Преместване в Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

В Квебек е добре ако НЕ искаш да работиш.
В Калгари е добре ако РАБОТИШ.
А как е в Торонто? 8)
Батето вече го няма като опонент,но виждам,че има свежи НОВИ герой (от социалистическия труд).
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Dparo u TaHq написа:В Квебек е добре ако НЕ искаш да работиш.
В Калгари е добре ако РАБОТИШ.
А как е в Торонто? 8)
В Торонто нямаш избор - работи или умри :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Krimonke,Торонто значи е СОЦ-града на Канада( люлката на комунизма) :twisted:
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Поздрав за всички настоящи и бъдещи калгарианци......за всички на които им харесва Калгари:

http://www.youtube.com/watch?v=WA5VnKimBRs

:beer:

There's a feeling in the air that you can't get any where, except in Calgary......na na na....naaaa.....na na
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

:beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance: :beer: :dance:
brat4eda

Мнение от brat4eda »

Извиниажаи за вапроса но ти кат се мести от Бг пак ли така с такива вапроси трагна ?
всеки слу4аи е строго идивидуален На батето например не му хареса и се варна а има и др такива кат него
на други им изнасиа и .....остАВАТ
зажиси какжо иска6 от тоз живот
а на теб не т ли омразна да пласта6 данак обстестжено мнение ? Не ли ли стигат кебекарските данази 4е и такаж продалжава6 да пласта6
ако ти стиска трагжаи ако ли не .....стои си у табарнак ланд
Aries

Мнение от Aries »

Kan_Tangra написа:Да, със сигурност нощния живот е същия, както на 95% от българите в Монреал. Същите дето им трябва един час за да стигнат до центъра със самолет, и го правят веднъж в годината.

А за лисицата и гроздето ... хмм
обикновено тия дето все се местят го правят щото не могат да стигнат гроздето. А който е с по-дълги ръце може и без да се мести много.

За калкулацията нямам какво да кажа, почти ме убеди. И все пак не съм сигурен, че храната и другите разходи са същите, най-малкото защото повечето неща стават с труд, който се плаща, включително и да идеш да си поръчаш един хамбургер или едно кафе.
Сервитьорката в кафето и тя ще работи за 15$ на час, а не както в Монреал за 8.
Затова и логично стоките и услугите да са по-скъпи ... Най-голямата част от себестойността на една стока е труда. (Като изключим телешките пържоли от супер маркета) Все пак в Алберта при толкова телета, трябва поне пържолите да са евтини.
Това, което не отчиташ е, че значение има не само надценката, но също така и количеството продадена стока (сервирани кафета).
Ценате на хранителните продукти е малко по-висока, но качеството е в пъти по-добро. Само не ме питай защо. Цитирам хора, които са се преместили от Монтреал.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Е, ади стига сега, ... количеството продадена стока. Тва са шикълки. (то тогава на к..вите в К ше им се и...е майката ). Не вярвам средно да има голяма разлика. Ресторантите и кафетата и тука са си пълни, и ще имат толкова клиентела, колкото и навсякъде другаде, дори и в Калгари.

За качеството на храната не знам. Интересно имаш ли познати, дето са се преместили от Ванкувър към Калгари, че да кажат каква е разликата в качеството. Т.е. Монреал ли е много зле, или кво :)
Последния път като си купих сьомга и телешко, всичко беше ток, кат си купих захар и олио също. Не знам каква ще да е тая разлика в качеството. Освен сигурно да е на бананите ?

:lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Aries написа:Ценате на хранителните продукти е малко по-висока, но качеството е в пъти по-добро. Само не ме питай защо. Цитирам хора, които са се преместили от Монтреал.
Това е бакалска сметка тип Хълман. Без да изкривяваме нещата това всъщност значи, че хранителните продукти с по високо качество са в пъти по-евтини отколкото в Монтреал!?!
Защото и тук има качествени и некачествени продукти, а ако там всичко е в пъти по-качествено, но на малко по-високи цени, изводът е точно такъв.
Май вярваш на приказките на някой, които няма евтин магазин в новия си квартал и за първи път в живота му се налага да купува скъпи, качествени продукти. Тях и тук ги има, но народа търси по-евтиното.
Aries

Мнение от Aries »

ablood написа:
Aries написа:Ценате на хранителните продукти е малко по-висока, но качеството е в пъти по-добро. Само не ме питай защо. Цитирам хора, които са се преместили от Монтреал.
Това е бакалска сметка тип Хълман. Без да изкривяваме нещата това всъщност значи, че хранителните продукти с по високо качество са в пъти по-евтини отколкото в Монтреал!?!
Защото и тук има качествени и некачествени продукти, а ако там всичко е в пъти по-качествено, но на малко по-високи цени, изводът е точно такъв.
Май вярваш на приказките на някой, които няма евтин магазин в новия си квартал и за първи път в живота му се налага да купува скъпи, качествени продукти. Тях и тук ги има, но народа търси по-евтиното.
Предполагам си прав, но не виждам за какво спорим всъщност. Разликата между 8 и 16 на час е от такъв порядък, че не виждам как нещата ще са толкова по скъпи тук.
А ако говорим за двама работещи в семейството нещата още повече загрубяват.
Хайде сега някой да ми обясни къде ще отиде разликата от 2,048 и 270*4 (според думите на Монтреалец, за заплата 8.50), която е 968 за две седмици или 25 хиляди за година.
Според твоите калкулации излиза, че средно за същите неща трябва да се дава два пъти повече. Е, нито храната е двойно по-скъпа, нито наемите. За цените на недвижимите имоти не знам, но даже и да е така сигурно има причина за това.
Както и да е, на мен лично Калгари не ми хареса. Вкусове всякакви. Това не означава, че не е хубав град - на вкус и цвет...
Предполагам също така има хора, които харесват Монреал. Да са живи и здрави. Да са живи и здрави също така всички онези, които живеят там, където им харесва.
Предполагам и тези, които хе им харесва дадено място, но стоят там си имат своите причини.
Нека не се караме къде е по-най-най а да се опитваме да дадем трезва и полезна преценка на мястото, което познаваме, за да могат другите да направят своите изводи (защото предимството за един е недостатък за друг).
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Aries написа:Хайде сега някой да ми обясни къде ще отиде разликата от 2,048 и 270*4 (според думите на Монтреалец, за заплата 8.50), която е 968 за две седмици или 25 хиляди за година.
Я си изрази мисълта малко по-подредено, моля!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Гледам пак тема Калгари и т.н. срещу Монтреал/Кебек и колко по-високи били заплатите на запад...

Това са пълни лъжи, за квалифицирани професии заплатите са абсолютно еднакви в Канада, може да има малко разлика в данъците... Ако един програмист взема примерно 60к в Монтреал никой няма да му даде за същата позиция 120к ако отиде в Калгари...
И елементраната семтка показва, че в Монтреал например ще живееш много по-добре с 60к заплата отколкото в Калгари най-малко заради цените на недвижимите имоти...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Брех тоя Монтреал. Всички скачат като ощипани моми ...
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

Lub0 написа:Гледам пак тема Калгари и т.н. срещу Монтреал/Кебек и колко по-високи били заплатите на запад...

Това са пълни лъжи, за квалифицирани професии заплатите са абсолютно еднакви в Канада, може да има малко разлика в данъците... Ако един програмист взема примерно 60к в Монтреал никой няма да му даде за същата позиция 120к ако отиде в Калгари...
И елементраната семтка показва, че в Монтреал например ще живееш много по-добре с 60к заплата отколкото в Калгари най-малко заради цените на недвижимите имоти...

"You get what you paid for" :lol: Ако поговорката е вярна, евтиният имот, в евтина area,в евтино city, едва ли е мерило за просперитет в америките.А за програмиста, Supply & Demand това е формулата която движи пазара.И,ако Калгари или където и да е решат,че 120К е добра инвестиция в програмиста си плащат и изобщо не се стряскат :wink:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Така е, средната заплата в Калгари е около 2 пъти по-висока от Монреал. (справка линка долу)
Нищо чудно, че стоките там са няколко пъти по-качествени. Това там са други хора, направо извънземни. Последно като излязох на улицата в монреал нямаше жив човек, ама изобщо. Тук таме се мяркаше някой с куфари и подтичваше към летището.
Чух, че щели вече и да отменят социала. Нямало кандидати. Заминали някъде.
:wink:

http://www.payscale.com/research/CA/Cou ... y/by_State
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола