Пак изоставате в Квебек.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
alen vid

Хайде пак

Мнение от alen vid »

Kwon-Do написа:Моите приятели ,които работят като инжинери ,първоначално работиха във фабрика също.Т.еработата като инжинери не са я намерили веднага ,а след колко време?И това което направиха за да я получат не можеха ли да го направят в Монреал със същия успех или френския не им е силна страна,а?
Работата като сервитьорка не я намирам хич за долнопробна,както и никоя друга работа,но се питам ако беше намерила работа като сервитиорка в Монреал и бачкаше по 12 часа както бачка в Калгари, дали нямаше да печели горе-долу същите пари,а ?
Относно Интернета и телефона,сорри наистина забравих ,но попитах Алекса наистина от интерес ,не за друго....
За квартирите имам много противоречива информация ,за това питам всеки...всеки казва различно ,а в наште кебекски вестници плашат народа ,че са много високи наемите........Твоя всъщност колко беше след като се премести и си самостоятелен?
За цените на детските градини чух от едни други наши общи познати които пък цитираха и теб включително като източник на инфо,а виж ,че дори иАлекса признава ,че е така.
И въобще ,когато пиша срещу Албърта не бива да се дразниш ,БРАТ МИ ,нали знаеш .......ФРАНКОФОНИТЕ са си изроди....... :D :D :D
Точно така - работиха във фабрика 6 месеца в Монтреал ...... и ходиха на 10 интервюта за работа като инженери по-комповете , ... и ти много добре знаеш какъв им беше резултата : НУЛЕВ
КАК ЛИ НЕ ГИ ВЪТРЯХА КАКВО ЛИ НЕ ИЗМИСЛЯХА ЗА ДА ИМ ОТКАЗВАТ !!!!! АМА ТИ МАЙ СИ ЗАБРАВИЛ ТЕЗИ РАБОТИ А ? - НАЛИ НЕ ТРЯБВА ДА ТИ ГИ ПРИПОМНЯМ ?
Не постъпваш коректно и с намека за френския език - знаеш много добре ,че ФРЕНСКИЯ ИМ /поне на нашия общ приятел / е в пъти по-добър от английския му .... ОЩЕ ОТ СОФИЯ ГО ЗНАЕШ
дА ТУКА В КАЛГАРИ ТОЙ ЗАПОЧНА ВЪВ ФАБРИКА - НО НЕ ЗАЩОТО НЕ СА ГО ПРИЕЛИ ДА РАБОТИ ПО-СПЕЦИЯЛНОСТА , А ЗАЩОТО НЕ БЕШЕ ПОДАВАЛ ПО- СПЕЦИЯЛНОСТТА !!!!! - НО КОГАТО ПОДАДЕ ТУКА ОЩЕ НА ПЪРВОТО ИНТЕРВЮ ГО ПРИЕХА И СЕГА СИ РАБОТИ КАТО ПИЧ .

Относно сервитйорството ..... ти май ВЪОБЩЕ СИ ЗАБРАВИЛ какви мъки бяха И В КЕБЕК И В Монтреал ?!!!! ...... то не беше : "знаете ли английски , знаете ли френски ама и какъв друг език знаете , ама стаж тукашен имате ли ,а поне някакво у-ще за сержитйори тукашно имате ли ......"
АЙДЕ МАЙНАТА ИМ
а тука в Калгари , ти май ЗАБРАВИ след колко време "същия този човек " ПОЧНА РАБОТА В Х-Л ШЕРАТОН А ? - ако си забравил да ти кажа ли или сам ше се сетиш .

Аз не ти се обиждам и не ти се сърдя - щото си много точен човек и много пъти даже съм заставал до теб в спорове и трудности , НО В СЛУЧАЯ НЕ СИ ПРАВ .
Говорили сме и преди и сега а и още ще говорим : - в Алберта по настоящем има много работа и се започва безкрайно лесно за тези професий за който говориш и цитираш , в Монтреал , а да не говорим за Кебек град е много народа и заети местата
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

alen vid, твоя познат - инженера, как работи като такъв със слаб английски език ... просто любопитствам. Сигурно си прав за всичко, което си написал, не споря.
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

krimon написа:alen vid, твоя познат - инженера, как работи като такъв със слаб английски език ... просто любопитствам. Сигурно си прав за всичко, което си написал, не споря.
Krimon да ти отговоря. За разлика от кебекарите, хората тук не се правят на голямата работа. Можеш да си намериш работа и със кофти английски. Просто хората тук са по-либерални и разбиращи.
Явно си мислите че тук е като Квебек. Ами не е.
:lol: :lol: :lol:

