Постоянен договор или контракт (агенция)?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор

Постоянен договор или контракт?

Предпочитам да работя с постоянен договор
20
69%
Печеля повече с контракт и това ме устройва
3
10%
Все ми е тая, стига да има работа
6
21%

Общо гласове: 29
bateto

Мнение от bateto »

Джой бъди умна ,върви тропай фирмата на пресата и сгъвай пачката.Много важно ,че мъжа ти ще остане без работа ,то и без това с работа не се става богат ,а само гърбат.
Ако те е шубе дай ми инфото ,аз да ги изтропам.така де ,или или или,кво ни губиш времето само с твоите глупости. :wink:
Joy

Мнение от Joy »

А иначе ИРА е права че разходите за персонала - хората на постоянни трудови договори - не се свежда само до заплатата която им се плаща, а от гледна точна на фирмата има и други разходи.
И на мен ми е ясно, но разликата наистина е толкова голяма и каквито и да са по-големи разходите не могат да достигнат другите.

Не знам вие какви контрактори още си имате, аз ясно описах какво представляват тези в случая идващи от агенции. Договорите им (контракта с компанията) е минимум за половин година. При това повечето се чувстват практически на постоянна работа, абсолютно сигурни, че след изтичането на договора следва подписване на нов.
Джой , като разбереш пък колко взима един рекрутор когато ти намери работа( не го взимай буквално, използвам те само за пример) ептен ще побелееш
Под рекрутор имаш предвид агенцията? :lol: Всъщност, тя и не търси никаква работа. :lol: Аз съм шеф на компанията, слагам си свой човек, който открива агенция и ми праща хора изключително на мен. Имам нужда от 500 човека практически постоянно и стотина да кажем по извънредни случаи. Хората минават през агенцията, а паричките "доход на рекрутора" се делят по братски. Аз казах по-горе колко получава агенцията за човек. Компанията плаща за него 60/час, агенцията хапва от тях в зависимост от това за какъв специалист става дума от 10 до 20 дол/час. Практически до 1/3 от това което плаща за него компанията. Това е. Простичко и със вкус, както се казва. :wink:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Lub0 написа:Бомбардие не е държавна фирма...
Нямат ли някакво държавно участие?

Под рекрутор има предвид човек, не агенция. Това са различни понятия. Той те урежда на постоянна работа. Ти нямаш договор с него. Той не взима нищо от твоята заплата, парите ги взима от фирмата, ако те одобри и назначи.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
bateto

Мнение от bateto »

джой тя цялата държава/фирма/ мафиотска ти се учудваш на практиката в някаква малка фирма с частично държавно участие.
не ти ли прави впечетление колко служби и службички има на които държавните чиновници по цял ден маат гащи и работа не свършват и за 5 стотинки ,но вземат по една торба с пари,а народеца се сдухва от работа за жълти стотинки колкото да си плати наема ,моргича и да сложи нещо на софрата. :shock:
Joy

Мнение от Joy »

bateto написа:джой тя цялата държава/фирма/ мафиотска ти се учудваш на практиката в някаква малка фирма с частично държавно участие.
не ти ли прави впечетление колко служби и службички има на които държавните чиновници по цял ден маат гащи и работа не свършват и за 5 стотинки ,но вземат по една торба с пари,а народеца се сдухва от работа за жълти стотинки колкото да си плати наема ,моргича и да сложи нещо на софрата. :shock:
Знам бе бате, знам. И как все на мен ми се случва от личен опит да се сблъсквам с кирливите им ризи и мафиотски изпънения! Ама казвам ти, практически от пристигането та до ден днешен, почти 6 години, мине се не мине и опппалаааа, ново пет. :lol: А форума продължава да не вярва че живее в мафиотска страна...И не можеш ги убеди защото те си живеят в някакъв друг свят където нищо от това нито виждат, нито чуват. Като им го покажеш и разкажеш, на пръсти обясниш, те изкарат....чакай да погледна..."невежа, инфантилна и кретенка". :lol: :lol:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Джой,не знам какво си започнала да обясняваш и на кого. :roll: Ти вчера откри ,че агенцияте взимали пари ,а както забелязвам все още не си разбрала какво е това контрактор , за рекрутор ептен да не говорим.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
haimana

Мнение от haimana »

Упс, аз нещо се обърках. Излиза, че фирмата дава 60 $/ч, агенцията взема 15-20 $ от тях, то за тоя дето е на тръстиката остават 40-45$ :o
Сравнено с тия дето са на постоянен договор и взимат 35$, разликата не е 2 пъти. Така ли е или бъркам.
Филма шведски ли е или е съветски :D
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Как бе, IRA, толкова е проста и гениална схемата, която ни разкри Joy. Можем само да занемеем и повече "нито гък", нали ни предупредиха. ;)
Та значи агенцията си е рекрутора, чийто шеф е подставено лице на работодателя т.е. собственика на дадената фирма. Та рекрутора праща контрактори на своя благодетел, който ги води на голяма заплата и съвсем законно 1/3 от тази висока заплата се плаща на агенцията. Които пари пък се делкат "по братски" между шефа на агенцията и неговия благодетел - собственика на фирмата. Точка. Никакви въпроси и коментари повече. Инфото както винаги е от кухнята и източника е 100% надежден.

