В Калгари е добре ако РАБОТИШ.
А как е в Торонто?

Батето вече го няма като опонент,но виждам,че има свежи НОВИ герой (от социалистическия труд).
В Торонто нямаш избор - работи или умриDparo u TaHq написа:В Квебек е добре ако НЕ искаш да работиш.
В Калгари е добре ако РАБОТИШ.
А как е в Торонто?![]()
Това, което не отчиташ е, че значение има не само надценката, но също така и количеството продадена стока (сервирани кафета).Kan_Tangra написа:Да, със сигурност нощния живот е същия, както на 95% от българите в Монреал. Същите дето им трябва един час за да стигнат до центъра със самолет, и го правят веднъж в годината.
А за лисицата и гроздето ... хмм
обикновено тия дето все се местят го правят щото не могат да стигнат гроздето. А който е с по-дълги ръце може и без да се мести много.
За калкулацията нямам какво да кажа, почти ме убеди. И все пак не съм сигурен, че храната и другите разходи са същите, най-малкото защото повечето неща стават с труд, който се плаща, включително и да идеш да си поръчаш един хамбургер или едно кафе.
Сервитьорката в кафето и тя ще работи за 15$ на час, а не както в Монреал за 8.
Затова и логично стоките и услугите да са по-скъпи ... Най-голямата част от себестойността на една стока е труда. (Като изключим телешките пържоли от супер маркета) Все пак в Алберта при толкова телета, трябва поне пържолите да са евтини.
Това е бакалска сметка тип Хълман. Без да изкривяваме нещата това всъщност значи, че хранителните продукти с по високо качество са в пъти по-евтини отколкото в Монтреал!?!Aries написа:Ценате на хранителните продукти е малко по-висока, но качеството е в пъти по-добро. Само не ме питай защо. Цитирам хора, които са се преместили от Монтреал.
Предполагам си прав, но не виждам за какво спорим всъщност. Разликата между 8 и 16 на час е от такъв порядък, че не виждам как нещата ще са толкова по скъпи тук.ablood написа:Това е бакалска сметка тип Хълман. Без да изкривяваме нещата това всъщност значи, че хранителните продукти с по високо качество са в пъти по-евтини отколкото в Монтреал!?!Aries написа:Ценате на хранителните продукти е малко по-висока, но качеството е в пъти по-добро. Само не ме питай защо. Цитирам хора, които са се преместили от Монтреал.
Защото и тук има качествени и некачествени продукти, а ако там всичко е в пъти по-качествено, но на малко по-високи цени, изводът е точно такъв.
Май вярваш на приказките на някой, които няма евтин магазин в новия си квартал и за първи път в живота му се налага да купува скъпи, качествени продукти. Тях и тук ги има, но народа търси по-евтиното.
Lub0 написа:Гледам пак тема Калгари и т.н. срещу Монтреал/Кебек и колко по-високи били заплатите на запад...
Това са пълни лъжи, за квалифицирани професии заплатите са абсолютно еднакви в Канада, може да има малко разлика в данъците... Ако един програмист взема примерно 60к в Монтреал никой няма да му даде за същата позиция 120к ако отиде в Калгари...
И елементраната семтка показва, че в Монтреал например ще живееш много по-добре с 60к заплата отколкото в Калгари най-малко заради цените на недвижимите имоти...