Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Има и следния феномен :

Колкото по-малки са целите и стремежите ( а защо не и културата ) на даден човек, толкова по-добре се чувства на новото място.

В този смисъл някои са направо супер добре от първия им имигрантски миг ...

Други не са толкова добре ама си мислят, че като си повторят 1000 пъти колко са добре и ще станат. Трети направо си измислят и се хвалят. Например по Форуми :roll:

Точно тези хора са страшно докачливи на тема "успял" и се хвърлят с голяма стръв и злоба срещу всеки дръзнал да оспори реалността на фантазиите им ...

Наистина успелия човек не е злобен, надменен и нападателен.

В този ред на мисли сигурно съм голям трън в очите на този вид "успели". Даже започнаха да се обаждат вече ...

Народ всякакъв ....

П.С. Един хинт за Ц200 Когато четеш споменатия блог обърни внимание на нещата писани от самия него .
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Да така е. Да ви имам проблемите, безработица, кой си намирал работа по-лесно то другия .... това не е еникакво глобално мислене. Мислете глобално. Крайно време е да се обърне внимание на глобалното затопляне.
Глобалното затопляне вреди на сърцето
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Lub0 написа:filipne ти казали, че имаш Европийски опит или не на интервютата, че не можах да разбера?
Казах , че съм завършил Университет в България и са ме учили по зле преведени от руски учебници , но въпреки това и въпреки малограмотните преподаватели и ниското технологично ниво , повтарям въпреки тях, аз съм придобил страшно ценен (нискотехнологичен) опит, който ме прави незаменим специалист в силно развита Канада :lol: :lol: :lol:

Надявам се разбра какво исках да кажа ...
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

filipne написа:Има и следния феномен :

Колкото по-малки са целите и стремежите ( а защо не и културата ) на даден човек, толкова по-добре се чувства на новото място.

Други не са толкова добре ама си мислят, че като си повторят 1000 пъти колко са добре и ще станат. Трети направо си измислят и се хвалят. Например по Форуми :roll:

Точно тези хора са страшно докачливи на тема "успял" и се хвърлят с голяма стръв и злоба срещу всеки дръзнал да оспори реалността на фантазиите им ...

В този ред на мисли сигурно съм голям трън в очите на този вид "успели". Даже започнаха да се обаждат вече ...

Народ всякакъв ....

П.С. Един хинт за Ц200 Когато четеш споменатия блог обърни внимание на нещата писани от самия него .
Един много позитивен и добронамерен постинг :lol:
Значи можем да заключим само некадърниците могат да бъдат доволни от себе си и от реализацията си в Канада.

Да минем на истинските проблеми. Нека бътдем глобално мислещи. Какво правите за да спрете глобалното затопляне. Аз ходя пеша, а вие?

Какъв е тоя блог за който говорите? Глобално ориентиран ли е или преследва лични цели?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Чети по-внимателно и по-добронамерено ИРА.

Освен некадърниците има и кадърни и успели хора . Те също могат и са доволни. Но едва ли спадат описаната от мен група.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Народ всякакъв ....

Т.е. според тебе няма хора, които да се чувстват добре в Канада - или са им малки стремежите и културата или само си повтарят че са добре или направо си измислят :shock:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Много ти благодаря митето за преиначаването на думите ми .
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Еми сори, ама така разбирам това което си написал. Ето сега имаш възможност да изясниш позицията си, най-малко аз и Ира те разбираме грешно :wink:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

А за нищо :wink:

Може и да гласувате - правото е на страната на мнозинството ..
Аватар
c200

Мнение от c200 »

В блога има нелоши преводи на Силвия Плат, другото не е интересно.
Аре, че отивам в Коското да напълня тумбака с пържоли, иначе рахат няма по цял ден.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

IRA написа:Да минем на истинските проблеми. Нека бътдем глобално мислещи. Какво правите за да спрете глобалното затопляне. Аз ходя пеша, а вие?
Аз отивам на север. :D На по-студено.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Други не са толкова добре ама си мислят, че като си повторят 1000 пъти колко са добре и ще станат. Трети направо си измислят и се хвалят. ...

ФилипНе нищо, че сме "другарчета" аз много пъти не съм бил съгласен с теб (а и ти самия не си бил или по-точно си се оборвал сам), но сега съм 100% съгласен с всяка буква :idea:
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

filipne написа:Колкото по-малки са целите и стремежите ( а защо не и културата ) на даден човек, толкова по-добре се чувства на новото място.
Това твое заключение ли е!!!!!
И ако е твое защо си мислиш че е вярно?
filipne написа:В този смисъл някои са направо супер добре от първия им имигрантски миг ...
Някой хора нямат проблеми с приспособяването. Други само мрънкат.
filipne написа:Други не са толкова добре ама си мислят, че като си повторят 1000 пъти колко са добре и ще станат. Трети направо си измислят и се хвалят. Например по Форуми :roll:
Това си е направо в твой стил, заяждане с хората.
filipne написа:Точно тези хора са страшно докачливи на тема "успял" и се хвърлят с голяма стръв и злоба срещу всеки дръзнал да оспори реалността на фантазиите им ...
"Успелите" както ти ги наричаш се нахвърлят на такива кото теб защото им е писнало от мрънкачи.
filipne написа:Наистина успелия човек не е злобен, надменен и нападателен.
Е това е заключение трепач в стил Филипне. :lol:
Само може да се радваме на такива бисери. :beer:
filipne написа:В този ред на мисли сигурно съм голям трън в очите на този вид "успели". Даже започнаха да се обаждат вече ...
Не си трън, мрънкало си. :D
И понякога пишеш доста злобни изказвания в стил "Вие пък кои сте! Не знаете ли че аз казвам истината и пиша без правописни грешки, а вие само си мислите че сте прави и сте тъпи защото пишете с грешки."

Според мен твоя стил е:
1. Заядлив
2. Високопарен
3. Ироничен.
4. Самовлюбен.
5. Магаре инат.

Благодаря, Merci, Thank you .... etc. :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Е добре бе Филипе, кажи ми ти какви са ти целите в живота, за да си щастлив в Канада.
За да дам пример, ще започна първи:
Искам да работя каквото ме кефи - цел постигната
Искам да живея където искам - цел постигната
Искам да мога да пътувам - цел постигната
Искам да съм заобиколен с приятели и да имам купон - цел постигната
Искам да имам покрив над главата - живот и здраве до 4 години ще съм изплатил къщата
Искам жената да ме обича - цел постигната
Какво друго ми остава
А сетих се. Искам да се пенсионирам на 48 години ( или да имам поне 4 месеца отпуска да обикалям света).

И още нещо - Не гледам в канчето на другарчето, защото животът е кратък и винаги ще има поне един, който е по-богат от мен, с по-голяма къща от мен и е с по-голяма кола от мен.

Та би ли ми казал (ако искаш разбира се) защо си толкова нещастен в Канада?

НАздраве
bateto

Мнение от bateto »

Успелият човк гърби за някого,кой над компа,кой над волана ,кой с лопатата,изплаща 25 години дървена барака ,5 години купчина ламарина и цял живот купчина дреболии съпътстващи ежедневното му битие.Единият успял човек гърби за 1000 на месец другият за 10000 ,но общото е ,че и двамата изплащат по горе изброените вещи ,като разликата е в квадратурата и кубатурата.А да не забравя,основната културна дейност на успелия човек е да чете внимателно и препрочита флаерите за да е добре информиран за поредното намаление на пържолите в кварталната бакалия,защото си прави сметката ,ако не пазарува на сметка на намаление няма да му излезе сметката и току виж банката му конфискувала и бараката и ламарината.отвреме на време с цикличност 3-5 години успелия човек ходи до Куба или доминика за една седмица и после се хвали колко е хубаво там във форума .А най големия успех идва когатао кацне на аерогара София посрешнат от цялата рода и половината село.Там вече той не се хвали ,достатъчен е факта ,че на родна земя стъпва чепика на новопоканатчения български баровец ,символ на успеха на цялата селска махала ,която нищо друго не и остана освен да цъка с език-Ей глей го момчето отиде в каната и стана човек ,сега с него може да се говори само с предварителна молба за рандеву. :D
Публикувай отговор