Calgary (Калгари) - защо не става за живот?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Re: Calgary (Калгари) - защо не става за живот?

Мнение от Mr.D »

mwanza написа:
Mr.D написа:
mwanza написа:Само и аз да се вмъкна. 3Д артистс търсят ли се в Калгари? :)
Инженер с AutoCad.
Меех, тва е чертаене :/ не е рисуване
На познат му прeдложиха работа но я отказа поради негови лични неща в http://www.bioware.com/"
От Торонто беше.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Mr.D написа:На познат му прeдложиха работа но я отказа поради негови лични неща в http://www.bioware.com/"
От Торонто беше.
Ти май омеша Mass Effect с чертане на зъбни колела ... ;)
Ако Mwanza има подобни умения, защо трябва да се мести в Едмънтън, след като в Монреал си имат Ubisoft?
Последно промяна от roumensp на Пет Дек 09, 2011 1:05 am, променено общо 1 път.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

roumensp написа:
Mr.D написа:На познат му прeдложиха работа но я отказа поради негови лични неща в http://www.bioware.com/"
От Торонто беше.
Ти май омеша Mass Effect с чертане на зъбни колела ... ;)
Не сьм ги смесил. Тоя си беше художник и работата беше за такьв. чист арт.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

За да ви върна малко към темата, искам да напомня, че човекът който я е отворил е геодезист и едва ли много го интересуват други професии. И че пита за недостатъците на Калгари (освен зимата), а не за предимствата (предполага се, че вече ги знае).
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

grozdan, има и градски транспорт и метро, вместо да питаш по-добре да беше се разстърсил из чичко ти гуугЪл.
Ето ти официалния сайт на транспорт - Калгари http://www.calgarytransit.com/route_maps/names.html" ,редовете в червено като кликнеш на тях и ще видиш маршрутите на метрото,другите в черно са на автобусните линии.
Ето ти малко снимки :
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Като имаш впредвид,че снимките са от 2004 година, а сега мисля разбирташ ,че още е по-добре ,а в момента тече едно удължаване на c-train линията с поне няколко десетки километра и нови спирки,част от които ще са под земята ( както при вас ).
Като ги направят лично ще ти изпратя няколко снимки :)
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

:rofl: това не е метро, а теснолинейка, бе, мистър. Д.
Всички хора, с които съмразговарял и са живели в Калгари са се оплаквали ужасно от транспорта. А останалите казват гордо "аз ползвам кола".
Я кажи, след като не сме вече 2004 тоя трен пак ли минава на кръгъл час по веднъж? Или го направиха през половин час вече?
И трябва да пътуваш по 1 час, докато стигнеш донякъде.
Калгари може и да е голяма работа, но определено обществения транспорт там изобщо не може да се сравнява с този, на останалите градове.

Метрото в монреал направи 50 години вече.
Ама така е.
Калгари като наваксва много бързо, от бързането пропуска някои работи.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Kan_Tangra написа::rofl: това не е метро, а теснолинейка, бе, мистър. Д.
Всички хора, с които съмразговарял и са живели в Калгари са се оплаквали ужасно от транспорта. А останалите казват гордо "аз ползвам кола".
Я кажи, след като не сме вече 2004 тоя трен пак ли минава на кръгъл час по веднъж? Или го направиха през половин час вече?
И трябва да пътуваш по 1 час, докато стигнеш донякъде.
Калгари може и да е голяма работа, но определено обществения транспорт там изобщо не може да се сравнява с този, на останалите градове.

Ама така е.
смешен си. това го пусна друг за метрото.
вие интернет ли нямате или не знаете как се ползва?
grozdan

Мнение от grozdan »

Тъй,тъй. Аз затова питах има ли транспорт, няма ли. Щото колата е скъпо удоволствие, ние, социаладжиите не можем да си го позволим (удоволствието). Дано поне е топло в тоя трамвай, че по спирките ще се мръзне ;(
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

roumensp написа:За да ви върна малко към темата, искам да напомня, че човекът който я е отворил е геодезист и едва ли много го интересуват други професии. И че пита за недостатъците на Калгари (освен зимата), а не за предимствата (предполага се, че вече ги знае).
Недостатька е че е в Канада.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kan_Tangra написа::rofl: това не е метро, а теснолинейка, бе, мистър. Д.
...

Ама така е.
Сериозно?

И как премери междурелсовото разстояние? :D

Ти май говориш само с хора на които гроздето им е кисело, щото име високо. :)

В момента Калгари има 49 километра мрежа на C-train и се прави разширение на югозапад, което трябва да приключи догодина. Метрото на Монреал 69. Сега си намери данни сам и сравни населението на двата града.

