е да определят най-добрите начини за пречистване и обогатяване на водата която пием.
Има една друга група, която си изкарва хляба да продава жълти сензации на овцете, изкривявайки истината, но без да се отдалечава от нея.
Спомням си периодите когато минахме паниката причинена от вестникарските взривове за нитратите в зеленчуците и диоксина в пилетата. Впоследствие се оказа, че нитратите и диоксина са нещо нормално, с което човешкото тяло няма никакви проблеми.