apple написа:Някой писа, че бъмовете/дрифтърите или кой както там си ги нарича се стичат към БС-то... Е да верно е... Заради климата всички без покрив си мечтаят за нашата китна провинция и в частност село Виктория

. Точно по същата причина тук е градът с концентрация на най-много старчески домове и хосписи. Така че и имотните и безимотните старци предпочитат по-натопличко да са заради ревматизма и другите сенилни болежки... Това прави гледката на бездомни старци типична за града, както и за бездомници изобщо. Кой ще ги упрекне, че се опитват да оцелеят все пак? Аз не бих ако и да не ми харесва ситуацията... И ги виждам, погледа ми не минава през тях като на други... Кво да правиш особености на личността. Кво да правиш изчистили сте си провинциите от неудобните голтаци и се присмивате отстрани на разваления ни градски пейзаж.

Грозничко... Също така друг пък писа, че 1000/1200 долара месечно му върви моргиджа и това е като наем та затова е изгодно повече... Хм, при нас няма такива вноски от години. Нали за актуална ситуация щяхме да говорим, а не за каквото било, било... Иначе да почна да разпраням ка преди 30 години нашенци си пазарували за под 100 хилки къщи и то добри... Колкото за безумието да си правиш сметка на 40 тепърва да взимаш жилищен кредит за срок от 30-40 години при днешните цени всеки сам може да прецени дали е възможно да го изплати или ще се окаже собственост на банката точно когато старините са факт? Логиката, че не ми е дошло времето, като дойде тогава ще му мисля ми е позната откъде ли? Не един и двама са ми отговаряли така... Или пък с "че кой смята да доживява до тогава". Преди време спорихме с един нашенец тук как с 1000 долара за двама старци общо можело да се живее почти добре и така си планирали бъдещето... Изумително! Вие тоя номер можете ли го? Ставаше въпрос за тези социалните пенсийки за възраст дето са към 500. Щото масово осигуровки за пенсии не се предвиждат от нашенци от по-народна ръка де. Не такива като изброените преди от мене вип професионални категории хванали и салама и ляба, па и биричката...

Лошо няма да се гордее човек с постигнатото ама да се пооглежда сваляйки очилата с вградено късогледство и да види и другите как преживяват. Щото иначе става "Като няма хляб яжте пасти, кой ви пречи" или пък бойковизмът "Абе как ще е беден българина, че ние сме на едно от челните места по брой и размер на спестовните влогове". Той със сигурност влиза в тази категория, ама средно статистическия и този под него българин дали?

Логики всякакви, мечти и планове също... Ама бедността и несигурността си ги има навсякъде и тук, и там... Онези зад океана чета ли четат и то селективно само хубавото щото така им изнася и ви верват... Другари не подвеждайте ближния! Васил Божков- Черепа живее добре и синът му също, както и сват му Софиянски... Ама това ли са представителите на народа и икономическата ситуация за обикновения българин? Тук заприличва на форум на богатите и преуспели български имигранти понякога. Още малко и членски карти ще се въведат според годишния доход и кредитната история... Щото собствеността още се изплаща в масовия случай...

Хайде да си мерим кредитите! Идея за нова тема...актуална и в БГ тия дни нали извадиха списъка на кредитните милионери с принадлежност към ДС. Ама те някои се оказаха милиардери кредитни де... Само че тяхното се размина и опрости с фалита на въпросните банки кредитирали ги, а за тук не ми се верва такава ситуация да настъпи... А на вас?
Яхуто...бе какъв е тоя имот за 800 000 в Монреал дето го извади???

Ти удари и местните цени в земята, бе човек... Нали бяхте евтина провинция?