Аз наистина немам думи и гък не мога да кажа. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
bateto

Мнение от bateto »

и Аз :D
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Joy написа:
А форума продължава да не вярва че живее в мафиотска страна... :lol: :lol:
Да не бъркаме мафията с човещинката :). КОйто знае по-немафиотска държава да каже, да тръгваме натам. Аз специално от по-мафиотска дойдох. Това че някой се делял некви пари малко ме учудва. Все пак не реже ушите на конкурентите си всяка година и не бива същевременно избран за евродепутат от банда песоглавци. Бидейки едновременно архонт и собственик на стриптийз бар, в който момичетата са облечени като монахини в началото на танца :).
Така че, абсолютната справедливост - на небето :roll:. Не знам кой е наивен дето се е захванал за някакви левчета между роднини. Откъде идваш си помисли, преди да се възмущаваш. От държава, в която докторите по медиите обясниха какво да се прави с отрязаното ухо. Не с отрязалия го, а с ухото :wink:. Да не се слага в лед, поврежда го. Само в стерилни превръзки и айде в хирургиите. Ще го зашием, ко толкова :) ...
Циганите - на Сатурн !
Joy

Мнение от Joy »

anxeli написа:
Joy написа:
А форума продължава да не вярва че живее в мафиотска страна... :lol: :lol:
Да не бъркаме мафията с човещинката :). КОйто знае по-немафиотска държава да каже, да тръгваме натам. Аз специално от по-мафиотска дойдох. Това че някой се делял некви пари малко ме учудва. Все пак не реже ушите на конкурентите си всяка година и не бива същевременно избран за евродепутат от банда песоглавци. Бидейки едновременно архонт и собственик на стриптийз бар, в който момичетата са облечени като монахини в началото на танца :).
Така че, абсолютната справедливост - на небето :roll:. Не знам кой е наивен дето се е захванал за някакви левчета между роднини. Откъде идваш си помисли, преди да се възмущаваш. От държава, в която докторите по медиите обясниха какво да се прави с отрязаното ухо. Не с отрязалия го, а с ухото :wink:. Да не се слага в лед, поврежда го. Само в стерилни превръзки и айде в хирургиите. Ще го зашием, ко толкова :) ...
:lol: :lol: Ти голяма каша омеша...Какво общо имат криминални наркомански разправии с мафия? Не разбрах за какъв архонт ми говориш, но по-голяма гавра с църквата от тук здраве му кажи.

Ако трябва да сравняваме, в България е сто пъти по-ясно. Криминала си е криминал, законите са си закони. Не се сещам за специално създавани със закон структури за ограбване на държавни (и не само) пари. Не говоря само за агенциите в случая, нали се сещаш...То не са програми и програмки, то не са глупости.

Всичкия боклук в България ако искаш да знаеш идва от запад. ВСИЧКИЯ! Ние нищо сами не сме измислили, ние само още не сме им стигнали нивото на криминала който е ПЪТИ по-голям.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Joy написа:
:lol: :lol: Ти голяма каша омеша...Какво общо имат криминални наркомански разправии с мафия? Не разбрах за какъв архонт ми говориш, но по-голяма гавра с църквата от тук здраве му кажи.

Ако трябва да сравняваме, в България е сто пъти по-ясно. Криминала си е криминал, законите са си закони. Не се сещам за специално създавани със закон структури за ограбване на държавни (и не само) пари. Не говоря само за агенциите в случая, нали се сещаш...То не са програми и програмки, то не са глупости.

Всичкия боклук в България ако искаш да знаеш идва от запад. ВСИЧКИЯ! Ние нищо сами не сме измислили, ние само още не сме им стигнали нивото на криминала който е ПЪТИ по-голям.
Джой, това твоето е жив мазохизъм - не мога да разбера защо така се самоизтезаваш и все още не си си намерила друго място под слънцето?

Все пак да попитам, като се има предвид че резултата от анкетата е явно преобладаващ в посока на постоянно място спрямо контракт - изясни ли си поне за себе си кой вариант е те устройва повече?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Joy написа:Ако трябва да сравняваме, в България е сто пъти по-ясно. Криминала си е криминал, законите са си закони. Не се сещам за специално създавани със закон структури за ограбване на държавни (и не само) пари.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Това само показва колко малко знаеш за Бг, схематични разсъждения, розови :), съсипани при прането с червена идеология.
Права си за запада, а от Русия идват само ангелчета и братушки :) . На изток знаеш ли кога ти и мъжа ти ще потривате доволно ръце, а гаджето на шефа ще го духа, въпреки че е учило за хюмън рисорсес мениджър момичето :wink:. Точно никога, тоест тя пак ще го, но за добри парички.
Сега за да заспиш спокойно ще ти кажа, че докато не събере пари мъжът ти да купи фирмата, все ще е минат, независимо в коя държава :roll:. и най-добре да спреш да се ядосваш затова, животът е кратък.
Циганите - на Сатурн !
Joy

Мнение от Joy »

Koko написа: Джой, това твоето е жив мазохизъм - не мога да разбера защо така се самоизтезаваш и все още не си си намерила друго място под слънцето?
Слънце има само над България Коко, само дето местата са раздадени, а мен са ме пропуснали. :rotfl: :rotfl:
Все пак да попитам, като се има предвид че резултата от анкетата е явно преобладаващ в посока на постоянно място спрямо контракт - изясни ли си поне за себе си кой вариант е те устройва повече
Недей така, анкетата няма нищо общо с каквито и да било решения. :wink: Анкетата е проучване на общественото мнение, което пък явно изобщо не е показателно защото както се разбра от дискусията мафията няма лапи навсякъде. :lol: :lol: Иначе ако ме питаш аз какво бих искала, естествено че ми е виолетово до пенсионни всякакви глупости, само че...УВИ!
Публикувай отговор