2,75$ за всяко преминаване през мостовете и тунела?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
.com

Мнение от .com »

Sugarplum написа:...
Като чета горното, излиза че го правиш от филантропия :lol: Активист един вид.Граждански :wink: Та оттам и/дот.орг/ :wink:
Нещо като омбудсман може :wink:
pumpy

Мнение от pumpy »

.com написа:да мина да ми дадеш годишна вноска от 1095$ ?

Ако ми дадеш тези пари ще добавя 50% и ще ги даря за по-разумна кауза (примерно за надбавки за нетрудоспособни инвалиди).
само 50 % отгоре :shock:
аз си мислех, че като човек, който подарява СИМ карта с 30 кинта вътре и който е готов да плати двойно за дадена услуга, спокойно можеш да добавиш 200%. Ако го направиш аз веднага ти давам 1095 $.

Между другото ме касае за мостовете, защото след 15 месеца съм си пак в Монреал и тогава дано са станали реалност та да е намаляло малко движението в града ;)
aseto

Мнение от aseto »

Според мен слагането на толове ще забави трафика по мостовете, който и без това е доста натоварен. Ако трябва да вляза в логиката на тези, които се радват за таксите, хората, които ползват мостовете, ще трябва да плащат, но освен това и да ги опъват, да ги кастрират и да ги бият с пръчки по корема. Много е важно на Вуте да му е зле!
speedy

Мнение от speedy »

aseto написа:Според мен слагането на толове ще забави трафика по мостовете, който и без това е доста натоварен. Ако трябва да вляза в логиката на тези, които се радват за таксите, хората, които ползват мостовете, ще трябва да плащат, но освен това и да ги опъват, да ги кастрират и да ги бият с пръчки по корема. Много е важно на Вуте да му е зле!
Толовете, поне съвременните, не забавят. Съмнявам се да сложат будки от двата края - има си машини за тази работа. От друга страна страна, $2.75 като че ли са малка сума, за да намалят трафика. По-скоро е печатница за пари.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
.com

Мнение от .com »

speedy написа:..
Толовете, поне съвременните, не забавят. Съмнявам се да сложат будки от двата края - има си машини за тази работа. От друга страна страна, $2.75 като че ли са малка сума, за да намалят трафика. По-скоро е печатница за пари.
да, касичка за пари ще бъде. Таксата за кола е проектирана да бъде oт 60 до 80 цента на преминаване (ако въобще се приеме да се въведат)

"The tolls charged to users would vary based on time of day and type of vehicle. The rush hour minimum would be $0.80 for a regular car, and the maximum would be $2.40. Outside rush hours, the minimum would be $0.60 and the maximum $1.80."
pumpy

Мнение от pumpy »

aseto написа:Според мен слагането на толове ще забави трафика по мостовете, който и без това е доста натоварен.
толовете не забавят трафика. Доказателства ето тук и тук и тук. Сигурно има и още много примери, в които човек не пуска стотинки в касичка. Освен това и сега в пик час скоростта развивана по моста позволява, някой да обикаля около колите и да къса билетчета ;)
Varna72

Мнение от Varna72 »

Така си мислиш.Изипаса и транспондера са подходящи за хора които използват редовно и регулярно платените участъци от пътната мрежа.За тях е изгодно удобтво,но за хора които не им се налага често да ги ползват е неоправдан разход и те биха предпочели да си плащат на место когато преминават тези участъци.Така ,че освен изи лайн на всеки един тол има кабинки от които да се събира парата кеш което създава забавяне на трафика.Всъщност и на изи паса не можеш да минеш със 100 км. в час ,а трябва да намлиш до 5 и в час пик и там се създават огромни колони.
Тая идея да се направят платени мостовете на Монтреал е нереализуема в американския и вариант ,най малкото че града ще бъде блокиран за 12 часа в денонощието.Монтреал заради географското си положение има един от най тежките и забавящи трафици на американския континент/Торонто например е много по бърз в пропусквателно отношение/ което местните власти много добре го знаят и не биха рискували с внедряване на американския опит.По скоро,ако рекат да го направят трябва да взаимстват решението приложено от 407 в Торонто,но това няма да издържи в съда ,защото тук за разлика от 407 в то. няма алтернативни пътища които да се използват за да не бъдат нарушени конституционните права на гражданите.
pumpy

Мнение от pumpy »

Varna72 написа:Така си мислиш.Изипаса и транспондера са подходящи за хора които използват редовно и регулярно платените участъци от пътната мрежа.
хората ползващи мостовете са масово такива, които го правят всеки ден...То и сега ограничението е 50 км в час, а на мостовете в час пик и много по-ниско. Касите спокойно може да са на подстъпите, а не на самите мостове. Изобщо решения бол, със сигурност няма да се налага ние да ги мислим.
Важното е да има мотивация за carpool и да намалее трафика на острова. Когато си бях там последния път ми се видя адски задръстено и тясно.....има достатъчно добре развит градски транспорт и от Longueuil и от Brossard за да трябва всеки да се мъкне с колата си в центъра.
Същото ми се е случвало и в София. Отивам си да обядвам вкъщи и трябва да си загубя цялата почивка защото някой простак се е паркирал пред гаража ми, а наоколо по улиците няма къде да се спре...е виновен ли съм аз, че живея в центъра за да ходя гладен ?
Сега ще кажете, че съм егоист.
Не не съм просто смятам, че в град с уреден транспорт, като Монреал, сам човек в кола е излишен лукс, който спокойно може да се заплаща със пари и загубено време по толл касите ;)
Аватар
mouse

Мнение от mouse »

Не разбирам някои хора на тъпи ли се правят или наистина са тъпи. Ако е второто, то им е простено.

Когато имаш едно право, как така с лека ръка казваш майната му на това право, нека да ме цакат.
На това ние нормалните хора му казваме мазохизъм.

Пумпи, само след 4 години повечето коли ще бъдат електрически, така че си прав че ще си от малцината които ще карат бензинови коли след 20-30 години.
Сиренето е безплатно само в капана.
pumpy

Мнение от pumpy »

mouse написа:Не разбирам някои хора на тъпи ли се правят или наистина са тъпи. Ако е второто, то им е простено.

Когато имаш едно право, как така с лека ръка казваш майната му на това право, нека да ме цакат.
На това ние нормалните хора му казваме мазохизъм.

Пумпи, само след 4 години повечето коли ще бъдат електрически, така че си прав че ще си от малцината които ще карат бензинови коли след 20-30 години.
да караш кола не е право, а привилегия - пише го по правилниците за шофиране.
да плащаш за услугата, която ползваш е нещо съвсем нормално
да се опитват да редуцират колите и замърсяването в града е също съвсем нормално
когато след ЧЕТИРИ години повечето коли са електрически ще пестим толкова много от скъпия бензин, че 22 работни дни по 1.20 в двете посоки няма да са ни проблем (26.40 CAD). Ако вземем и да се комбинираме с колеги, роднини, приятели и пътуваме заедно на работа съвсем няма да ги усещаме, но пък ще пестим време поради намалени задръствания. Това време е по-ценно от 26.40 и можем да го прекараме със семействата си вместо на моста, чакайки в поредния бушон....Хълбоч може да забие поредната дипломатическа щерка за това свободно време :wink:
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Моето мнение, че когато човек работи не му е проблем да си плаща за това което му се налага да използва :metro:
Та в този ред на мисли, вместо да правите трафик по форумите, насочете си енергията към сайтовете в които се предлага работа. Така сумата равна на 1-2 кафета дневно няма да бъде пагубна за вашия бюджет. :idea:
.com

Мнение от .com »

analgin написа:Моето мнение, че когато човек работи не му е проблем да си плаща за това което му се налага да използва :metro:

...насочете си енергията към сайтовете в които се предлага работа. ...:idea:
определено смятам че близоста ти до облаците при пътуването до Торонто и обратно за продължителен период от време е повлияла на мисленето ти :"))

ние живеем в общество, плащаме данъци, които би трябвало да се ползват за заплащане на обществените услуги.

както mouse каза - "мазохизъм" - това е думата, която мога да използвам за характеризиране на твоето мислене по въпроса за допълнителните такси (стана много сложно изречението :wink: )

и кое те кара да си мислиш че ние сме без работа, та ни ориентира веднага към сайтове да си търсим работа :lol:
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Трафикът едва ли ще се намали. Най-вероятно парите ще се усвоят без изобщо да се забележи резултата, както става сега.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

.com написа:
analgin написа:Моето мнение, че когато човек работи не му е проблем да си плаща за това което му се налага да използва :metro:

...насочете си енергията към сайтовете в които се предлага работа. ...:idea:
определено смятам че близоста ти до облаците при пътуването до Торонто и обратно за продължителен период от време е повлияла на мисленето ти :"))

ние живеем в общество, плащаме данъци, които би трябвало да се ползват за заплащане на обществените услуги.

както mouse каза - "мазохизъм" - това е думата, която мога да използвам за характеризиране на твоето мислене по въпроса за допълнителните такси (стана много сложно изречението :wink: )

и кое те кара да си мислиш че ние сме без работа, та ни ориентира веднага към сайтове да си търсим работа :lol:
Аз също плащам данъци и с тях месечно подсигурявам "добър" живот на доста "високо квалифицирани" форуми експерти.
За разлика от вас зная, че всяко едно съоръжение трябва да се поддържа (нуждае се от пари) и нямам нищо против да плащам за това, вместо да се чудя дали ще падне моста в реката или не.
.com

Мнение от .com »

analgin написа:За разлика от вас зная, че всяко едно съоръжение трябва да се поддържа (нуждае се от пари) и нямам нищо против да плащам за това, вместо да се чудя дали ще падне моста в реката или не.
Трябва да намалиш летателните часове докато е обратим ефекта от тях. :wink:
Публикувай отговор