Иначе аз съм на това мнение също. За мен системата работи , но понякога проблема е в самите спициалисти, някои дори въобще не разбирам за какво са станали лекари.Independent написа: За мен лично системата работи чудесно и нямам никакви оплаквания от нея. Имам оплаквания от някои лекари, но това е друга тема.
Спешна нужда от лекари в Монтреал
Re: Спешна нужда от лекари в Монтреал
На мен щото са ми правили операция тук, мога да кажа ,че стана много бързо. От първа среща с едрокринолог до операционната маса за по малко от 4 месеца и то защото аз мислех дали искам да ме оперират или не. Някои от изследванията си ги платих, защото имам допълнителна застраховка към работата и парите ги взех от застрахователите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
YOUPPI написа: пумпи, ти като завършил медицинско образование оттази страна на Океана даваш диагнози по интернет. Хем говориш за адвокати, хем даваш акъл, хем бягаш от отговори на конкретни въпроси. Та значи личния лекар ме изпрати абсолютно ненужно на хирург, който после още по-ненужно ме изпрати на уролог. Та въпросният такъв ми намери проблем, който впоследствие беше излекуван.
Понеже определи и очния като ненужен, при какъв трябва да ида, ако искам да си направя нови очила?
Тоест, ако правилно свържа написаното на първа и четвърта страница, семейството ви през последната година, година и половина е претърпяло интервенции по цялото тяло (изключая гинекологичните - тем само единия е бил субект)Ще карам отгоре надолу и дано не пропусна нещо:
УНГ, Очен, Кожен, Кардиолог, Кръв и урина, Хирург, Уролог, АГ (прегледа само единия ), Ортопед, Хирург
Как по друг начин да го нарека?
BTW не помня да съм поставял диагнози по интернет, не давам акъл никому, всеки си има глава на раменете (последното твърдение понякога не е доказано). Давам си мнението и се надявам не трябва да искам разрешение от някого за да го правя ? А на поставените въпроси отговарям, ако и понякога отговорите ми да не са това, което другите очакват, ерго приемат ги за липса на отговор

pumpy написа:Ненужна загуба на време и пари. Това е моя отговор на въпроса накрая.
Странно, как ли се свързват двете ти мнения? След като казваш че е ненужна загуба на време и пари ходенето на лекар, явно диагнозата ти е точна и ясна. Не искам да коментирам цените на частните клиники в БГ и лекарите тук, но явно нещо си в голяма грешка. Що се отнася до това, какво съм претърпял и какво не, отново си далеч от истината. Понеже определи и УНГ за ненужен лекар, я ми кажи при проблем с изкривена носна преграда при какъв лекар да отида?pumpy написа:BTW не помня да съм поставял диагнози по интернет, не давам акъл никому
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
IRA написа:На мен щото са ми правили операция тук, мога да кажа ,че стана много бързо. От първа среща с едрокринолог до операционната маса за по малко от 4 месеца и то защото аз мислех дали искам да ме оперират или не. Някои от изследванията си ги платих, защото имам допълнителна застраховка към работата и парите ги взех от застрахователите.Иначе аз съм на това мнение също. За мен системата работи , но понякога проблема е в самите спициалисти, някои дори въобще не разбирам за какво са станали лекари.Independent написа: За мен лично системата работи чудесно и нямам никакви оплаквания от нея. Имам оплаквания от някои лекари, но това е друга тема.
Относно системата, или добро, или нищо

Апропо, не пропуснаха да ми изпратят покана да спонсорирам фондацията на болницата

не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
Гледам Пумпи се е отказал, но аз все пак ще попитам колко дена след операцията се опита да си измъкнеш саморазлагащите се конци и защо не попита поне семейния си лекар дали да пипаш или не
? Тези конци не се вадят, сами се разхлабват леко и просто се изрязват краищата извън кожата. Нищо чудно че не е трябвало да ставаш цяла седмица.

Циганите - на Сатурн !
Някой да е чувал за скайп и видеовръзка? А някой да е чувал, че такава има вече и между БГ и Канада? А някой да знае, че могат да се изпращат снимки с висока резолюция? пумпи се отказа, защото не иска да отговаря на директни въпроси, но това си е негов проблем. Правих това, което ми каза касапина от болница Жан Талон, а после започнах да комуникирам с личния си лекар в БГ. Това, което за тукашните е нормално, за българските е НЕнормално. Конците ги махнах аз, защото така ми каза тукашния доктор, други въпроси?anxeli написа:Гледам Пумпи се е отказал, но аз все пак ще попитам колко дена след операцията се опита да си измъкнеш саморазлагащите се конци и защо не попита поне семейния си лекар дали да пипаш или не? Тези конци не се вадят, сами се разхлабват леко и просто се изрязват краищата извън кожата. Нищо чудно че не е трябвало да ставаш цяла седмица.
В CLSC-то се взима час при медицинска сестра и тя маха конците. Това пробва ли да направиш?
‘You can’t control what happens in life, but you can control the way you respond’
Явно за всеки е различно. Много неща зависят от лекаря, затова казвам , че не системата е проблема. Аз след операцията бях един ден в болницата, след което ходих 3 пъти на преглед при хирурга и той ми даде един месец болничен.
Между другото има конци , който не се махат, гледам anxeli го е писала.
В България са другата крайност, там като те вкарат в болница са в състояние да те държат като затворник, за да си вземат парите от здравната каса. Евентуално могат да те пуснат в отпуска т.е водиш се в болницата , а си вкъщи.
Сега се сетих, че мъжа ми като му оперираха хернията, се прибра веднага след операцията, ама той нямаше за какво да лежи толкова, а и конци не са му махали.
Между другото има конци , който не се махат, гледам anxeli го е писала.
В България са другата крайност, там като те вкарат в болница са в състояние да те държат като затворник, за да си вземат парите от здравната каса. Евентуално могат да те пуснат в отпуска т.е водиш се в болницата , а си вкъщи.
Сега се сетих, че мъжа ми като му оперираха хернията, се прибра веднага след операцията, ама той нямаше за какво да лежи толкова, а и конци не са му махали.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
Пумпи се отказа ето заради това:
Когато такъв пациент ми е влизал в кабинета, аз съм му показвал шкафа с лостовете и клещите и съм му казвал да се самооправя. Разговора с човек, който не е лекар, но знае повече от такъв е безсмислен, за мен поне....YOUPPI написа: Отивам на лекар и му казвам, че имам .... и се нуждая от операция.
пумпи, много ме веселишpumpy написа:Пумпи се отказа ето заради това:Когато такъв пациент ми е влизал в кабинета, аз съм му показвал шкафа с лостовете и клещите и съм му казвал да се самооправя. Разговора с човек, който не е лекар, но знае повече от такъв е безсмислен, за мен поне....YOUPPI написа: Отивам на лекар и му казвам, че имам .... и се нуждая от операция.

YOUPPI, не се пали толкова. Аз не бих сравнявал дори здравното обслужване в САЩ и Канада, че са съседни страни, а ти се пробваш да сравняваш Канада с България - това са два различни свята всеки със своите предимства и недостатъци. По-добре гледай да се възползваш от най-доброто от двете места - живей си по-спокоен живот в Канада и изкарвай достатъчно за да има и за лечение (недай си Боже) там където то би било най-ефикасно. Изглежда канадското е направено уж за да е достъпно за всички и докато се изразходват огромните средства от бюджета основната идея е да няма много загинали за да изглежда всичко добре работещо. Затова и неспешните случаи се обработват когато и както може.
Бъдете здрави и е най-добре да не попадате нито на канадското нито на българското здравеопазване.
Бъдете здрави и е най-добре да не попадате нито на канадското нито на българското здравеопазване.
Много вярноyahoo написа:YOUPPI, не се пали толкова. Аз не бих сравнявал дори здравното обслужване в САЩ и Канада, че са съседни страни, а ти се пробваш да сравняваш Канада с България - това са два различни свята всеки със своите предимства и недостатъци. По-добре гледай да се възползваш от най-доброто от двете места - живей си по-спокоен живот в Канада и изкарвай достатъчно за да има и за лечение (недай си Боже) там където то би било най-ефикасно. Изглежда канадското е направено уж за да е достъпно за всички и докато се изразходват огромните средства от бюджета основната идея е да няма много загинали за да изглежда всичко добре работещо. Затова и неспешните случаи се обработват когато и както може.
yahoo, аз сравнявам не стандарта на живот, а същия в областта на здравеопазването. Не е нормално са среща със специалист да се чакат 6-8 месеца, не е нормално опериран да се изхвърля след 2 часа на улицата, не е нормално да се виси по 13-20 часа в спешното, не е нормално да ме преглеждат и опипват без ръкавици (нямам идея колко е опипал преди мен) ... Това, което за тукашния лекар е обикновенно следствие от операцията ми, според българският ми такъв можеше да ме остави без поколение ... Не ми се влиза в подробности със снимки и диагнози. Говоря само от личен и наш семеен опит. Не може някакъв хигиенист отнякъде си да ми определя кое е ненужно и кое е загуба на пари, не знаейки дори и една буква от медицинските ми документи. Всеки може да си направи математиката колко ще му струват отсъствията от работа и изхабените нерви, за да реши някакъв свой медицински проблем. Аз съм си направил сметката, че ми е по-евтино да хвана самолета и да се излекувам в частна клиника в БГ (там не сме здравно осигурени), отколкото тук да ме подритват от клиника в клиника и да ми дават час за след 3-6 месеца. много ми е интересно, какъв процент от бюджета отива за реално здравеопазване и колко отиват за докторски заплати. Що се отнася до стоматологичната мафия, то тя се занимава само и единствено с точене на застраховки. Рекламиран тук стоматолог (не уточнявам от какъв пол) се опита да ми излекува зъб за над 2600$. А познайте колко пъти ходих при него!?
Между другото, тук също можеш да си платиш кеш на доктора и да ти се придвижат нещата по-бързо, пробвано е и работи
Само дето тарифите не са по 50-100 лева както в БГ.
Между другото, тук също можеш да си платиш кеш на доктора и да ти се придвижат нещата по-бързо, пробвано е и работи

YOUPPI написа:Не може някакъв хигиенист отнякъде си да ми определя кое е ненужно и кое е загуба на пари....
Диагнозата ми се подтвърждава. Бил съм напълно прав, когато се опитах да прекратя всякаква дискусия с поредния ........
В България имам диплома и стаж, повече от 4 години, като Лекар по дентална медицина.
В САЩ се обучавам и дипломирам през 12/2011 в училище по дентална медицина и получавам диплома за Доктор по дентална хирургия. Между дтугото от месец август тази година имам издържам лицензионен изпит, скойто мога да практикувам дентална медицина в повече от 30 щата, които спокойно мога да прибавя към онези 26 страни от Европейския съюз, Австралия, ЮАР и Нова Зеландия.
Да имам и диплома и за дентален хигиенист, но не бих си позволил да взимам отношение по медицински теми само въз основа на това си образование, просто защото знам КЪДЕ ми е мястото, за разлика от някои самозабравили се първенюта.......