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

това може и да е така, Алекс, обаче, за да работиш инжинерна работа :roll: - трябва ти едно средно ниво английски, както писмено, така и устно, за да можеш да си вършиш работата и да те разбират :nenam:
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

krimon написа:това може и да е така, Алекс, обаче, за да работиш инжинерна работа :roll: - трябва ти едно средно ниво английски, както писмено, така и устно, за да можеш да си вършиш работата и да те разбират :nenam:
:D Ти така си мислиш :D

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
bateto

Мнение от bateto »

Вижте какво момчета и момичета,аз съм може би единственният който зарязах в Мтл. 60К годишно и се изнесох към Алб.да търся поне 100К. обаче се оказа ,че такъв филм няма или ако има е свързано с мизеруване по лагерите.Това е положението в моя бранш ,заплащането и в Кебек и в Онт и в Алб и във всички останали канадски провинции и американски щати е едно и също 50-60К годишно.Изискванията са едни и същи ,искат опит хората ,никой няма да те вземе така от улицата и да ти даде 80К либри в ръцете даже и в Алб.За разлика от мен останалите които заминаха за Алб. повечето бяха или социалджии или негодни да си намерят тук свястна работа за свестни пари,на тях факта ,че са се хванали на 13-20 долара на час е шестица от тотото,невероятни пари за които те даже и не са си мечтали в Мтл. ,но за мен това съвсем не е критерий и парите съвсем не са ми много.Аз така и не намерих моите 100К в Аб. и заради това се върнах на старата си позиция ,защото за мен има голямо значение,не е все едно къде ще правя мизерните си 60к дали в цивилизацията или в реднешко.В тоя смисъл ме възприемайте за неуспял и неуредил се драги ми зли и заядливи езици,щото мен лично ми дреме на оная работа какво си мислят сплесканите ви мозъчета.
Всъщност както казах и преди намерих работа в моя бранш която да ми прави 100теК ,обаче не в градовете ,а на север по нефтените плантации,което не ме удовлетворява като начин на живот и след като имам алтернатива тези 100К да ги правя и в Мтл като прост шоф. ,но да живея в цивилизацията се завърнах.
За да не ми четете думите както дявола евангелието,прочетете ми и предишните постинги за Алб. в които никога не съм твърдял ,че в Алб. е по лесно да се намери работа за по добри пари и ,че в Алб. пари има за който има дупе.Давал съм и пример с нефтените плантации където един лейбър/общ работник / започва с 18 на час +ОТ,след 5,8 месеца е 3та година и скача на 24-25,като чистият му доход е 4000-4500 на месец.
Аз когато се шегувам/подигравам/с провинцията е не заради възможностите които има за работа ,а заради реднешкия и имидж и заради хората които напуснаха цивилизацията да заживеят по реднешки ,щото тук където конкуренцията е по голяма и не успяха да се преборят с нея,което в моите очи не говори за голяма кадърност,а по скоро успехът им се дължи на конюктюрни особенности свързани с бизнеса/нефта/ в Алб.
Накрая имам един въпрос към изселниците _защо бе хора не успяхте в Мтл да си намерите работа за прилични пари и направихте компромис със себе си да живеете в тази просташка провинция и да се мешите с червените шийки,защо например хора като Любо,Бгмонтреал,Хълбой могат и тук да правят пари,а вие не можете ,на тях провинцията ли им пречи.Защо ,аз само да щракна с пръсти,т.е. в рамките на седмица -две мога да си намеря работа за 60К и в Мтл и в Алб ,а вие не можете .
Защо не се замислите ,дали проблемът е лично във вас ,а не в провинцията ,защо кличите с години тук на социал и КОФИ ,кроейки тънки сметки как да лапате кинти без да си размърдате задниците,щото така е по лесно ,а като попаднахте в нова среда където няма социал и яйцето опря до гъза успяхте.
Примера със сервитьорката еного показателен .И тук сервитьор се търсят яко и изкарват гаранция по вече пари отколкото в Едм.
Ей това искам да напишете ,защо докато бяхте в Мтл. не си стегнахте гъза за да успеете ,а лежахте рахат и когато яйцето опря се оказа ,че не сте негодни,но за собственно оправдание на бездействието си или пасивните действия търсите причина в провинцията.
Ей това искам да напишете на братчетата и сестричетата ви които ви четата тук и замислят преселение,че не смяната на провинцията се оказа печелившия ход за успеха,а ЯЙЦЕТО. :D :D :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

