Страшна измишльотина е това с унищожените книжки.
Правило номер 1 - никога, никога не се дава оригинален документ никъде, когато става въпрос за рефененция. Как ще си дадеш книжката или бг паспорта да ти го заменят с канадски документ ?????

по закон не можеш да имаш повече от една валидна в Канада книжка. Опитай се да вземеш книжка от една провинция, ползвайки книжка от друга такава и виж какво ще ти дадат ако не си предадеш първата книжкаBobar написа: Как ще си дадеш книжката или бг паспорта да ти го заменят с канадски документ ?????
![]()
Става, ако те устройва да си започнеш шофьорския стаж от нула, без доказване на опит от другаде.Rall написа:"по закон не можеш да имаш повече от една валидна в Канада книжка"
E именно де а бг книжката става невалидна след 90 дни от влизането в Канада. Тоест на никой не си давайте българските документи!!!
точно така, но българското НЕ Е ВАЛИДНО в Канада. Ето за това иде реч, тоест все едно го нямаш .....Ivan1007 написа:Имам си българското свидетелство за правоуправлемие на МПС вече повече от 8 години и почти 8 и Алберта driver license. Никoй не може да ми пипа българското, ако не се опитвам да го използвам в Canada. Стои си в къщи и го ползвам само в БГ.
Това не знам къде го пише, но примерно моят мъж имаше и валидна БГ книжка, и валидна САЩ книжка и можеше да си показва която си поиска!poumpy написа:......по закон не можеш да имаш повече от една валидна в Канада книжка......
Да, мъжът ми кара с БГ книжка тук - то си пише и на английски. В ICBC му казаха, че може да кара с нея 3 месеца тук, дори му сложиха стикер на книжката.anxeli написа:Бг книжката никога не е била валидна в Канада, валидна е само международната, за 3 месеца. Някой опитвал ли се е да кара с бг книжка първите 3 месеца? Как ще я прочете полицая?
Но както във всяка професия и поприще, може би пропълзява някаква умора от извънземни мучащи същества, та възможно е някой полицай вместо да ви глоби и закопчае за липса на документи, просто с думи и знаци да обясни, че това не е валиден документ и трябва да се ходи на тест.
Защо изобщо я носите бг книжка тук не мога да разбера...
Как пък реши, че не е валидна?anxeli написа:Бг книжката никога не е била валидна в Канада, валидна е само международната, за 3 месеца. Някой опитвал ли се е да кара с бг книжка първите 3 месеца? Как ще я прочете полицая?.....
.......Защо изобщо я носите бг книжка тук не мога да разбера...