"Oтделна нация в рамките на Канада"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Lub0 написа:Kiwi, е кое му е по различното тук?
1. Квебек - хората са арогантни. Може би това е част от френската култура.
2. Квебек е изостанала провинция. Това води последствия като корупция, мафия, пътища ..
3. Език френски, в смисъл близък до френски
4. Климат - лятото не се диша от влага, зимата е ужасно дълга
5. Страшно много араби
Lub0 написа:И защо искаш кебек да се отдели от канада?
Аз не съм канадиан и не ми дреме изобщо дали Квебек ще е част или не от Канада. И след като искат толкова да са суверенни защо да не са?
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Хе-хе, като гледам май си живял в ада... Само че пак не разбрах защо мислиш че хората тук искаме да се отделяме от Канада?
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Kiwi написа:Аз не съм канадиан и не ми дреме изобщо дали Квебек ще е част или не от Канада. И след като искат толкова да са суверенни защо да не са?
1. Защото Квебек е основен дистрибутор на елктричество и ако се отдели, цяла Канада ще духне таратора.
2. Защото Квебек има изключително важно за Канада географско положение.
3. Защото една малка държава, изтипосана на картата между Америка и Канада може да е само проблем - и за себе си, и за околните.
3. Защото Квебек и съответния "Близък до френски" език е част от Канада, такава каквато е.

Има и доста други причини, ама мисля всеки здравомислещ може сам да се сети. :wink:
Let it go...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Kiwi написа:
Lub0 написа:Kiwi, е кое му е по различното тук?
1. Квебек - хората са арогантни. Може би това е част от френската култура.
2. Квебек е изостанала провинция. Това води последствия като корупция, мафия, пътища ..
3. Език френски, в смисъл близък до френски
4. Климат - лятото не се диша от влага, зимата е ужасно дълга
5. Страшно много араби
Lub0 написа:И защо искаш кебек да се отдели от канада?
Аз не съм канадиан и не ми дреме изобщо дали Квебек ще е част или не от Канада. И след като искат толкова да са суверенни защо да не са?
смешно :)
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Lub0 написа:Хе-хе, като гледам май си живял в ада...
Напротив. Квебек е чудесно място. За съжаление има доста проблеми там. Пита ме за разликите с други места и просто ги изредих.
Lub0 написа:Само че пак не разбрах защо мислиш че хората тук искаме да се отделяме от Канада?
Не съм споменавал, че имигрантите в Квебек искат да се отделят. Би било глупаво да го правите. Табарнаците са друга тема.
Godis

Мнение от Godis »

Aide Kiwi stiga klicheta....
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Kiwi написа:Не съм споменавал, че имигрантите в Квебек искат да се отделят. Би било глупаво да го правите. Табарнаците са друга тема.
С колко табарнаци успя да се запознаеш, Киви докато беше в Квебек ? Доколко мнението ти е базирано на лични впечатления от техния избор ?

Нито един от познатите ми кебеку не застава зад имажинерното отцепване. Уверявам те, че познавам доста вече.
Stoni

Мнение от Stoni »

Аз, Стони в личен план съм ЗА цепване
Повече проблеми, повече хляб и възможности, за мен.На тези си години с тези си възможности едно разбъркване на кацата, гаранция ще се възползвам от всяка една възможност по-най добрия начин в личен план.Но това е в моя частен случай днес.Та ако ще го правим, повеждам Кракозиянеца, за цепване и се провъзгласявам, за водач на отцепниците.Всички останали кандидатури в Кракозиянското племе ще са мои замесници а когато падна от коня ще има демократичен избор. 8) :beer:

29.11.2006
Монтреал
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Киви, може би трябваше да напишеш "имах доста проблеми там" вместо "има доста проблеми там", защото аз лично не ги виждам нещата като теб... от десетките ми познати и приятели родени тук може би има 1-2-ма, които да са за отцепване.. моето мнение е, че доста трудно ще срещнеш образован човек в Кебек, който да иска да се дели от Канада, сеператистите са обикновено ниско образовани хорица от провинцията, които си мислят, че като се отцепи Квебек и няма да плащат ГСТ и федерални такси...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Kiwi

Мнение от Kiwi »

Lub0 написа:Киви, може би трябваше да напишеш "имах доста проблеми там" вместо "има доста проблеми там", защото аз лично не ги виждам нещата като теб... от десетките ми познати и приятели родени тук може би има 1-2-ма, които да са за отцепване.. моето мнение е, че доста трудно ще срещнеш образован човек в Кебек, който да иска да се дели от Канада, сеператистите са обикновено ниско образовани хорица от провинцията, които си мислят, че като се отцепи Квебек и няма да плащат ГСТ и федерални такси...
:) проблематичната провинция. Това не променя фактите :) Табарнаците искат да се отцепват, поради което цяла Канада им е писнало от тях. И може би Харпър е прав. Все пак те са отдела нация. Дали това ще помогне. Знам ли... Не ми и пука.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

krimon написа:С колко табарнаци успя да се запознаеш, Киви докато беше в Квебек ? Доколко мнението ти е базирано на лични впечатления от техния избор ?

Нито един от познатите ми кебеку не застава зад имажинерното отцепване. Уверявам те, че познавам доста вече.
Кримон, аз например табарнаци не познавам, само резултати от гласувания на референдуми. Ще трябва май да опознаеш повечко въпросните люде. Освен ако в последните десетина години не са си сменили драстично нагласите. ;) :lol: :rotfl:
Stoni

Мнение от Stoni »

Гика, това са само простите от долната класа :rotfl:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

MrGeek написа:
krimon написа:С колко табарнаци успя да се запознаеш, Киви докато беше в Квебек ? Доколко мнението ти е базирано на лични впечатления от техния избор ?

Кримон, аз например табарнаци не познавам, само резултати от гласувания на референдуми. Ще трябва май да опознаеш повечко въпросните люде. Освен ако в последните десетина години не са си сменили драстично нагласите. ;) :lol: :rotfl:
хубаво е да ги опознаеш :)
ама само да плямпаш и да бистриш политиката - хехе, виждали сме го и в друга страна ... затова се преместихме толкова надалеч :wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

MrGeek написа:

Tiq rezultati 6e gi zabravi6, fal6ificirani sa kakto po4ti si4ko v Canada.

:beer: :beer: :beer:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

Az li4no sym ZA otdelqneto, obrazovan li sym, ne sym li, tabarnak li sym, ili ne tva drugite da opredelqt.
:beer: :beer: :beer:
Заключено