A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Committing

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Commit

Мнение от ablood »

pumpy написа:
Kpetrov написа:Този Елементарен пример за кредитната карта, че било всичко безплатно нямало годишна такса и транзакции та накрая даже и 300 кинта "печалба" върнали!!! Вервай си! Те точно на това разчитат на елементарното.
Е добре де, каква е уловката тук ???
Вероятно има впредвид, че търговците предварително си калкулират в цената евентуално плащане с кредитна карта. Друг е въпросът, че трупането на кеш в търговските обекти води до други усложнения и разходи, така, че за повечето е все-тая.

Алтернативата е както един виден форумен "баровец" раздуваше, че ходел с кеш и преговарял за отстъпка.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Pumpy, що въобще го слушаш? Миналата година изтеглих цяла кредитна линия с 0% лихва, знаейки преди това, че мога да върна парите. Цяла година оперирах с чужди пари, докато използувах моите собствени за нещо друго. Е ограбиха ме, верно! Много съм нещастна. ;( :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа:
pumpy написа:
Kpetrov написа:Този Елементарен пример за кредитната карта, че било всичко безплатно нямало годишна такса и транзакции та накрая даже и 300 кинта "печалба" върнали!!! Вервай си! Те точно на това разчитат на елементарното.
Вероятно има впредвид, че търговците предварително си калкулират в цената евентуално плащане с кредитна карта..
Тоест ние можем да отиден в магазина и да поискаме различни цени ако платим с дебитна карта или кеш ???
Тези дни ми нправи впечатление, че Икеа в Денвър предлага 1% сash back при следващата покупка, ако платиш в дебитна карта. Моята кредитна карта ми предлага 1 миля на всеки 1 долар изхарчен. При цена на милята от 0.035 долара, ако си ги купя директно от United, това за мен е възвращаемост от 3.5%.
При цена на билет от 1700 долара - толкова ми е от Денвър до Форт Нелсън, където работя и възможност да си купя този билет за 25000 мили, възвращаемостта на всеки изхарчен долар с кредитната ми карта става 6.80%. Нека не ограбват по този начин, нека.....
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Доста по-хубав и елементарен би бил живота без кредитни карти ама пустата човешка алчност и стремеж да налапа всичко дето му е пред очите ... Те тарикатите си знаят работата де, то няма голяма верига или магазин дето да не раздава кредитни карти... Предполагам е чиста форма филантропия да може хората да трупат Еър майлс и Бонус поинтс :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не е проблемът в кредитните карти, а да не си болен на тема изхарчване на пари. Ами аз познавам хора, които навремето още преди да са взели заплатата планираха за какво да я изхарчат...още първия ден. После просят от тоя и оня, щото не могат да изкарат до края на месеца.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

За НЕПРОСВЕТЕНИТЕ ,
Кредитните институции и банки и работят с компаниите,така на всяка маймунка с кредитна,дебитна или магазинерска карта си взимат комисионна от търговеца ,а в отплата му доставят маймунка която веднага може да си закупи стока или услуга от съответния магазин
От маймунката с картата също се извличат дивиденти и то големи , праскат с лихва като позакъснеее,статистиката им е такава че на всеки от 10 маймуняка, 7 закъсняват поради какви ли не причини ,забравил падежа,няма кинти,объркал се с друга кредитна,бил на почивка и бла бла
Та системата си бачка и в един слънчев ден излиза малкото момиченце на телевизора и почва да обажда за "ДЕБТ" ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

crusader написа:Виж ако искаш да си тарикат сърфист (защото от теб нищо не зависи) то друга работа.
В контекста, в който аз я използвам, думата сърфист няма нищо общо с тарикат, освен ако не поставяш равенство между човек с познания, използващ системата по предназначение и тарикат. Ти да видя някъде да пиша за тарикатщина или броиш познаването на закони и правила за тарикатщина .... Значи спазването на законите е тарикатщина, а борбата срещу тях с всякакви средства, позволени и не чак дотам, не е ... :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Pumpy, що въобще го слушаш? Миналата година изтеглих цяла кредитна линия с 0% лихва, знаейки преди това, че мога да върна парите. Цяла година оперирах с чужди пари, докато използувах моите собствени за нещо друго. Е ограбиха ме, верно! Много съм нещастна. ;( :D
Почакай да поискаш повече,но нищо не обаждаш за процента на моргижда с който си се нагрухала за бънгалото и дали всичко това не е от една и съща банка ;)
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

