Кандидатстване за английската,а отиваш във френската
Re: Кандидатстване за английската,а отиваш във френската
Тези ограничения за едногодишното пребиваване в Квебек (ако си влязъл в Канада по федералната процедура) и за социалните ли се отнасят?
Rock 'N' Roll
- mortigur
- Обратна връзка:
Кои социалниacsior написа:Тези ограничения за едногодишното пребиваване в Квебек (ако си влязъл в Канада по федералната процедура) и за социалните ли се отнасят?
Taxation is theft.
Онези, при които преценяваш, че 530 кинта на месец и работа на черно са си чиста делавера, сравнено в нощна смяна за 12 кинта на час, докато се "стабилизираш". И всичко това още преди да си тръгнал за Канадаmortigur написа:Кои социалниacsior написа:Тези ограничения за едногодишното пребиваване в Квебек (ако си влязъл в Канада по федералната процедура) и за социалните ли се отнасят?
Будала си ти, пумпи, будала...pumpy написа:Онези, при които преценяваш, че 530 кинта на месец и работа на черно са си чиста делавера, сравнено в нощна смяна за 12 кинта на час, докато се "стабилизираш". И всичко това още преди да си тръгнал за Канадаmortigur написа:Кои социалниacsior написа:Тези ограничения за едногодишното пребиваване в Квебек (ако си влязъл в Канада по федералната процедура) и за социалните ли се отнасят?
-
- Обратна връзка:
Това-докато учиш. После-нормална работа.Хората са го измислили, но съответно има и злоупотреби...

DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Грешка, докато учиш се нарича pret et bourse...... Е вярно трябва да върнеш нещо накрая, но това не е престъпление - даже лихвите са данъчно приспадаеми......Ninushevi написа:Това-докато учиш. После-нормална работа.Хората са го измислили, но съответно има и злоупотреби...
-
- Обратна връзка:
Не е съвсем грешка
Просто от поста ми не става много ясно-имах предвид докато се учи език. За колежи и университети-да, прет и бурс-а е добрият вариант.Аз затова казвам, че добре е измислено и би било може би глупаво, ако човек не се възползва от тези възможности. но всеки сам решава! 

Само да вметна, градината е 7 долара на ден, а не на час
.

- klisurov
- Обратна връзка:
Това е правилната, но не и пълната информация.Kan_Tangra написа:Условието да учиш в Квебек и да плащаш по квебекси такси е, или да имаш сертификат за селекция (или ландинг не знам си кой номер документ, което е на практика същото), или да си живял 1 година в Квебек и ДА НЕ СИ бил фул тайм студент през това време.
Това е правилната информация.
Има още няколко начина, по които можеш да платиш като кебекар.
В посочения от мен pdf файл са посочени общо 14 опции да платиш като кебекар.
Това, за което говори ivalin е:
"Au moment de l’inscription ou avant la fin du trimestre d’études, avoir habité plus
de trois mois au Québec sans être demeuré plus de trois mois dans une autre
province ou dans un territoire canadien depuis son entrée au Canada".
Простичко казано, ако нямаш сертификатЪТ, но си кацнал директно в провинция Кебек и не си мърдал от там, пак можеш да платиш като кебекар.
Впрочем, аз бях учил на фул тайм в Монреалския университет, имах и "студентска карта", и въпреки това платих като кебекар.
И не защото съм тарикат, а защото учих по програма на Мин. на имиграцията, а не по програма на Мин. на образованието.
Винаги съм смятал, че информацията е едно от най-важните (и скъпи) неща.
Може да ти спести много главоболия и/или пари.
Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- klisurov
- Обратна връзка:
Това е спор, стар като светаNinushevi написа:Не е съвсем грешкаПросто от поста ми не става много ясно-имах предвид докато се учи език. За колежи и университети-да, прет и бурс-а е добрият вариант.Аз затова казвам, че добре е измислено и би било може би глупаво, ако човек не се възползва от тези възможности. но всеки сам решава!

Аз мизерствах три години (без две седмици) на социал.
Бях решил да уча имайки време и за семейството си.
Първата ми дума на френски бе през ноември 2009.
Януари 2011 кандидатствах в Ordre des ingénieurs du Québec.
От май 2011 до края на декември 2011 бях студент в École Polytechnique de Montréal.
Изпитите, определени ми от OIQ ги държах на френски -
"икономока" в Poly и техническия пред OIQ.
От 24 юли 2012 съм официално Klisurov inj. jr
а от 30 юли работя "на чек" като техник.
Определено социала, без подработване на черно си е мизерстване.
Но аз, за себе си, не съжалявам, че избрах мизерстването.
Позволими да уча и да имам време за семейството си.
Само да вметна, че стипендия и заем, ако не работиш, пак ще си мизерстваш.
Доколкото знам, заема отива директно за плащане на студентската такса,
а стипендията не е колосална сума.
Отделно, че докато си на социал ти и семейството имате право на безплатни медикаменти,
след време на по две безплатни сиви пломби годишно.
преглед при очен лекар,
както и веднъж на две години на около $80 за очила (синът ми ползва очила).
За да не се спекулира излишно:
Социала (по данни от август 2012) е $921.58 на месец за семейстов с две деца.
Федералните детски (докато си на социал) са $576.07 на месец.
Кебекарските детски (докато си на социал) са $282.83 на месец.
Докато си на социал федерала ти връща $66.17 на месец,
а кебекарите $11.04 на месец.
Общо: $1'857.69.
Ако и двамата учите (френски и/или нещо по програма на Emploi Quebec,
връщат ви се парите за "занималня".
Докато учиш, получаваш още $45 на седмица и евентуално по$17 на седмица за транспорт.
Та така, социала си е мизерстване.
Аз лично не съжалявам за трите години мизерстване
но не бих седял на социал и да подработвам на черно.
на чек мога да изкарвам поне двукратно повече и да не се притеснявам каква кола ще карам и къде ще ходя на почивка.
Все пак избора социал или не си е право на всеки.
PS Не желая започването на спор ЗА или ПРОТИВ социала.
Казах това, което аз съм направил.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Koko
Koko
pumpy написа:Онези, при които преценяваш, че 530 кинта на месец и работа на черно са си чиста делавера, сравнено в нощна смяна за 12 кинта на час, докато се "стабилизираш". И всичко това още преди да си тръгнал за Канадаmortigur написа:Кои социалниacsior написа:Тези ограничения за едногодишното пребиваване в Квебек (ако си влязъл в Канада по федералната процедура) и за социалните ли се отнасят?
Ако вместо да се заяждаш беше отговорил нещо по-конкретно (ако си наясно естествено), може би щеше да е полезен по някакъв начин коментарът ти. Но пък как ли иначе ще постигнеш завидните (към момента на текущия ми отговор) 4574 коментара...
Щото може пък случайно просто да питам каква е ситуацията за всеки случай, ако не мога да си намеря работа или нещо друго стане, каквото и да било то.... Щото може пък да нямам възможност да кандидатствам по процедурата за Квебек, но пък да имам тази възможност по федералната процедура (знам ли в началото на годината какви ще са поредните промени по процедурите). И ако случайно пък взема, че мина по федералната, но пък искам да живея в Монреал със семейството ми и стане така, че да не си намеря работа, няма ли да опра до тези въпросни 530 кинта (даже не съм проверявал до сега колко са тези пари)? Щото пък хич не ти влиза в работата тръгнал ли съм или не съм. И дали изобщо ще тръгна някога за Канада.
От къде да знам какво ще стане?? Ей за това питах...
Ама тука в тоя форум част от пишещите са се зомбирали до такава степен, че гледат все за нещо да се хванат да се подиграят или да се заядат... Пък като се замисля може и да не се е зомбирал никой, ми просто да си е до манталитет... Знам ли..
Но все пак ако някой ми даде отговор на въпроса, ще му бъда благодарен.
Rock 'N' Roll
Майна не знам. Когато аз бях в твоето положение и си мислех за социал още преди да съм заминал, бях по кебекарската процедура и имах сертификат. Но не знаех каква е сметката от социала, а ти поне това знаеш сега от коментара по-горе. Е не знаеш дали ще имаш достъп до тези 1857.69 на месец от кацането, но поне знаеш колко са. Ако се замисля, най-вероятно нямаш право на социал от момента на кацането без сертификат, защото това значи всеки безработен канадец да се изсипва в Кебек, в момента, в който не може/не иска да си намери работа.
И само още един коментар: социала от $921.58 на месец е равно на $2.74 долара на час, на възрастен при нормална работна седмица. Сам прецени можете ли или не можете да си намерите работа на четвърт от минималната работна заплата ?
И само още един коментар: социала от $921.58 на месец е равно на $2.74 долара на час, на възрастен при нормална работна седмица. Сам прецени можете ли или не можете да си намерите работа на четвърт от минималната работна заплата ?
Последно промяна от pumpy на Нед Авг 26, 2012 11:27 pm, променено общо 1 път.
-
- Обратна връзка:
Той ще намери, ама колко време ще иска да е на това ниво...Ще иска да учи, да се квалифицира или преквалифицира и си мисля, че ще му бъде доста трудно да съчетава и двете дейности пълноценно. За това има и тези варианти. и пак казвам, да се използва разумно, с време и по предназначение, без да се злоупотребява! Но, нали е казано-разни хора-разни идеали!pumpy написа: Сам прецени можеш ли или не можеш да си намериш работа на половината от минималната работна заплата ?

Да ти имам "идеалите" 

-
- Обратна връзка:
Това не го разбрах...По повод на кое трябва да е? Ако е за мен отнесено, аз не съм говорил за някакви мои идеали. Мисълта ми беше, че всеки има различни разбирания и постъпва както смята, че ще е най-добре за него. Няма някаква точна формула. Това имах предвид. И затова не схващам този коментар