AleksandrAI написа:
krimon написа:това може и да е така, Алекс, обаче, за да работиш инжинерна работа :roll: - трябва ти едно средно ниво английски, както писмено, така и устно, за да можеш да си вършиш работата и да те разбират :nenam:
:D Ти така си мислиш :D
това какво иде да рече - че да си инжинер не ти трябва език :shock:
Ти не бъркай инжинерите с тебе си /ИТ специалистите са нарочени също за инжинери :wink: /. Има такива, които трябва да пишат подробни записки какво, как и защо правят.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ми той може да му е на средно ниво! ален вид е казал, че е доста по-зле от френския му, но човека може перфектно да говори френски, нали все пак не всички са го учили само за интервюто :roll: аз ще подкрепя Александър тук, макар и за друга провинция, но пак на запад и по глад за работна ръка даже задминаваме Албърта - ако имигрант като мен, на който английския не му е матерен език, независимо къде е живял, работил и колко тоефл-а е взел, може да бъде назначен наравно с родени тук да пише документи, които все пак се предполага, че трябва да са мерило за останалото писане, значи това според мен говори за възприемчивостта на хората... аз лично от българите, които познавам в Албърта не чух много хубави неща за Квебек, може би са много вече имигрантите там и това насажда отрицателно отношение в по-голяма степен, а може и да са по-големи националисти, не знам. не казвам, че за всеки е гадно в Квебек, но имам чувството, че малко на нож приемат новодошли, особено в началото, когато нямат канадски опит :roll: това, разбира се, е само лично впечатление, но има и конкретни случки, на които го базирам :roll: а доколкото аз си имам работа с инженери тук, една немалка част са висибъл майнорити и не ги виждам много да се пънат да си усъвършенстват езика... знам ли, може други неща да са по-важни - математика, чертане, работа с компютърни програми, такива неща :roll:
Помогнете ни да им помогнем!
http://www.youtube.com/watch?v=1PDJV3z12CA
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Бате явно не си разбрал за какво става дума.
Едва ли и ще разбереш някога.

ПП: Само не ме карай да ти разяснявам за какво става дума, защото няма. Хайде аз отивам да си джиткам по реднешките магистрали.

Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

bateto написа:..................................................................................Това е положението в моя бранш ,заплащането и в Кебек и в Онт и в Алб и във всички останали канадски провинции и американски щати е едно и също 50-60К годишно.............................................................
що не спря дотук и да престанем с тея квалификации? :shock: твоя бранш да е жив и здрав, тука не чух някой за твоя бранш да пита :shock: да беше започнал и спрял с това и даоставиш всички останали да преценяват за техния си бранш, без да определяме псевдо канадската повсеместна цивилизация като такава :shock:
chinois

Мнение от chinois »

Аз предлагам да се отвори един подфорум:
Живот в Алберта/Албърта.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

ааа не, форума трябва да е Цивилизацията, има ли тя почва в Канада и къде по-конкретно се е окопала :D
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Нищо му няма на мнението на Батето, никакви неправилни квалификации няма. И аз колкото хора познавам заминали за Алберта или са били на социал или някъде близо до него.
В Алберта по-лесно се намира работа, и са по непретенциозни откъм език, емигранти и т.н., това наистина е така.
Но от това твърдение не може да се прави обобщение, че заплатите ГЕНЕРАЛНО са няколко пъти по високи от другите провинции. С около 20к на година може би, колкото да покрият по-високите разходи за транспорт и жилище, но не и повече.
Който е получавал 12000 годишно, ще може да се похвали с 30 000 и до там.

Колко човека са взимали отначало 60 или 70 или повече в Квебек и са решили да се местят.
А колко от тези дето са се преместили, са започнали на 120-150к годишно !?

Нека да казваме нещата както си са, и генерални заключения да избягваме.

Друг е въпроса, че е възможно в бъдеще нещата да са различни. Според някои мои източници се очаква огромен GAP в прегдлагането на IT кадри в Алберта.
За това има няколко причини
1 Записалите COMP SCI в университетите прогресивно намаляват (май за сега е около 3 пъти)
2. Откриване на нови работни места
3. Намаляване на предлагането на специалисти

От др страна обаче и в другите провинции нещата не са в застой.
Някои от водещите международни ИТ фирми ще увеличават прогресивно бизнеса си в Монреал в близките 2-3-5 години
Разраствания от 300 нает персонал - на 2000-3000
от 2000 на 10 000 и т.н.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола