"сейфти фърст"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Жени написа:И за възпитанието по принцип, а не изолирано - възпитанието вкъщи или това в училище!
А, това вече е друга тема и при това без край. Това си е жива утопия и не го виждам да стане някога някъде - всички фактори за възпитанието да действат в синхрон и в една и и съща посока. Защото не са само семейството и училището. Няма как да изключим такива фактори като улицата, или телевизията, да речем.

Ето ви един показателен пример за ролята на телевизията:
Разговор и действие.
- Тате, затвори си очите да ти покажа един номер.

Прасссссссссссс с чука по устата...
и тате е без предни зъби.

Това е по "Том и Джери"
И е истина.....
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
bateto

Мнение от bateto »

пак се взехте на сериозно и започнахте да си мерите п....е.дайте я малко по лабаво де ,да не се намесвам. :wink:
sirius
Обратна връзка:

Мнение от sirius »

С голям захлас изчетох цялата тема.

И да не се простирам надълго и широко:
Аз съм ЗА снежните топки.

и друго: живота е смъртоносна болест ....

Ега ти избора: да си отгледаш нещо в "парника", което да е "като ново"
или
да "отгледаш" Човек, макар и малко поочукан.

щото после едно чукване може да го скапе.

Бах ти живота ако всичко е с правила и всичко е предвидено. Ми те някой ден като легнат с гаджето ще ... "преди употреба прочети упътването". Писано от някой, който не се грижи за теб, а се грижи за кожицата си(да не съдят компанията). Ми то и ножовете да забранят, и вилиците, и връзките за обувки...

Но като съм вътре, ще го играя от отбора, ко да прайш. Айде със здраве!
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:Трябва да си луд, МрГийк :shock: И аз живях в тази държава 1987 г. и не само си разказвахме всеки ден политически вицове, ами и изобщо не ни е хрумвало, че ще влизаме в затвора! Точно па по тия времена, когато беше Перестройката и си купувахме Спутник и подобни. Трябва наистина да те е хванала старческата деменция .... или си прекалено стар и помниш 50-те години и Вълко Червенков :wink: :lol:
Деменцията наистина ми пречи да схвана желязната ти логика, че щом нещо на теб не ти се е случвало, то и на останалите няма как да се е случило. Освен това не всеки е бил комсомолски секретар и с протекции. :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Низнам откъде е таз натрапчива невроза, че съм била комсомолски секретар или отрядна председателка :lol: :lol: :lol: Щях да бъда гора, ако беше факт, но уви :bigeyecry: Посредствена ученичка бях, със среден успех около 5,20 и не ме избираха на тези поверителни длъжности. Делях си предпоследното място по успех в класа с една друга девойка и бяхме низвергнати от тез организации. :P

А иначе можеш да разкажеш как са те вкарали в затвора, защото си разказвал виц за Бай Тошо :nut: И после сигурно и през Скравена си минал :giavol: Личи ти, маа му стара!
Странджата

Мнение от Странджата »

Посредственна с 5,20 :?: Азе май опрех до 5, 40 и бех почти горд :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

е, и аз по едно време се сетих, че трябва да кандидатствам, т.е. доде ми акъла в главата (ако въобще) и изкарах 9 кл. 5,50 и 10 кл. 5,60 ... После беше УПК - друга хава. Обаче даскалото ми беше много "елитно" без да е езикова, а само филиал на английската и всички бяха отличници и шефове - синове и дъщери на видни обществени фигури :D
Странджата

Мнение от Странджата »

Aбе , върти , сучи , червенка си си ти :wink:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

нема начин, 1989 г. не бях на 18 г. :P
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Кримонке, има случаи, при които демонстрацията на brain deficiency не е най-добрия начин да защитаваш позициите си. :lol:
toncho

Мнение от toncho »

anxeli написа:Очаквам ако някой удари моето дете с топка да му бъде поискана сметка и да има последствия, а не даскала да свие рамене и да каже ми такива са, деца :shock:. Това е една от причините да дойдем, нали така :? ?
точно за майки като теб от които ми се изправя косата пуснах темата.
ако си прочела внимателно сина ми се замерваше с мен. не е тръгнал да осакатява със сняг невинни дечица. да не говорим че по-малки от него едва ли има в училището.

но като игнорираме този факт, според теб ако деца ритат футбол в двора и на родителя на този който е вратар, след всеки удар които получи с топката някой трябва да тича да му дава обяснения защо са го ударили и "да наистина можеше малко по леко да го ударят ама стрелеца е нахранимайко българин който не е схванал колко силно се рита топката и ние ще забраним футбола от утре за да няма и други ударени"

тва пък ако детето ти не е вратар или пък недай си боже е случаен минувач и го ударят с топка деца който играят наоколо - съд, ако може на място, а за по-сигурно разстрел пък после да обжалва. няма да ти нарушават правата я!!

а на всички останали които ме посъветваха да сменя училището, провинциата, държавата - благодаря за идеите, облекчихте безизходното ми положение с безценни съвети.
вие сте в състояние да спорите, че след като сме дошли в канада трябва да си затваряме очите за това как по вечерните новини без предварителна индикация дават двама мустакати мъже да се целуват след като туко що са се венчали, но за сметка на това когато започва филм където евентуално мъж може да целуне жена има поне 50 надписа "вюър дискрешън адвайзед"
ами приятен спор
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

MrGeek написа:Кримонке, има случаи, при които демонстрацията на brain deficiency не е най-добрия начин да защитаваш позициите си. :lol:
Когато аргументите свършат започват обидите!
Ама ти кога ли си имал аргументи - лесно е да ходиш след батето, филипне и в случая след мен и да пускаш тъпи, саркастични коментари придружени със смеещ се емотикон. Отдавна си скучен :)
Mr.Gecko

Мнение от Mr.Gecko »

Абе вие наистина ли сте откачили в този форум или аз не ви схващам написаните щуротии достатъчно?За кава агресия говорите за какви пет долара сънувате при боя с снежни топки?Ми погледнете един от най-популярните спортове в Канада-хокея,който се играе от 5 годишни деца, в магазините като Future shop и Best buy, a и по нета е пълно с игри с насилие.Колко много играчки са с вид на оръжие и пискат ръмжат.Това насилие и по ТВ-то го рекламират ама ние сме "канадци" и не го виждаме а за това че някой сподели гледната си точка донесохме от девет кладенеца вода.Ми гледането на анимация и играеното на електронна игра в колата или рейса докато се вози детето му прави мозъка на боза, ама ние и това не виждаме.От книжлетата съм научил че човек след 20-25 си година вече оформил характера и навиците си така че повечето където пишем тука си носим БГ синдромчето по една елементарна причина че сме деца на родителите си и повечето сме си взели образованието там.Плюсовете са си плюсове аме свалчяйте от време на време розовите очила че и розови сънища да не вземете да сънувате (да не ви питат полвинките после що е мокър чаршафа).Не бъдете по големи католици от папата.За политическата система нема да коментирам много само ша рече че нема много голяма разлика с развитото социалистичесло общество.Ако некой не го забелязва си е негов проблема но не е нужно да превъснасяме толкова много Канада.Не може да се отрече че все още тук в Северна америка живота е много по-лесен отколкото на много места посвета и БГ-то също и затова повечето сме тука а не заради канадския фолклор. :roll:
Ако искаш приятел вземи си куче!
alen vid

!!!!

Мнение от alen vid »

Mr.Gecko написа:Абе вие наистина ли сте откачили в този форум или аз не ви схващам написаните щуротии достатъчно?За кава агресия говорите за какви пет долара сънувате при боя с снежни топки?Ми погледнете един от най-популярните спортове в Канада-хокея,който се играе от 5 годишни деца, в магазините като Future shop и Best buy, a и по нета е пълно с игри с насилие.Колко много играчки са с вид на оръжие и пискат ръмжат.Това насилие и по ТВ-то го рекламират ама ние сме "канадци" и не го виждаме а за това че някой сподели гледната си точка донесохме от девет кладенеца вода.Ми гледането на анимация и играеното на електронна игра в колата или рейса докато се вози детето му прави мозъка на боза, ама ние и това не виждаме.От книжлетата съм научил че човек след 20-25 си година вече оформил характера и навиците си така че повечето където пишем тука си носим БГ синдромчето по една елементарна причина че сме деца на родителите си и повечето сме си взели образованието там.Плюсовете са си плюсове аме свалчяйте от време на време розовите очила че и розови сънища да не вземете да сънувате (да не ви питат полвинките после що е мокър чаршафа).Не бъдете по големи католици от папата.За политическата система нема да коментирам много само ша рече че нема много голяма разлика с развитото социалистичесло общество.Ако некой не го забелязва си е негов проблема но не е нужно да превъснасяме толкова много Канада.Не може да се отрече че все още тук в Северна америка живота е много по-лесен отколкото на много места посвета и БГ-то също и затова повечето сме тука а не заради канадския фолклор. :roll:
Евалата ,
за това, което си написал , и аз ги мисля нещата по този начин !

Евалата , и на хора като Митака (подскачащия мишок :D ), в конкретната тема и на Кримон , които обективно (според мене) гледат на нещата и казват на бялото бяло а на черното черно - а не само да бичат мотото : "всичко що е българско е черно "

Баси мамта братче ,насила ще ме накарат :D да намразя Канадата , а не ща - щото страната си е хубава и работа има и заплати се изкарват и закони се спазват .
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Mr.Gecko написа:А..... :roll:
Определено не сващаш за какво става дума. България в случая няма нищо общо, нито пък агресията.
toncho написа:....... съд, ако може на място, а за по-сигурно разстрел пък после да обжалва. няма да ти нарушават правата я!!
Като започнете с подобни мелодрами ставате смешни.
Последно промяна от IRA на Нед Дек 16, 2007 1:15 pm, променено общо 1 път.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Публикувай отговор