Има ли дискринация в Монтреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Троле, като говориш за дискриминация поне се научи да пишеш думата "виСш" - помага срещу дискриминацията. :evil:
ninka83

Мнение от ninka83 »

mama_kenga написа:Троле, като говориш за дискриминация поне се научи да пишеш думата "виСш" - помага срещу дискриминацията. :evil:
Трол предполагам е използвал дума, чието значение му е непонятно - както много други във форума го правят, та сигурно ще ти благодари лично за корекцията :lol:
heat

Мнение от heat »

ninka83 написа:
mama_kenga написа:Òðîëå, êàòî ãîâîðèø çà äèñêðèìèíàöèÿ ïîíå ñå íàó÷è äà ïèøåø äóìàòà "âèÑø" - ïîìàãà ñðåùó äèñêðèìèíàöèÿòà. :evil:
Òðîë ïðåäïîëàãàì å èçïîëçâàë äóìà, ÷èåòî çíà÷åíèå ìó å íåïîíÿòíî - êàêòî ìíîãî äðóãè âúâ ôîðóìà ãî ïðàâÿò, òà ñèãóðíî ùå òè áëàãîäàðè ëè÷íî çà êîðåêöèÿòà :lol:
Áè è áëàãîäàðèë ïåðñîíàëíî àêî è çíàåøå àäðåñà :lol: :wink:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

mama_kenga написа:Троле, като говориш за дискриминация поне се научи да пишеш думата "виСш" - помага срещу дискриминацията. :evil:
Ква дискриминация, ма, тя темата е за " дискринация"! :lol:
Let it go...
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Виша дискринация...
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Точно! :lol:
Let it go...
Аватар
troll

Мнение от troll »

На всякакви коректори, корективи и прочие висши интелекти, поздрав! :lol:
Съжалявам подобни хора, но това не ме кара да общувам с тях. :lol:
YHBT :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Lub0 написа:Дискриминация означава, че ако ти имаш нужната квалификация, опит, езици и т.н. и въпреки това не те взимат на работа защото си Българин/имигрант... аз такова нещо тук не съм видял...
Ами какво се нарича , когато ти имаш "нужната квалификация, опит, езици и т.н." обаче има и друг ( често други ) кандидати със сходни такива параметри , ама местни ?

Въпросът е с повишена трудност :lol:

Под "местни" нямам в предвид новоизлюпени канатци със силен акцент и балкански манталитет :wink:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

filipne, ами ако всичко друго е еднакво, ще вземат този който се навие на най-малко пари, обаче ако единият знае малко повече и на фирмата им трябват тези знания, може да им извива ръцете за доста по-висока заплата от средната за такива позиции - всичко това е чиста пазарна икономика...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Lub0 написа:filipne, ами ако всичко друго е еднакво, ще вземат този който се навие на най-малко пари, обаче ако единият знае малко повече и на фирмата им трябват тези знания, може да им извива ръцете за доста по-висока заплата от средната за такива позиции - всичко това е чиста пазарна икономика...
Lub0 така би трябвало да е при една иделна пазарна иконика. Но както добре знаем нищо не е идеално.

Дори в САЩ няма абсолютно нерегулирана или лишена от държавна намеса икономика.

Да не говорим за Канада , където намесата на държавата е далеч по-осезателна. Ще спомена само наличието на субсидии и многобройните държавни и общински службички.

Освен това, в една голяма фирма с обществена а не частна собственост , наемащият служители е на N нива далолу в йерархията от изпълнителния мениджър.Като дори и последния не е собственик.

Каква следва от това ? Ами леко изкривяване на пазарните условия. Например, за дадената позиция има отпуснат бюджет и вътрешно-фирмено установено ниво на заплащане. Следователно наемащият мениджър не го вълнува особено факта, че някой си искал да работи за да речем 20 % по-ниска заплата от установената.

За сметка на това него силно го вълнува въпроса дали кандидата ще има същия манталитет като него и дали ще го слушка . Отделно не е изключена и проява на националистически предпочитания , особено в Кебек.

Или както съм писал и преди - колкото по-голяма е една компания , толкова повече комунизъм ражда.

В допълнение , липсата да достатъчно работни места в повечето сфери води до това, че в общия случай наемащият има поне един кандидат , който да отговаря на пазарните изисквания и да е местен. И тогава този кандидат печели пред другия или другите кандидати със същите параматри , вкл. и заплата.
Под сходни , да се разбира , че в определени случаи ще бъде предпочетен местен кандидат дори с малко по-ниски параметри , само защото е местен и му имали доверие :lol:

Това дискриминация ли е или да ?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа: Това дискриминация ли е или да ?
Това е Кебек, Филипе. За щастие, Кебек не е Канада. :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
Дано си прав. Щото аз това виждам и това пиша.

И все пак Кебек е част от Канада , така , че каквото става тук си сстава в Канада.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

MrGeek написа:
Абе то и в Кебек не е баш тъй, както го описват по-горе, сигурно е в Другата Канада :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз лично както обикновенно не съм съгласен с filipne, както казах в една друга тема работя в една от най-големите канадски копмании, шефът мие е кебекуа, колеги имам из цяла канада и кебек не се отличава по нищо... Най-важното е да не цепиш басма на никой и да следваш следното правило и нямаш да имаш проблеми:

"Caring is irrelevant. Desire to do good is irrelevant. All that counts is knowledge and results."
Lub0 for President!
###############
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

c200 написа:
MrGeek написа:
Абе то и в Кебек не е баш тъй, както го описват по-горе, сигурно е в Другата Канада :)
Ха-ха-ха и аз мисля като ц200 :)
Lub0 for President!
###############
Публикувай отговор