Arwen написа:Тангра, точно пък на повечето жени (особено на младите) въобще не им липсва самокритичност, а даже им е в повече и им пречи. Да си виждал грозновата жена да сваля красавец? Аз не. Докато обратното - нахални и неугледни мъже да си търсят жена топ-модел - го има бол. Мъжете са тези, на които по-често се случва да им липсва самокритичност, не на всички разбира се, но в сравнение с жените са повече. Има и проучвания по въпроса за който иска. А то точно хората със завишена самооценка понякога по-лесно си намират някой, щото като са нахакани и се пробват навсякъде - все някъде им се отваря парашута.
Не става въпрос само кой какво предлага, а въпросът е в намиране на точния човек, да има и тръпка, и разбирателство, и горе-долу сходни ценности. Това не е лесно да се намери, особено в чужбина. Californian и той - момичето нямало да си намери половинка в БГ, ако тук не била намерила. И изобщо писанията ви с Танграта звучат странно, още малко и директно ще кажете, че авторката не се поддържа или не знам какво - познавате ли я и що за изводи са това. Може да си е много хубаво момичето, ама то хубостта е едно, ''ухажорите'' дето търсят секс са друго, а сериозната връзка и намиране на сродна душа са още по-друго! В България не познавам много жени необвързани, независимо как изглеждат и т.н. За мен БГ бие десетократно Канада по възможности за социален живот и запознанства. Който го има това и в Канада, ок, браво. Но според мен хората в БГ са много по-общителни - лично мнение.
Мила Ирина, иди си в България, а пък ако ти хареса, постой си и повече или се върни напролет пак, може и за постоянно. Няма нищо лошо в това.
Но няма много смисъл да се мъчиш тук, ако не ти харесва (на много други хора също не им харесва, макар че не го казват). Партньор в живота би помогнал, но надали ще реши проблема, ако цялостната обстановка тук не ти допада. Ако тук ти харесва, но просто ти липсва някой до теб, тогава е друго. Но гледам пишеш, че нямаш и много енергия, т.е. може би Монреал и физически не ти действа добре. Разбирам те напълно, защото тук климатът е тежък и животът е често доста стресиращ. Наистина здравето е най-важно. То като куца, кариери и други глупости нямат никакво значение. Най-добре е да живееш там, където емоционално и физически се чувстваш достатъчно добре.
Въобще не си разбрала това, което съм написал, а съм го написал ясно. Ще ти препоръчам да ми препрочетеш постинга и да се опиташ да помислиш, макар да ти е трудно.
Ясно съм разграничил 2та типа отношение. Едното е хладнокръвна равносметка + креативно действие за промяна. Другото е
страх, от това, че не си достатъчно добър.
Тези двете нямат нищо общо, въпреки че много хора се заблуждават и ги смятат за едно и също нещо.
Ясно казах, че е необходимо 1то, но 2то е вредно.
А ти ми говориш, че жените ги било страх от външността им. Т.е. говориш за 2то.
А съвсем отделен въпрос е, че всъщност, особено тук много съм се нагледал на нахални и грозни жени, които се натискат по много противен начин на красиви мъже. Нещо, което никога не съм виждал в бг.
Също и съм виждал много пъти грозни жени, да са заедно с красиви мъже.
Така че наистина се чудя ти къде ги виждаш твоите примери.
А трето, съвсем отделно от предните 2, че мъжете и жените имат различни предимства и недостатъци и съответно противоположния пол търси различни характеристики, като търси партньор. И докато от мъжът се очаква основно психическа сила и подкрепа, и жените ги търсят тия качества, от жената пък се очаква външност и физическа фертилност. Т.е. твоите примери "красиви" мъже са изцяло извън контекста и смисъла на обсъжданото.
А авторката на темата ми се вижда малко неискрена. Даже се чудя дали е истинска. На 30 години емигрант, и състезателка по фитнес. какви са тия състезания по фитнес. Не знаех, че фитнесът е олимпийска дисциплина. А и състезателка по фитнес да е самотна ... просто ... сигурно е в някоя паралелна реалност.

Но който иска да си вярва
Така и не каза град. Да не се окаже, че е от ... Русе ... и в свободното си време дава коли под наем ...