da, tuk vsichko e show i niama substancessttoo написа:Аз страшно ви завиждам на вас Мечо и Яхуу за капацитетите! Лично аз влагам поне 90% от капацитета си в това, което правя и не съм за пример, просто си върша работата. Може би защото фирмата ми е малка, знам ли. Нали големината на фирмата и обема на натоварването са обратнопропорционални. ;)
В БГ обаче работех при много по-малко натоварване на по-отговорна позиция. Само като си помисля, че са минавали дни, в които нищо служебно не съм пипвал (естествено с наваксване после). Тук това ми се струва невъзможно. Та затова ми е странно като някой каже, че тук не се работи, а в БГ - да. Не знам, може да съм изключение, но според мен в Канада си се бачка яко, поне така се вижда от мойта камбанария :shock:
А за живота че не е справедлив, това май е оправдание. Поне тук, в Северна Америка, стигам до извода, че всичко е sales, макар и понякога да е метафора. Продаваш се на трудовия пазар, продаваш си идеите във фирмата, продаваш на гаджето идеята да си легнете ;) И който не го бива в продажбите, следва да се научи, а не да се отчайва. Защото ако си развил 1001 умения, но без продаваческото, оставаш "при мишките" за 100лв. Гадничко звучи, особено за хора (моя милост включително), които никога не са мислели за себе си като за продавачи, дори "продавам" е било сининим на "прецаквам" :( Ама мисля си, че е факт.
Естествено Пепон е прав, че понякога пазарната обстановка (конюктура ;) ) влияе чувствително, но "при равни други условия", "продавачът" се продава.
edin ot parvite uroci za novodoshlite shte e che vmesto da se praviat na sramejlivi i skromni kakto e prieto v Bgto triabva da se prodavat i hvaliat na intervuto