А моля, Мухи, ти ако си още в маймунската фаза, :D други сме в доста по-напреднал еволюционен стадий на развитие. ;)
myhata II написа:Почакай да поискаш повече,но нищо не обаждаш за процента на моргижда с който си се нагрухала за бънгалото и дали всичко това не е от една и съща банка
Процента за ипотеката ми след последното предоговаряне е доста по-добър от процента, на който купих къщата. А тя е на 3 етажа - 5 спални, 2 бани, 1 тоалетна, двоен гараж, басейн и просторен двор. Да ти кажа не съм сигурна дали ще има друго предоговаряне или следващия път ще я изплатя окончателно.
Колкото до банковите ми сметки...Ами във всичките големи канадски банки имам сметка и ми отпускат пари с огромно удоволствие, даже понякога са доста досадни, ама това ми дава възможност да ги доя за безлихвени заеми. ;)
...А и последно...Не си търся съпруг. Омъжена съм. :D
Последно промяна от Bistra на Сря Авг 29, 2012 12:44 pm, променено общо 1 път.
pumpy

Мнение от pumpy »

ivanko13 написа:Доста по-хубав и елементарен би бил живота без кредитни карти ама пустата човешка алчност и стремеж да налапа всичко дето му е пред очите ... Те тарикатите си знаят работата де, то няма голяма верига или магазин дето да не раздава кредитни карти... Предполагам е чиста форма филантропия да може хората да трупат Еър майлс и Бонус поинтс :D
Ясно е че не е филантропия. Но това, че някой не може да се контролира не може да е мой проблем. Аз съм намерил начин как да извличам полза от офертата на кредитната ми карта. Банката/Юнайтед също са намерили начин да извличат полза от тази кредитна карта:
-банката като се надява да не си платя баланса и да ме натоварят с 14.99 % - до сега винаги съм ги разочаровал;
-Юнайтед като си осигуряват редовен клиент - тук и аз съм доволен, защото имам статус при тях и си летя в удобство и комфорт;

Когато бяхме в училище ни учеха, че всеки от нас трябва да има спестовна сметка с 3 до 6 месечни дохода в нея за СПЕШНИ случай. И спешен случай не е почивка на Хавайте. Е ако някой може да се контролира да има на сметка 3 до 6 месечни дохода за спешни състояния, може да се контролира и какво и кога да харчи и дали да е на кредит. Всичко останало е безотговорност, включително и държавния дълг......
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ablood написа:
pumpy написа:
Вероятно има впредвид, че търговците предварително си калкулират в цената евентуално плащане с кредитна карта. Друг е въпросът, че трупането на кеш в търговските обекти води до други усложнения и разходи, така, че за повечето е все-тая.

Алтернативата е както един виден форумен "баровец" раздуваше, че ходел с кеш и преговарял за отстъпка.
Разликата че имаш "КЕШ" е огромна,както вече казах ако влезнеш в магазин и говориш директно със собственика или главния,може да се "ПАЗАРИШ"
Неписано правило в целия свят,което важи и до ден днешен Аблъд !!!!!
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

myhata II написа:Разликата че имаш "КЕШ" е огромна,както вече казах ако влезнеш в магазин и говориш директно със собственика или главния,може да се "ПАЗАРИШ"
В магазините в които обикновенно пазарувам, "собственикът" рядко стои на касата, чакайки ме да се пазаря с него. :lol:
myhata II написа:От маймунката с картата също се извличат дивиденти и то големи , праскат с лихва като позакъснеее,статистиката им е такава че на всеки от 10 маймуняка, 7 закъсняват поради какви ли не причини ,забравил падежа,няма кинти,объркал се с друга кредитна,бил на почивка и бла бла
Би ли бил така добър да ни образоваш, давайки линк към тази статистика?

Или тя включва проучване на твоите 3 кредитни карти и споделеното от комшията?

Аз за над 10 години работа с кредитни карти съм закъснявал 2-3 пъти поради небрежност, което ми е струвало няколко $ (или лева в миналото). На фона на изхарчената 6-цифрена сума през кредитни карти за тези години, "извлечените дивиденти" са меко казано мизерни.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:
ablood написа:
pumpy написа:

Разликата че имаш "КЕШ" е огромна,както вече казах ако влезнеш в магазин и говориш директно със собственика или главния,може да се "ПАЗАРИШ"
Пробвай с кеш като се настаняваш в хотел или взимаш кола под наем... Ама ти едва ли си преживял подобни неща. :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Aбре, Мухи, аз "кеш" съм виждала да пазаруват само такива, които са обявили фалит или такива, които крият данъци. Ти от кои си? :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

roumensp написа:
myhata II написа:
ablood написа:
pumpy написа:

Пробвай с кеш като се настаняваш в хотел или взимаш кола под наем... Ама ти едва ли си преживял подобни неща. :D
Слушам,каква е разликата ?
Дебитната ми карта какво е бе Румба ? :D
Стефан Цанев
Публикувай отговор