Kakva zaplata vapreki vsichko bi vi zadargala v Qc. ili Cana

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Silistra

Мнение от Silistra »

Krasy написа:
Silistra написа:Hапример тук в Германия няма вече мин. работна заплата , дори в най тиражирания вестник на първа страница публикуваха , че в източна герм. масово работят за 2,8 до 5 евро на час.
Pod "masovo" podrazbirash Poliacite raboteshti bez razreshitelni li ?
Silistra , ti da ne si bil v Germania predi 8 godini .
Togava v iztocna Germania minimalnoto zaprlashtane na cast beshe 7 DM .
Sega minimum niama , no ima nepisan zakon koito glasi , ce ako ti plashtat 5 € na cas , po dobre ne raboti .
Samo ce az lichno ne poznavam niakoi koito da raboti za po-malko ot 7 € na cas :idea:

Otnosno kanadskiat pasport mislia ce Zlati e prav ce e edin malak kluc :idea:

Otnosno 7 CAD na sac mislia ce tova e mnogo malko i bih vi kazal kakto tukashnite ako vi plashtat po 7 CAD na cas po-dobre ne rabotete :idea:
говоря за германци , и ако само 8000 поляци имат разрешение за работа в Германия , то 16000 германци ходят на работа в полша :wink:
предмино от подграничните раьони.
За канадският паспорт мога да кажа че е много голямя придобивка , вий май забравихте как сте си мечтали преди по кафенета и с приятели как ще отидите и ще заживеете по добре. Обадете се на родителите си до БГ и ги питайте как са и имат ли достатьчно пари и пак си помислете дали е полезен Кан. паспорт :idea:
Krasy

Мнение от Krasy »

Silistra написа: говоря за германци , и ако само 8000 поляци имат разрешение за работа в Германия , то 16000 германци ходят на работа в полша :wink:
За канадският паспорт мога да кажа че е много голямя придобивка , вий май забравихте как сте си мечтали преди по кафенета и с приятели как ще отидите и ще заживеете по добре. Обадете се на родителите си до БГ и ги питайте как са и имат ли достатьчно пари и пак си помислете дали е полезен Кан. паспорт :idea:
Dobre go kaza na samozabravilite se mechtateli v Canada :idea:
Inace za tova kolko germanci hodiat da rabotiat v Polsha....., sigurno ima , no az ne sam cuval podobno neshto ! Osven za fabrikanti , koito iznesaha proizvodstvoto si v Polsha , zaradi po-evtina rabotna raka i izobshto vsicko !
Silistra

Мнение от Silistra »

Krasy написа:
Silistra написа: говоря за германци , и ако само 8000 поляци имат разрешение за работа в Германия , то 16000 германци ходят на работа в полша :wink:
Dobre go kaza na samozabravilite se mechtateli v Canada :idea:
Inace za tova kolko germanci hodiat da rabotiat v Polsha....., sigurno ima , no az ne sam cuval podobno neshto ! Osven za fabrikanti , koito iznesaha proizvodstvoto si v Polsha , zaradi po-evtina rabotna raka i izobshto vsicko !
А ти как мислиш , кьде ти се струва по хубаво , защото аз винаги сьм си мечтал да живея в Канада _ предварително ти благодаря за отговора , ако можеш направи сравнение , мисля че ще е интересно на всички да прочетат твоето мнение.
eiliev

Мнение от eiliev »

Baba Pena napisa:
Po taia zemia hodiat i hora koito znaiat ezitsi, imat nujnoto obrazovanie i jelanie za rabota i im e doshlo do gusha da im uslojniavat jivota zashtoto sa imali kasmeta da se rodiat v Balgaria...ta za takiva hora Kanadskia pasport e ot parva neobhodimost...Ne znam za vas, ama az kato chuia dumichkata 'visa' i losho mi stava (imam gi 14 takiva i zaedno mi struvat edna malka kola).
По добре не бих могъл да го кажа. Това е причината да преминаваме през тази процедура. Толкова много се изговори по тази тема тук и само един човек да удари в "моята" десятка.
Айде със здраве. :beer: :beer:
10.03.2004 Изпращане DCS в Париж
02.04.2004 Потвърждение за получаване DCS
24.04.2004 Покана за Интервю в Париж
19.05.2004 Интервю в Париж---- CSQ 2 броя
10.06.2004 Изпращане--Федерална процедура
15.06.2004 Потвърждение за получаване
Zlati

Мнение от Zlati »

Baba Pena napisa:
Po taia zemia hodiat i hora koito znaiat ezitsi, imat nujnoto obrazovanie i jelanie za rabota i im e doshlo do gusha da im uslojniavat jivota zashtoto sa imali kasmeta da se rodiat v Balgaria...ta za takiva hora Kanadskia pasport e ot parva neobhodimost.....

I az taka mislia , no sme tvarde malko....., povece sa onezi koito sa na social i cakat da otminat niakolko godini ot zivota im , za da polucat pasporta , kato se nadiavat ce s tova shte se reshat problemite im.....
No vsicko si ostava edna iluzia i te vinagi sa nedovolni ot zivota.....
Krasy

Мнение от Krasy »

Silistra написа:А ти как мислиш , кьде ти се струва по хубаво , защото аз винаги сьм си мечтал да живея в Канада , предварително ти благодаря за отговора .
Priatelu , kakvo da ti kaza.....ziveja v Germania i vsicko mi e poznato do bolka....., v Canada sam bil samo kato turist , a kato takav na vsiakade ti se vizda krasivo i hubavo , taka ce ne moga da se angaziram s mnenie na vaprosa ti . :roll:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

10 000 CAD на месец мисля, че ще ни стигнат като за начало...
Става въпрос за моя заплата, жената и тя да вади 5 - 6 хиляди, и ще позакърпим малко положението...
:D :D :D
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
rath

Мнение от rath »

Silistra написа:7,25 или 7,50 не е ли все едно и също, например тук в Германия няма вече мин. работна заплата , дори в най тиражирания вестник на първа страница публикуваха , че в източна герм. масово работят за 2,8 до 5 евро на час. :?: и дори финансовият министьр се изсказа че ъа да се оживи икономоката в тези раьони заплатите трябвало да се намалят с още 30% :?: Та 7,5 на час не е изобщо зле според мен.
ako v germany beshe zle, niamashe da si tam, a steshe da se priberesh v Silistra
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

Baba Pena написа:Po taia zemia hodiat i hora koito znaiat ezitsi, imat nujnoto obrazovanie i jelanie za rabota i im e doshlo do gusha da im uslojniavat jivota zashtoto sa imali kasmeta da se rodiat v Balgaria...ta za takiva hora Kanadskia pasport e ot parva neobhodimost...Ne znam za vas, ama az kato chuia dumichkata 'visa' i losho mi stava (imam gi 14 takiva i zaedno mi struvat edna malka kola).
Напълно съм съгласна. А тук има човек поне възможността и липсата на бурократични пречки и непрекъснатата борба на един най-обикновен и човешки статут.

А на въпроса колко пари биха ме задържали - ами мен и 8 на час биха ме задържали. Това колко получавам (верно, че е повече) е резултат от търсене, упорство и малко късмет, но и доказване, защото човек и от ниска позиция да почне, ако се докаже ще му се подобри положението и заплащането..

а кой колко е недоволен и какво не харесва: ами има пречки, да, изисква се и време, да, но това е изборът на всеки който е тръгнал да имигрира. Нищо никъде не се дава ей така - нито в Канда, нито в България, нито в Европа, нито дори в Патагония (примерно). Фактът е, че това е цена, която се плаща. Независимо на кого какво се харесва и какво не - ами прави се избор и се плаща за избора. И в един момент - човек си бере плодовете на търпението и борбата.

останете си със здраве!
Joy

Мнение от Joy »

IvHaydu написа:10 000 CAD на месец мисля, че ще ни стигнат като за начало...
Става въпрос за моя заплата, жената и тя да вади 5 - 6 хиляди, и ще позакърпим малко положението...
Леле,Иване,може ли такава дисриминация към жената? :D

Само за информация,по статистика жените в Монреал печелят повече от мъжете.При всичките ми познати това правило е в пълна сила... 8)
ad_v_raia

Мнение от ad_v_raia »

JOY написа:Само за информация,по статистика жените в Монреал печелят повече от мъжете.При всичките ми познати това правило е в пълна сила... 8)
Ако познатите ти са основно от средите на лекарките и медицинските
сестри е напълно възможно да е така, но обикновено не е. Би ли ми
посочила откъде са тези статистики, понеже аз пък съм забелязал
обратното.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

JOY написа:
IvHaydu написа:10 000 CAD на месец мисля, че ще ни стигнат като за начало...
Леле,Иване,може ли такава дисриминация към жената? :D

Само за информация,по статистика жените в Монреал печелят повече от мъжете.При всичките ми познати това правило е в пълна сила... 8)
Е, добре, мила JOY, нека да взима тя тогава към...12К месечно, така може след няколко години и за кола да спестим! :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено