Kакво си заслужава да се учи?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
todor73

Re: Kакво си заслужава да се учи?

Мнение от todor73 »

kill_u написа:Виж сега мога ли да отговарям за всеки какво пише? Питах колко струва Магистратурата. Той ми каза, че струва CA$ 30 000 за две години. Де факто тя е CA$ 15 000 за две години. Никъде не сме говорили за цената на кравето масло на юпитер или пък за цената на пуканките, не виждам какъв е смисъла да говорим.
Цената в този университет е CA$ 15 000 за две години парт тайм студенти. Ако искаш паси трева през това време или пък живей в Хилтън това не ме интересува. И продължва да не ме интересува, щеше да ме интересува ако бях питал "Колко смятате, че ще ми струва образованието ако магистратурата ми струва CA$ 15 000?". Тогава с удоволствие щях да чуя компетентното ти мнение. Но зададах простия въпрос "Колко струва обазованието в другите университети защото на мен ми искаха толкова?".
Нещо на някаъв непонятен език ли говоря?
Обаче де юре, за тия 2 години на парт таим, което ще рече 6 кредита на семестър, при 2 семестъра на година (третия лятото, обикновено няма много курсове, та в сметките не се включва), за 2 години ще си направил 24 кредита или половин мастер, а си платил 15000, сега за да направим мастера цял ще ни трябват още 15000, от там идват и моите 30000 ;)

Аз те разбирам че понякога виждаме това което ни се иска да видим, но реалноста е друга ...
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

filipne написа: [
За първи път чувам за undergraduate masters ?
The most common type of this degree is the bachelor's degree, which typically takes three or four years to complete.

In the United Kingdom, the degree of bachelor is the most common type of "undergraduate degree", although some master's degrees can be undertaken immediately after finishing secondary education, however these courses are extended versions of bachelors degree programmes, taking an additional year to complete.
http://en.wikipedia.org/wiki/Undergraduate_degree

Подобен е случая с приравняване на някои дипломи от България отпреди 1989-а. Тогава нямаше такива степени, а се издаваше "Диплома за завършено висше образование". По брой години и курикулум някои се приравняват на сегашните Мастърс от същите Университети.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Добре момчета(todor73 и Uspial) Вие двамата се разбрахте отлично. Това какви реалности виждате, въобще не ме интересува. Реалноста при мен е, че моята магистратура струва CA$ 15 000. За разходите по разхождането на кучето ми и други такива се е погрижил друг и не виждам какво вас Ви интересува колко ще бъдат!?
Така, че ако искате си раздувайте балони моя въпрос беше и продължава да бъде :
Абе искам да попитам тук пишещите какви такси плащат за магистратури?
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Килл Ю написа:
Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост.
А не ти харесват значи цените дето ти казваме с Тодор73 и цената дето са ти казали от университета :D

Кеси тогава тук във форума и чакай някой да ти напише 1000 $ за да не изпаднеш в тиха лудост. :D
Последно промяна от Uspial на Пет Дек 18, 2009 5:08 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

todor73 написа:Излиза че е вярно това което казваш 5000 на година в Калгари за мастер, мен което ме учудва са тия 15000 в Халифакс, но явно това ще е според това което са му написали на килъра.

Не не съм бил на социал, писъл съм го и преди "социала" идва от политиката на Кебек, за хора без големи доходи от предходната на ученето година, ако си на фул таим ти дават

3500 заем и 5000 стипендия (като социал, т.е. не се връщат) за два семестъра 5000$/8 месеца = 625 на месец
3500 заем и 9000 стипендия за 3 семестъра на година 9000$/12 месеца = 750 на месец, което си малко повече от социал, съчетано с минимум 2 пъти по-ниски такси за учене, е по добре, затова говорех. Хайде успех с ученето.
Заеми дават и тук. Тук също има социално подпомагане за учещи, което зависи от доходите ти, размера на семейството и един куп други и горе долу е от този порядък на месец, ако нямаш никакви други средства. Колко точно, не ми се рови и нема да цепа косъма на три, а и след 8 години в Канада мен скоро не би ме "огрял" никакъв социал. :)
Иначе диплома от Квебек на мен не би ми свършила работа дори и да знаех френски. Не твърдя, че за всички е така, но би ми било любопитно някой дето е правил Мастърс в Квебек да разкаже как си е реализирал кетапа на друго място.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Uspial написа:Килл Ю написа:
Вчера си направих труда да отида до Dalhousie University и след кратък разговор (беше уговорена срещата още от България) днес ми пратиха едни цени тук дето направо ме хвърлиха в тиха лудост.
А не ти харесват значи цените дето ти казваме с Тодор73 и цената дето са ти казали от университета :D

Кеси тогава тук във форума и чакай някой да ти напише 1000 $ за да не изпаднеш в тиха лудост. :D
Замисли се за инфантилните ти приказки. Това ще ти помогне много в бъдеще.

Цените дето ми ги казвате с тодор93 си ги запазете за себе си, нито ми знаете възможностите нито можете да ги прецените.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Килл ю написа:
Цените дето ми ги казвате с тодор93 си ги запазете за себе си,
И цената на университета ли ти се струва съмнителна?
Тя не е нито моя нито на Тодор 73
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Uspial написа:И цената на университета ли ти се струва съмнителна?
Тя не е нито моя нито на Тодор 73
Hully,
ти униврситет ли искаш да купуваш? Това е нещо по-ралично от боксониера в Хъл.

Да ти го обясня на достъпен за теб език. Ако някой иска да купи USD 1000, e безмислено да му обясняваш, че 1000 японски йени ще му струват много по-малко. Той най вероятно го знае, но не му вършат работа.

Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Нищо не каза.

Когато университета в Халифакс ти казва че цената е 15 000 $ за първата година занчи цената е 15 000 за първата година в точно този университет.
Даже ако парите са ти проблема и те са най важното за теб е можело да зададеш точно този въпрос Колко ще струва по тел. по е-маил без да се налага да правиш "уредена среща още от БГ" и да не изпадаш в тиха лудост като ти кажат че е 15 000 на тази среща или ти дадат цената написана на някакъв документ.
Сега какво стана? Килл Ю ще събира мнения от Алберта, Манитоба и ще се мести там щото било с 3000 $ по евтино. Ми то това можеше да се свърши и от БГ без да се ходи до Халифакс ако ще се налага да се мести заради цената на магистратурата.

А реалноста е че на Килл Ю 15 000 му се виждат много и му се иска да чуе Магистратура за 1000 - 2000 $ такса към у-ще за година.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Uspial написа:Нищо не каза.
А реалноста е че на Килл Ю 15 000 му се виждат много и му се иска да чуе Магистратура за 1000 - 2000 $ такса към у-ще за година.
Това, че 15 000 му се струват много ми се струва близко до истината. Това какво му се иска да чуе не знам, но вече мисля, че го е прочел за 1000-2000.
Опитай се да се съсредоточиш върху обяснението, че 1000 долара и 1000 йени е едно и също, но направи го в собствения си дюкян ако обичаш.

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ivan1007 написа: Иначе диплома от Квебек на мен не би ми свършила работа дори и да знаех френски. Не твърдя, че за всички е така, но би ми било любопитно някой дето е правил Мастърс в Квебек да разкаже как си е реализирал кетапа на друго място.
На сестра ми мастара и го признаха в щатите и в Онтарио, това за професионалните организации. Иначе какво значи няма да ти свърши работа ? Аз освен за членство в някоя професионална организациа, не виждам за какво друго ти е.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IRA написа: На сестра ми мастара и го признаха в щатите и в Онтарио, това за професионалните организации. Иначе какво значи няма да ти свърши работа ? Аз освен за членство в някоя професионална организациа, не виждам за какво друго ти е.
За това върши работа (с някой и друг изпит евентуално) и българското ми образование. Членството в професионална организация не ти гарантира работа. Мисля, че има (от известно до огромно) значение къде си учил за това дали ще си намериш работа и ако да каква.

Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

членството по организациите само за себе си не намира работа, но понякога е задължително условие за почване на работа или поне помага много. Ако е за работа и в щатите, и в Онтарио са и приели мастерса. Според мен къде си работил, колко години северноамерикански стаж имаш е от най-голямо значение, къде си учил не особено. А най-важното е какво търсени има, преди 2-3 години си затваряха очите и нямаха чак такива претенции, не е както сега.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
todor73

Мнение от todor73 »

kill_u написа:
todor73 написа:Изучи се първо в Кебек, пък после ако искаш и в Нунавут иди, но наистина няма смисъл да се набутваш с 30 000 за една диплома, не за друго ами после трябва да ги връщаш, а 3000 се връщат по лесно мисля ;)
Ти май не четеш или английски не разбираш. Тези 15 000 са за две години не за една. Къде ги видя тия 30 000?
Graduate students pay programme fees for the first year of the
programme (these fees are prorated over two years if you are a part-time
student.
) If you are not a Canadian citizen or permanent resident of
Canada, you pay international fees of $17,750.00 for the first year of the
programme. Canadians/permanent residents pay $15,000.00 for the first
year of study.
Please note, these are estimates only. Complete fee
details can be obtained by contacting
Бах м..му ама наистина понякога се чудя как минавате интервюто с тези познания, то нищо лошо да не знаеш език, но да претендираш че ще правиш мастер :( , пък да не разбираш два реда написано, та пак:

Canadians/permanent residents pay $15,000.00 for the first year of study.

ти просто вадиш написаното в скоби от контекста и те устройва ... гуд лук :D
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

todor73 написа:
Бах м..му ама наистина понякога се чудя как минавате интервюто с тези познания, то нищо лошо да не знаеш език, но да претендираш че ще правиш мастер :( , пък да не разбираш два реда написано, та пак:

Canadians/permanent residents pay $15,000.00 for the first year of study.

ти просто вадиш написаното в скоби от контекста и те устройва ... гуд лук :D
Я земи ми го обясни на мен дето толкова разбираш английски какво означава онова с червеното за prorated. Ako обичаш на български, английски или руски, че френски не знам.
Последно промяна от Ivan1007 на Съб Дек 19, 2009 6:03 am, променено общо 1 път.

Публикувай отговор