Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
apple

Re: Canadian Dream

Мнение от apple »

7George написа:Бабо Епъл - тури си очилата, джамовете са два, ма тва не е важно, отоплявам се за 80 пари месечно и е ОК за мене. Снега се стопи тва е януарска снимка, но при нас няма "последен сняг, щото той се пада малко преди първия... Да , и всичко е предвидено и го знаех, не съм се озовал и учудил на всичко във Ван и Викторията, като тебе.

Ама ти май приемаш темите и форума насериозно? Щото аз - не. Аре - лека!
Очила още не носим та нема как, наборе! Та все още ти не видя двойната дограма ама нейсе... Ще намина до некоя оптика тея дни за проверка. И булката да поумие стъклата, че нема видимост нещо... Доколкото си спомням ме водиш по възраст ама карай да върви баце Гоце! Къде насериозно, къде намайтапно приемам нещата, както дойде... Зависи от темата и от събеседниците... ;)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Голямо комюнити с пенсионери ми звучи много противно, по-добре да си живея сама на балкана :^) ...
А да те светнат с един случаен куршум на 86 може да ти се види по-примамливо отколкото в този момент :D ...
Една колежка си купи имот на плажа в Хондурас. Само на 66, ама не я плашат картелите никак :clap: ...
Циганите - на Сатурн !
apple

Мнение от apple »

newcomer написа:
yahoo написа:Новото строителство на голф игрището в Боа-Франк. (ново беше преди 3-4г. сега не съм ходил да видя, но ако все още има парцели ще са дори по-скъпи)
то строителството ново на стария голф на анри бураса,само дето никой не иска да купува заради ниско прелитащите смолети захождащи точно там към еърпорта трудо

ето го и квартала с къщите от по 800К и нагоре специално ябълката да ги види тея къщи как изглеждат дето толкова им се чуди

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=45. ... .1,,0,3.93"

http://maps.google.bg/maps?hl=fr&ll=45. ... ,9.96&z=17"
Ясно по-големички са ама що ли наприличват като архитектурен стил на тези на братята заможни роми? Пък и инфраструктурата наоколо и тя натам бие... Но все пак са добре, а не като тези с вид картонена кутия за обувки, среден стандарт... Ама чак пък 800К не са ли множко? Поздрав за всички обитатели на талашит включвайки и себе си в тази група...http://www.youtube.com/watch?v=0sq8VDXlWQk" :P
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

apple написа:Ясно по-големички са ама що ли наприличват като архитектурен стил на тези на братята заможни роми? Пък и инфраструктурата наоколо и тя натам бие...
Е, къде пък я видя тая инфраструктура като на братята роми? :rofl:
Аз виждам чисто нов асфалт и бордюри. Да не говорим, че от момента на закупуване на имота общината ти дава срок за озеленяване на терена. Ако не го спазиш следват тлъсти глоби.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Тези къщи при нас са 200-250к в най-хубавите квартали. В подобни квартали в Торонто такива къщи са - 1млн и малко отгоре - По-на юг от Торнхил към Норт Йорк пак хубавите квартали пак са толкоз.
В Монреал си мислех, че са към 350-400к максимум, явно Монреал не е толкова евтино колкото си го мислех.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

anxeli написа:Голямо комюнити с пенсионери ми звучи много противно, по-добре да си живея сама на балкана :^) ...
А да те светнат с един случаен куршум на 86 може да ти се види по-примамливо отколкото в този момент :D ...
Една колежка си купи имот на плажа в Хондурас. Само на 66, ама не я плашат картелите никак :clap: ...
Ами аз отговарях на Таня. След 30 години нямам идея какво ще мисля(дай боже да съм жив и да мога да си позволя да мисля също не саом да съм жив)
Но със сегашния ми акъл си го представям пенсионирането ми в къщи сред свои.....тоест виждам се в хубавия Български топъл юг - любимия ми град в който почти всеки уикенд си ходих на разходки е Сандански.
Някоя хубава къщичка там, да си говоря с братята пенсионери, да си играем по цял ден белот, да си пием биричка.
Звучи като рай. То и сега ми се прииска това. :rofl:
tanyatais

Мнение от tanyatais »

КаКВО ДА ви кажа ,мъка е тук с къщите. Това е прекрасният квартал ,където живее майка ми - Северен Лондон предградие -зона 6 :
http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 92150.html"
http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 80899.html"
http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 85169.html"
Коментарът ми е излишен предполагам ! :(
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
apple

Мнение от apple »

newcomer написа:
apple написа:Някой писа, че бъмовете/дрифтърите или кой както там си ги нарича се стичат към БС-то... Е да верно е... Заради климата всички без покрив си мечтаят за нашата китна провинция и в частност село Виктория ;). Точно по същата причина тук е градът с концентрация на най-много старчески домове и хосписи. Така че и имотните и безимотните старци предпочитат по-натопличко да са заради ревматизма и другите сенилни болежки... Това прави гледката на бездомни старци типична за града, както и за бездомници изобщо. Кой ще ги упрекне, че се опитват да оцелеят все пак? Аз не бих ако и да не ми харесва ситуацията... И ги виждам, погледа ми не минава през тях като на други... Кво да правиш особености на личността. Кво да правиш изчистили сте си провинциите от неудобните голтаци и се присмивате отстрани на разваления ни градски пейзаж. :( Грозничко... Също така друг пък писа, че 1000/1200 долара месечно му върви моргиджа и това е като наем та затова е изгодно повече... Хм, при нас няма такива вноски от години. Нали за актуална ситуация щяхме да говорим, а не за каквото било, било... Иначе да почна да разпраням ка преди 30 години нашенци си пазарували за под 100 хилки къщи и то добри... Колкото за безумието да си правиш сметка на 40 тепърва да взимаш жилищен кредит за срок от 30-40 години при днешните цени всеки сам може да прецени дали е възможно да го изплати или ще се окаже собственост на банката точно когато старините са факт? Логиката, че не ми е дошло времето, като дойде тогава ще му мисля ми е позната откъде ли? Не един и двама са ми отговаряли така... Или пък с "че кой смята да доживява до тогава". Преди време спорихме с един нашенец тук как с 1000 долара за двама старци общо можело да се живее почти добре и така си планирали бъдещето... Изумително! Вие тоя номер можете ли го? Ставаше въпрос за тези социалните пенсийки за възраст дето са към 500. Щото масово осигуровки за пенсии не се предвиждат от нашенци от по-народна ръка де. Не такива като изброените преди от мене вип професионални категории хванали и салама и ляба, па и биричката... ;) Лошо няма да се гордее човек с постигнатото ама да се пооглежда сваляйки очилата с вградено късогледство и да види и другите как преживяват. Щото иначе става "Като няма хляб яжте пасти, кой ви пречи" или пък бойковизмът "Абе как ще е беден българина, че ние сме на едно от челните места по брой и размер на спестовните влогове". Той със сигурност влиза в тази категория, ама средно статистическия и този под него българин дали? :?: Логики всякакви, мечти и планове също... Ама бедността и несигурността си ги има навсякъде и тук, и там... Онези зад океана чета ли четат и то селективно само хубавото щото така им изнася и ви верват... Другари не подвеждайте ближния! Васил Божков- Черепа живее добре и синът му също, както и сват му Софиянски... Ама това ли са представителите на народа и икономическата ситуация за обикновения българин? Тук заприличва на форум на богатите и преуспели български имигранти понякога. Още малко и членски карти ще се въведат според годишния доход и кредитната история... Щото собствеността още се изплаща в масовия случай... ;) Хайде да си мерим кредитите! Идея за нова тема...актуална и в БГ тия дни нали извадиха списъка на кредитните милионери с принадлежност към ДС. Ама те някои се оказаха милиардери кредитни де... Само че тяхното се размина и опрости с фалита на въпросните банки кредитирали ги, а за тук не ми се верва такава ситуация да настъпи... А на вас? :?:
Яхуто...бе какъв е тоя имот за 800 000 в Монреал дето го извади??? :tmi: :o Ти удари и местните цени в земята, бе човек... Нали бяхте евтина провинция?
ябълке тука пропускаш в съжденията си около моргиджа някои дребни подробности като например ,ако си на 40 години и вземеш моргидж с 30 годишен амортизационен период и не го изплатиш към момента на пенсионирането си да кажем след 20,25 години и след това нямаш финансовата възможност да плащаш оставащите 5,10 год до пълното изплащане на моргиджа поради ниска пенсия банката няма да ти вземе имота и да останеш на улицата ,ако предприемеш продажба на имота при която банката ще си прихване дължимата сума за последните 5,10 години която им дължиш,а разликата до пълната сума от продажната цена на имота ще си я прибереш в джоба,
и ето те един щаслив пенсионер с 200,300,500К според какъв там имот си си бил купил
с тез пари спокойно можеш да изкараш няколко петилетки на хаваите или в някое крайморско село до бургас
Батка не пропускам нищо... Много ти оптимистична бизнес прогнозата! Това е било, ама ще бъде ли пак? Както казах за по-малко от 2 години тук паднаха цените с 50 бона за средна ръка къщи, а за по-скъпите май идва повече... Та дали ще ти върнат нещо отгоре от продажбата е божа работа както изглежда. Иначе разбира се, че това е мотива на повечкото нашенци. Виж тези, които дават бейзмъня под наем наистина са добре щото друг им плаща и все тая какво ще се случи... Ако капне нещо супер, ако не здраве да е, поне не си плащал нищо и си живял на аванта кажи речи. Тук е модно студенти по някаква програма да пускаш като хазаин. Като пуснат 4 и пей сърце идва по-изгодно от това на семейство да отдадеш. А срока вече е макс 25 години, което автоматично качи лихвите естествено. Та баницата, батка вече не е толкова сладка и вързана в кърпа... ;) Ей така и в щатско лакомо нагребаха с черпака ама после казана се прекатури и уйде манджата у ряката :lol:
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Един въпрос към Бистра- когато на къщата пише masonry в конструкшън секцията - това, значи че не е ползван уодън фрейминг като тип конструкция нали? На самата къща се виждат тухлите?
Въпроса ми е да не е като някой къщи в Канада дето си е баш фрейминг ама отгоре има тънък слой тухлички което си е един вид брик сайдинг за мен.

Рядко но се намират масонри къщи да ти кажа ако съм прав...

Таня, много ме кефят тези къщи дето си поснала, ама те са огромни, няма ли по-мънички? Цените са доста солени. За Лондон ли става въпрос не се загледах добре?
apple

Мнение от apple »

tanyatais написа:КаКВО ДА ви кажа ,мъка е тук с къщите. Това е прекрасният квартал ,където живее майка ми - Северен Лондон предградие -зона 6 :
http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 92150.html"
http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 80899.html"
http://www.rightmove.co.uk/property-for ... 85169.html"
Коментарът ми е излишен предполагам ! :(
Не, не е! Какво не им харесваш? Талашит ли са, ерията ли ти е лоша или цената недостъпна? На втората какво и е на цената? Мислиш, че тук ще е по-евтина ли? Като не сравняваме валутите разбира се, предполага се, че доходите ви са в местна валута... Е в Реджайна сигурно са по-евтини ама... Ако искаш евтино, големичко и хубавко бегом към щатско ако и да е талаш пак. Хем ще си го изплатиш до пенсия без зор, хем и климат ще намериш благоприятен ако и да си уж фенка на мрачното и дъждовно време както казваш... Всъщност ти коя канадска провинция си харесваш за трайно установяване след като се наситиш на полярния студ и дивотия в дълбокия прованс? Никога не си споделяла този аспект от мечтите си? :?:
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Californian написа:Един въпрос към Бистра- когато на къщата пише masonry в конструкшън секцията - това, значи че

Таня, много ме кефят тези къщи дето си поснала, ама те са огромни, няма ли по-мънички? Цените са доста солени. За Лондон ли става въпрос не се загледах добре?
Da, в северен Лондон ,до улицата на майка ми са и трите , в предградие ,зона 6 на Лондон . Прекрасни са,но сега разбирате защо толкова пари не бих дала тук ,защото за 1/5 от тази цена бих живяла в такава в Канада :)
Apple -всичко ми харесва в тези къщи,но ми трябват 3 живота да ги изплатя и затова избирам Канада където ще живея на широко също,но на половина от цената поне :)
Последно промяна от tanyatais на Пет Апр 19, 2013 3:21 pm, променено общо 1 път.

Никола Вапцаров
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, тук живеем в талашитки с декоративни тухлички в 80 % от случаите. :rofl:
Има обаче и монолитно строителство 10-20%. Излиза по-скъпо, но се намира. 800 К излиза такава къща (като Танините) монолитно изпълнение, но само , ако ти си си контрактор (т.е. наемаш си подизпълнители и влагаш собствен труд) в Монреал. При изцяло чуждо изпълнение цената е над милион (понякога 2). Няма просто начин да е по-евтино.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

tanyatais написа:
Californian написа:Един въпрос към Бистра- когато на къщата пише masonry в конструкшън секцията - това, значи че

Da, в северен Лондон ,до улицата на майка ми са и трите , в предградие ,зона 6 на Лондон . Прекрасни са,но сега разбирате защо толкова пари не бих дала тук ,защото за 1/5 от тази цена бих живяла в такава в Канада :)
Ми 1млн лири колко са 1,5млн за 5-6 бдр къща в хубав квартал в голямите градове - Ванкувър и Торонто цените са сходни да ти кажа.
Незнам кой те е излъгал, че за 200-250хил ще живееш в такава, да ако дойдеш при мен може - но това са Щатите и дори не всички места в Щатите - а по Тексас и Флорида така е евтинко, Чикаго и Сиатъл - Аха-Аха, а ако отидеш по Калифорния, Ню Йорк или Масачузетц е като в Канада - скъпичко.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Californian написа: явно Монреал не е толкова евтино колкото си го мислех.
Това е само едно от многото неща, които не са така, както ги мислиш. :D
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Bistra написа:Е, тук живеем в талашитки с декоративни тухлички в 80 % от случаите. :rofl:
Има обаче и монолитно строителство 10-20%. Излиза по-скъпо, но се намира. 800 К излиза такава къща (като Танините) монолитно изпълнение, но само , ако ти си си контрактор (т.е. наемаш си подизпълнители и влагаш собствен труд) в Монреал. При изцяло чуждо изпълнение цената е над милион (понякога 2). Няма просто начин да е по-евтино.
И тук не са монолитни (а те са предимно големите блокове и административни сгради тук ) ,и къщите са гредоред и с фасадни тухли. Ела у нас и чуй как скърцат подовете между етажите.
А ние сме от пърия тип ,които искаме сглобяема дървена къща , т.е. контрактори ,които ще си я строят сами с self-build mortgages :)
Калифорниян при теб мерси. Колко торнадота имаше тази година при вас? Там и за 100 000 К не бих живяла ако мога да загубя всичко за една нощ :(

Никола Вапцаров
Заключено