Не ти ли минава на ум, че след като Калгари е обявен за един от петте най-добри града за живеене в света сигурно са оценили и публичния му транспорт?

Не смяташ ли, че е смешно да пишеш за нещо от което си нямаш и идея, пък дори не си правиш и труд да прочетеш дори за тях?

Що за комплекс те друса?

В Монреал имало повече обяви за работа, значи Калгари не струва.

На Калгари обществения транспорт бил неразвит, без да си го виждал дори. :rofl:

Метрото на Монреал било на 50 години. Ми спи в него, ако ти харесва толкоз.

Публичен транспорт съм ползвал първите 3 години докато работех downtown.
От 7 години съм го ползвал не повече от 6-7 пъти като съм ходил на мач или на Stampede.

Дъщеря ми го ползва, щото още не може да шофира. :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

roumensp написа:За да ви върна малко към темата, искам да напомня, че човекът който я е отворил е геодезист и едва ли много го интересуват други професии. И че пита за недостатъците на Калгари (освен зимата), а не за предимствата (предполага се, че вече ги знае).
Пита не за недостатъци, а защо не става за живот.

Ми не става, щото не знае как да си направи живота.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

grozdan

Мнение от grozdan »

Ivan1007 написа:
Пита не за недостатъци, а защо не става за живот.

Ми не става, щото не знае как да си направи живота.
Мисля, че roumensp точно е описал целта на темата. Ако трябва да съм сериозен и на мен би ми било интересно да разбера кои са му недостатъците, вместо да се мерим на градове ;)
Обаче когато започнат изхвърлянията, както онова за климата и нещата стават несериозни. Целта не е всеки да прочете официалните статистики. Целта е хора, които живеят там да разкажат обективно какво не им допада в града. Така както живеещите в Монреал не харесват пътната инфраструктура например.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

grozdan написа: Мисля, че roumensp точно е описал целта на темата. Ако трябва да съм сериозен и на мен би ми било интересно да разбера кои са му недостатъците, вместо да се мерим на градове ;)
Обаче когато започнат изхвърлянията, както онова за климата и нещата стават несериозни. Целта не е всеки да прочете официалните статистики. Целта е хора, които живеят там да разкажат обективно какво не им допада в града. Така както живеещите в Монреал не харесват пътната инфраструктура например.
Недостаъци си има всеки град, но това, което е недостатък за едни може да е привлекателно за други.

Да не говорим, че дори и един и същи човек може да вижда едно и също нещо като добро или лошо, в зависимост от гледната си точка и моментното си състояние.

Аз поне не знам да има град в света, в който всички да са доволни от пътната инфраструктура например.

В Калгари се строи постоянно нови пътища и това доста често е повод за недоволство от забавянията като тръгнеш нанякъде. Аз поне не се сещам как може да се направят пътищата по-добри без да се строи.

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Може непрекъснато да се строи и ремонтира без пътищата да станат по добри :rofl: Пример Монреал.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
tlatev

Мнение от tlatev »

Другари,

Правила ли ви е впечатление една характерна особеност на средностатистическия български интернет форум? Така например в общия случай почти без значение какво е заглавието на темите, постингите вътре са заяждания, препирни и обиди на (почти винаги едни и същи) участници, всеки от които се стреми да убеди всички останали как "аз всичко знам, слушайте мен, другите нищо не разбират".
С огорчение трябва да отбележа, че и тук нещата са станали тревожно "средностатистически", въпреки че се предполага, че голяма група от пишещите са имигранти, с висше образование, минали през ситото на имиграционната процедура - с други думи - интелигентната прослойка на нацията.
Признавам, че заглавието на темата в случая е малко провокативно, но това го направих с единствената цел да възбудя читателския интерес.

Ето 2-3 въпроса, които човек може да си зададе преди да реши да публикува тема в интернет форум:
1) Това, което съм написал по темата ли е или не?
2) Ако някой чете темата след "n" години - ще има ли някаква полза от моето мнение?
3) Ако искам да обидя някого - не е ли по-добре да го направя или по телефона или на лични, ами трябва да се излагам публично? А не е ли най-добре просто да подмина и да не се занимавам изобщо..

Ако филтрираме настоящата тема само по първия критерии от 4 страници талаж едва ли ще останат повече от 2-3 полезни мнения.

А темата действително би могла да бъде полезна за всеки, който се замисля да се засели (дали и къде) в Канада.
Заключено