Нова тема ...за съветите на filipne
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Нова тема ...за съветите на filipne
Точно така ги разбирам и аз нещата, optics, същото нещо му каза и Коко - не бива да се обобщава на базата на личния опит. Личните неща човек може да споделя с другите в обем какъвто сам си прецени, но не трябва да налага своят частен случай като практика на трудовоправните отношения в Канада и на тази база да сипе предупреждения и съвети. Най-малкото това е нескромно за да не кажа налудничаво.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Не знам защо, но имам предчуствието, че доста скоро проблемьт на филипне ще се разреши, или по друг начин казано, филипне ще успее да се докопа до един от така прословутите скрити от простолюдието добре платени и престижни джобове. Успех филипне.
След това, като ще бьдеш от другата страна на барикадата, най вероятно ще ни обясняваш на такива като мен, които още дращат с нокти кьм заветната престижна работа, че тука в Канада нещата стават бавно, трябва тьрпение, учение и малко кьсмет.

След това, като ще бьдеш от другата страна на барикадата, най вероятно ще ни обясняваш на такива като мен, които още дращат с нокти кьм заветната престижна работа, че тука в Канада нещата стават бавно, трябва тьрпение, учение и малко кьсмет.
Това са само догадки ,да чуем самия него и ще разберем истината ! 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Единственото налудничаво нещо е да твъдриш, че налагам нещо на някого си.Linko написа:Точно така ги разбирам и аз нещата, optics, същото нещо му каза и Коко - не бива да се обобщава на базата на личния опит. Личните неща човек може да споделя с другите в обем какъвто сам си прецени, но не трябва да налага своят частен случай като практика на трудовоправните отношения в Канада и на тази база да сипе предупреждения и съвети. Най-малкото това е нескромно за да не кажа налудничаво.
А предупрждения и съвети мога да "сипя" колкото си искам и нито ти нито другите "оптимисти" могат да ме спрат.
Така че хич и не се опитвайте.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Omega3, за разлика от групата на така наречните "оптимисти", аз не гледам само от своята камбанария и не виждам само пред носа си. Знам , че е много трудно за рабиране от хора, които правят точно това но е истина.Omega3 написа:Не знам защо, но имам предчуствието, че доста скоро проблемьт на филипне ще се разреши, или по друг начин казано, филипне ще успее да се докопа до един от така прословутите скрити от простолюдието добре платени и престижни джобове. Успех филипне.![]()
Следователно няма никаква опасност да се завъртя на 180 защото съм си решил проблема (кой проблем всъщност?). Впрочем никога не е ставало въпрос за мой проблем, въпреки многократните неистови опити да се докаже това. Става въпрос за проблеми с които всеки имигрант се сблъсква в една или друга степен.
Бих казал много късмет. Само с голямо търпение никъде няма да стигнеш.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Преди да продължа нататък, ще ми бъде интересно да чуя мнението по въпроса с канадския опит на някой от нетърпеливковците изказали толкова "полезни" и "позитивни" мнения до сега - най-вече за това какъв е филипне. Силно се надявам, че имат такова, т.е. участието им в тази тема няма за единствена цел да се заяждат и обиждат.
Трибуната е ваша Linko, ablood, Omega.
Надявам се да не се налага да ви чакам 10 години докато ровичкате из Интернет за да намерите отговор на проблемите си
Трибуната е ваша Linko, ablood, Omega.
Надявам се да не се налага да ви чакам 10 години докато ровичкате из Интернет за да намерите отговор на проблемите си

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Не мислиш ли, че вече имаше доста такива ?todorovi написа: Аз искрено се надявам в тази тема да се избягват личностните нападки
Филипе, все този пуст късмет ти е на устата и сори, ама според мен точно там ти е проблема.filipne написа: Бих казал много късмет.
Преди време бях чел за един експеримент. На две групи хора - първата смятат себе си за късметлии, а втората такива като тебе - им дават по един вестник. Казват на всеки, че ако преброи точно колко снимки има вътре, ще получи $100. Някъде в началните страници има рекламно каре, гласящо: "В този вестник има n снимки. Кажете на интервюиращия и той ще ви даде 100-те долара". Ха познай колко от позитивистите, и колко маркототевците са забелязали рекламата?
Късмет е да не ти падне тухла на главата от 6-тия етаж - т.е. повечето от нас са късметлии. Както и на повечето от нас животът предоставя поредица от благоприятни възможности, които обаче някои хора подминават... без да го осъзнават, щото са твърде заети да се взират в погрешната посока. И после се вайкат, че нямали "късмет".
Чат ли си сега защо ти говорех, че на някои космоса им е крив?
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Единственото, което съм казал и твърдял е , че е нужен доста късмет.Преуспял написа:Филипе, все този пуст късмет ти е на устата и сори, ама според мен точно там ти е проблема.filipne написа: Бих казал много късмет.
Преди време бях чел за един експеримент. На две групи хора - първата смятат себе си за късметлии, а втората такива като тебе - им дават по един вестник. Казват на всеки, че ако преброи точно колко снимки има вътре, ще получи $100. Някъде в началните страници има рекламно каре, гласящо: "В този вестник има n снимки. Кажете на интервюиращия и той ще ви даде 100-те долара". Ха познай колко от позитивистите, и колко маркототевците са забелязали рекламата?
Късмет е да не ти падне тухла на главата от 6-тия етаж - т.е. повечето от нас са късметлии. Както и на повечето от нас животът предоставя поредица от благоприятни възможности, които обаче някои хора подминават... без да го осъзнават, щото са твърде заети да се взират в погрешната посока. И после се вайкат, че нямали "късмет".
Чат ли си сега защо ти говорех, че на някои космоса им е крив?
Никога не съм казвал, че лично моя късмет е малко.
Чат ли си сега като казвам, че е много трудно да виждаш по-далече от носа си ?

Има за съжаление. Но аз освен да помоля те да се избягват, какво друго мога да направяfilipne написа:Не мислиш ли, че вече имаше доста такива ?todorovi написа: Аз искрено се надявам в тази тема да се избягват личностните нападки

- optics
- Модератор
todorovi написа: ....
Има за съжаление. Но аз освен да помоля те да се избягват, какво друго мога да направя
Аз мисля че ти казах какво

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Аз вече се възползвах, но чакам одобрениеoptics написа:todorovi написа: ....
Има за съжаление. Но аз освен да помоля те да се избягват, какво друго мога да направя
Аз мисля че ти казах какво

Просто останах с впечатление, че филипне иска аз да направя нещо по въпроса за избягване на нападките

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Пиши си, filipne, пиши си спокойно, никой не иска да ти налага забрани и ограничения. 
Но несъгласните с написаното от теб също могат да си пишат на воля, не го забравяй.
А за собствените си проблеми ме остави да се грижа сам, смятам че те касаят само мен. И какво ти е интересно да чуеш от мен хич и не ме интересува. Пък и знам, че ти никакво внимание не обръщаш на казаното от другите а само на казаното от теб.
Давам мнение и съвет само ако ми ги поискат и то по конкретни казуси, всеобщите проблеми на всички кандидат емигранти оставям на такива като теб. 

Но несъгласните с написаното от теб също могат да си пишат на воля, не го забравяй.
А за собствените си проблеми ме остави да се грижа сам, смятам че те касаят само мен. И какво ти е интересно да чуеш от мен хич и не ме интересува. Пък и знам, че ти никакво внимание не обръщаш на казаното от другите а само на казаното от теб.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Така де, само теб засягат. Това не ти пречи да питаш за неща касаещи само мен.Linko написа: Пиши си, filipne, пиши си спокойно, никой не иска да ти налага забрани и ограничения.
А за собствените си проблеми ме остави да се грижа сам, смятам че те касаят само мен.
Всъщност никой не те пита за собствените ти проблеми а за мнение по конкретният дискутиран въпрос.
Ако не си съгласен с нещо, то ти вече имаш мнение - несъгласието също е мнение. Сега остава да разберем дали имаш позитивно мнение или ще останеш с едното голо отрицание.
Linko написа: И какво ти е интересно да чуеш от мен хич и не ме интересува. Пък и знам, че ти никакво внимание не обръщаш на казаното от другите а само на казаното от теб.Давам мнение и съвет само ако ми ги поискат и то по конкретни казуси, всеобщите проблеми на всички кандидат емигранти оставям на такива като теб.
Това тук е форум и освен нас двамата четат още много други хора на които ще им е интересно да разберат не само с какво не си съгласен а и какво предлагаш. Поне така приляга на един отявлен "позитивист".
Е, ако не можеш да дадеш позитивно мнение по всеобщи проблеми то друга работа - толкова можеш. Тогава обаче е редно и да не даваш отрицателни мнения по същите въпроси. Някак си много негативно звучиш.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Каза ли нещо всъщност?
Много говорене без всякакъв смисъл. Не съм се писал никога никакъв и изобщо не ми пука дали ще ме определяш като такъв или онакъв. И не се интересъвам никак, ама никак от личните ти дела. Ти самият ги определяш като основа за правените изводи и обобщения и даваните съвети без изобщо да конкретизираш нищо. Така не става, това ти казвам. И други ти казаха същото, но ти чуваш нищо друго освен собственият си глас.
Много говорене без всякакъв смисъл. Не съм се писал никога никакъв и изобщо не ми пука дали ще ме определяш като такъв или онакъв. И не се интересъвам никак, ама никак от личните ти дела. Ти самият ги определяш като основа за правените изводи и обобщения и даваните съвети без изобщо да конкретизираш нищо. Така не става, това ти казвам. И други ти казаха същото, но ти чуваш нищо друго освен собственият си глас.