Мнения и помощни материали за изпит TCFQ
Re: изпит на 26.04 TCFQ
Промените след юни не се ли отнасят за федералната?
Според мен поне до март 2013 не би трябвало да има други промени по професиите ...
Според мен поне до март 2013 не би трябвало да има други промени по професиите ...
"If the opportunity doesn't knock, build a door" - M. Berle
-
[*]
Ако е така, определено ми се повдигна самочувствието за моето А2 на говорене
Jidja написа:B1B1 - oт изпита, мога да кажа само едно, че критериите на говоретнето са доста завишени, при положение, че знам как съм говорила и най-слабия ми резултат е б2 в края, а на втория ц1 накрая !
Моят приятел на говоренето има пък А2 - единия път е имал Б2, когато го слушах и настина говори зле. Вторият път имаше Ц1. Миналата година беше това.
На самия изпит ни казаха, че ТСФК-то вече е станал по-труден, след изпита се чудихме кое е по-трудното, понеежее нямаше някаква голяма разлика и си мислехме да не са завишили критериите за оценяване - просто 99.9 % съм сигурна.
Ако е така, определено ми се повдигна самочувствието за моето А2 на говорене

Изпратени/Получени в Монреал- 05.07.2012/09.07.2012
Ами ще видим като дойдат сертификатите, но според мен границата на долните нива е същата- горната граница е вдигната, Б1 до Б2 и нагоре ... Аз имах Ц1 накрая -последната точка на Ц1, още малко Ц2 - супер космическо
)) А сега Б1, не съм говорила по-различно. Логиката ми се губи нещо, с това умряло Б1 
Поне Б2 да беше.....

Поне Б2 да беше.....
http://www.canadavisa.com/proving-frenc ... y-tcf.html"
Не знам до колко е актуализирано, ноо е различно от миналата година.
На говорене миналата година февруари месец - моят приятел има 15 точки, което му носи мечтаното Ц1
Сега по тази таблица 15 точки носи Б2, по онова време дори 14 точки носят Ц1... Няма да ме правят на бодала хахахха
и тъй като много ме ядосаха с тези резултати, изнамерих гида по времето, когато ние се явявахме - ето колко лесно се е достигало Б2 и съответно Ц1
http://dox.bg/files/dw?a=3eed0cad2b"
Сега вече ми стана ясно- в промените говориха, че ще завишават нивата на езиците и ми стана странно как, като точките са си същите.. скалата не е променена, верно изискват сертификати, но какво от това.. А сега всъщност след като са вдигнали праговете, скалата си е същата, но по-високото ниво по-трудничко се достига
Не знам до колко е актуализирано, ноо е различно от миналата година.
На говорене миналата година февруари месец - моят приятел има 15 точки, което му носи мечтаното Ц1

Сега по тази таблица 15 точки носи Б2, по онова време дори 14 точки носят Ц1... Няма да ме правят на бодала хахахха
и тъй като много ме ядосаха с тези резултати, изнамерих гида по времето, когато ние се явявахме - ето колко лесно се е достигало Б2 и съответно Ц1

http://dox.bg/files/dw?a=3eed0cad2b"
Сега вече ми стана ясно- в промените говориха, че ще завишават нивата на езиците и ми стана странно как, като точките са си същите.. скалата не е променена, верно изискват сертификати, но какво от това.. А сега всъщност след като са вдигнали праговете, скалата си е същата, но по-високото ниво по-трудничко се достига

-
В този случай - при вас последните оценки ли взимат под внимание при разглеждането на документите. Понеже ако е така, изпадате в много кофти ситуация. И понеже на този етап нашите оценки ме удоволетворяват, замислям се дали да се явявам пак изобщо.
не, естествено
зависи какво приложиш, а и в крайна сметка нашите точки са почти еднакви, техните скали са различни и оттам и нивата:) А и последната дума е тяхна на самото интервю 

-
Ами каквото-такова. Промени правят постоянно и то в посока завишаване на критериите. Времето ще покаже занапред.
Привет от мен!! Ще се явяваме на TCFQ na 29.06.2012в ИЧС. Стискайте палци. Колкото по- малко време остава, толкова повече осъзнавам, че не мога да се справя и нищо не знам
От ИЧС ми казаха, че ще ни разделят на 2 групи по 25 човека на 28-и и 29-и. Ако има някой, който ще се явява на 28-и ще съм благодарна да драсне някой ред и да ме успокои- поне психически ... Че така съм се стегнала, като хлапе ...

