"Oтделна нация в рамките на Канада"

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Ivan1007

"Oтделна нация в рамките на Канада"

Мнение от Ivan1007 »

Кавичките не са случайни
:D

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=3 ... bf627d716b
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Много ми е интересно, защо пускаш информация от бг вестник, а не от първоизточника :roll:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

krimon написа:Много ми е интересно, защо пускаш информация от бг вестник, а не от първоизточника :roll:
Щото някои знаем само единия от двата официални езика в Canada, но вероятно всички знаем български.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Аз лично за събитията в Канада се информирам от тукашни източници и не вярвам нито дума на бг преса :)

Ако искаш да си точен: пускаш на френски и на английски - има много официални източници, които публикуват едно и също на двата езика.

Ти какво ще кажеш иначе по въпроса? Твоя приятел Харпър прав ли е или нещо му хлопа дъската :lol:
Аватар
dog

Мнение от dog »

Абе кримон явно не си си изяла закуската :lol:

Много добре е направил човека, трябва да се упражнява и българския, че много вече забравиха как се пише правилно.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
dog

Мнение от dog »

А за това дали е прав или не Харпър, бъдещето ще покаже.
Имаше една приказка за прогнозата за времето: Какво ще бъде времето утре ще разберете вдруги ден. :D
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

krimon написа:Аз лично за събитията в Канада се информирам от тукашни източници и не вярвам нито дума на бг преса :)

Ако искаш да си точен: пускаш на френски и на английски - има много официални източници, които публикуват едно и също на двата езика.

Ти какво ще кажеш иначе по въпроса? Твоя приятел Харпър прав ли е или нещо му хлопа дъската :lol:
Абе аз си чета National Post в момента по въпроса, това с линка към БГ media го обясних защо е. Иначе едва ли някой тук ще тръгне да се информира от там за нещо в Canada. Харпер не ми е приятел щото не съм го виждал дори на живо, но мисля, че направо изби рибата с това.

Na ribite im ostava samo da mulchat i da rukopliaskat ili da suskat kato Gilles Duceppe "We are what we are, full stop"

Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

ми какво пък, що не!
само се чудя какво го правят сред квебекската нация ордата от имигранти, англофони, евреи и т.н. :roll:
Аватар
dog

Мнение от dog »

Облагородяват нацията :beer:
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

dog написа:Облагородяват нацията :beer:
:D :beer:

Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

В този смисъл, какво ще кажете за вчерашния "удар" срещу Италианската мафия в Квебек :shock: Прекалено много "облагородители" вкараха в ареста, а шефа - 82 г., беше като излязал от типичен мафиотски филм. Явно имиджът трябва да се поддържа :lol:
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

krimon написа:В този смисъл, какво ще кажете за вчерашния "удар" срещу Италианската мафия в Квебек :shock: Прекалено много "облагородители" вкараха в ареста, а шефа - 82 г., беше като излязал от типичен мафиотски филм. Явно имиджът трябва да се поддържа :lol:
Che gi e razkrila federalnata policiia, a ne kvebekskata. :D

Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

оо, и ти ли си в тайните служби
конкуренция на Стони :lol: :lol:

Много важно кой ги е разкрил, важно е какви мафиоти населяват Квебек и развиват бюджет минимум равен на провинциалния - 50 милиарда :shock:

Та на мен ми беше интересно, тъй като те са тук от началото на 20 век, развиват си дейността и процъфтяват очевадно, те "обогатяват" или "украсяват" квебекската нация. Защото са си съвсем интегрирани :twisted: Доколкото разбрах, местните са по-скоро разтревожени, че мафията не си плащала данъците, а не точно в какво се състои алъш-вериша й :wink: 8) Ако са плащали, едва ли са щели да ги хванат :oops: :P
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

krimon написа:оо, и ти ли си в тайните служби
конкуренция на Стони :lol: :lol:

Много важно кой ги е разкрил, важно е какви мафиоти населяват Квебек и развиват бюджет минимум равен на провинциалния - 50 милиарда :shock:

Та на мен ми беше интересно, тъй като те са тук от началото на 20 век, развиват си дейността и процъфтяват очевадно, те "обогатяват" или "украсяват" квебекската нация. Защото са си съвсем интегрирани :twisted: Доколкото разбрах, местните са по-скоро разтревожени, че мафията не си плащала данъците, а не точно в какво се състои алъш-вериша й :wink: 8) Ако са плащали, едва ли са щели да ги хванат :oops: :P
Абе знам че вчера арестуваха в Calgary пристигащ от Монтреал с пълно оборудване за крадене на банкова информация (камери, card readers дето пращат информацията wireless където собственика на картата не ще да ходи и още ред подобни). Явно добре са се "обогатили" от "интегриралите" се.

Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Сега ще ти кажа тайните ми помисли :lol:

Харпър направи тази декларация (а.к.а. за квебекската нация), за да има основание (след евентуален рефе) да се отцепи Алберта. Така няма в чистичкия Калгари да се заселват гадни мафиоти от Монреал, защото ще им сложат визи и ще има супер контрол /ФедераЛен 8) /

:rotfl: :rotfl:
Заключено