Продължителност на процедурата: 06.12.2011- 07.05.2014 год.
Здравей!milagro написа:Привет от мен!! Ще се явяваме на TCFQ na 29.06.2012в ИЧС. Стискайте палци. Колкото по- малко време остава, толкова повече осъзнавам, че не мога да се справя и нищо не знамОт ИЧС ми казаха, че ще ни разделят на 2 групи по 25 човека на 28-и и 29-и. Ако има някой, който ще се явява на 28-и ще съм благодарна да драсне някой ред и да ме успокои- поне психически ... Че така съм се стегнала, като хлапе ...
Един съвет от мен. Опитай да се успокоиш и не се притеснявай. До голяма степен от това дали си спокойна или не зависи как ще се представиш. Ако се притесняваш много, особено на слушането няма да можеш да се концентрираш, а това няма как да не повлияе на отговорите, които ще дадеш. Изпитващите са много любезни и предразполагащи, така че няма от какво да се притесняваш. Целта им наистина е да ти помогнат, а не да те забият. Ако гониш по-високи нива наблегни на колкото се може повече информация свързана с Квебек от всички възможни сфери, за които се сетиш. Изпита тази година е по-различен, от това което са писали преди и ако си се готвила на въпроси от обща тематика това няма да ти свърши кой знае каква работа.
От мен успех, а също така и голямо спокойствие!

Re: Мнения за изпит TCFQ!
milagro написа:От ИЧС ми казаха, че ще ни разделят на 2 групи по 25 човека на 28-и и 29-и....

milagro, изобщо не им се шашкай. Приеми го като нещо, което трябва да мине... рано или късно. Знаеш много добре, че като се притесняваш, никак не си помагаш, а точно обратното. Ако мислиш, че изпитът ЩЕ бъде труден, то той СЪС СИГУРНОСТ ще бъде труден за теб. Просто покажи какво знаеш, колко си практикувала тестове и т.н. Но, разбира се, покажи го най-вече на изпитващите/проверяващите
Успех, стискаме палци. Минимум С1/С1!

Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Благодаря сърдечно на всички Ви за подкрепата. Надявам се да има с какво да се похваля след 28-и ... Стискайте палци
Продължителност на процедурата: 06.12.2011- 07.05.2014 год.
-
Някой знае ли как ги смятат точките на теста Listening comprehension,кокло точки носи един верен отговор,искам да си ги сметна като си ги правя.
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
може ли да ги пуснете тези тестове да видим за какво става въпрос??!! мъжа ми ще се явява на 28.06
Ще се радвам много,ако някой се включи да сподели как е минал изпита.
Мерси предварително!
Мерси предварително!
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Здравейте, днес бях на изпит TCFQ, изпитващите са много добре разположени, опитват се да помагат по всякакъв начин. Въпросите бяха:
1. Представете се - А1
2. Какви дрехи обличате когато е студено?-А2
3. Аз се местя в друг апартамент и трябва да поискам помощ от нея -В1
4. Последния филм който съм гледала.-В2
5. Интернет: предимства и недостатъци.-С1
6. Смятате ли, че намаляването на работното време е добре за развитието на икономиката?-С2
,
1. Представете се - А1
2. Какви дрехи обличате когато е студено?-А2
3. Аз се местя в друг апартамент и трябва да поискам помощ от нея -В1
4. Последния филм който съм гледала.-В2
5. Интернет: предимства и недостатъци.-С1
6. Смятате ли, че намаляването на работното време е добре за развитието на икономиката?-С2
,