Точно така - работиха във фабрика 6 месеца в Монтреал ...... и ходиха на 10 интервюта за работа като инженери по-комповете , ... и ти много добре знаеш какъв им беше резултата : НУЛЕВKwon-Do написа:Моите приятели ,които работят като инжинери ,първоначално работиха във фабрика също.Т.еработата като инжинери не са я намерили веднага ,а след колко време?И това което направиха за да я получат не можеха ли да го направят в Монреал със същия успех или френския не им е силна страна,а?
Работата като сервитьорка не я намирам хич за долнопробна,както и никоя друга работа,но се питам ако беше намерила работа като сервитиорка в Монреал и бачкаше по 12 часа както бачка в Калгари, дали нямаше да печели горе-долу същите пари,а ?
Относно Интернета и телефона,сорри наистина забравих ,но попитах Алекса наистина от интерес ,не за друго....
За квартирите имам много противоречива информация ,за това питам всеки...всеки казва различно ,а в наште кебекски вестници плашат народа ,че са много високи наемите........Твоя всъщност колко беше след като се премести и си самостоятелен?
За цените на детските градини чух от едни други наши общи познати които пък цитираха и теб включително като източник на инфо,а виж ,че дори иАлекса признава ,че е така.
И въобще ,когато пиша срещу Албърта не бива да се дразниш ,БРАТ МИ ,нали знаеш .......ФРАНКОФОНИТЕ са си изроди.......![]()
![]()
КАК ЛИ НЕ ГИ ВЪТРЯХА КАКВО ЛИ НЕ ИЗМИСЛЯХА ЗА ДА ИМ ОТКАЗВАТ !!!!! АМА ТИ МАЙ СИ ЗАБРАВИЛ ТЕЗИ РАБОТИ А ? - НАЛИ НЕ ТРЯБВА ДА ТИ ГИ ПРИПОМНЯМ ?
Не постъпваш коректно и с намека за френския език - знаеш много добре ,че ФРЕНСКИЯ ИМ /поне на нашия общ приятел / е в пъти по-добър от английския му .... ОЩЕ ОТ СОФИЯ ГО ЗНАЕШ
дА ТУКА В КАЛГАРИ ТОЙ ЗАПОЧНА ВЪВ ФАБРИКА - НО НЕ ЗАЩОТО НЕ СА ГО ПРИЕЛИ ДА РАБОТИ ПО-СПЕЦИЯЛНОСТА , А ЗАЩОТО НЕ БЕШЕ ПОДАВАЛ ПО- СПЕЦИЯЛНОСТТА !!!!! - НО КОГАТО ПОДАДЕ ТУКА ОЩЕ НА ПЪРВОТО ИНТЕРВЮ ГО ПРИЕХА И СЕГА СИ РАБОТИ КАТО ПИЧ .
Относно сервитйорството ..... ти май ВЪОБЩЕ СИ ЗАБРАВИЛ какви мъки бяха И В КЕБЕК И В Монтреал ?!!!! ...... то не беше : "знаете ли английски , знаете ли френски ама и какъв друг език знаете , ама стаж тукашен имате ли ,а поне някакво у-ще за сержитйори тукашно имате ли ......"
АЙДЕ МАЙНАТА ИМ
а тука в Калгари , ти май ЗАБРАВИ след колко време "същия този човек " ПОЧНА РАБОТА В Х-Л ШЕРАТОН А ? - ако си забравил да ти кажа ли или сам ше се сетиш .
Аз не ти се обиждам и не ти се сърдя - щото си много точен човек и много пъти даже съм заставал до теб в спорове и трудности , НО В СЛУЧАЯ НЕ СИ ПРАВ .
Говорили сме и преди и сега а и още ще говорим : - в Алберта по настоящем има много работа и се започва безкрайно лесно за тези професий за който говориш и цитираш , в Монтреал , а да не говорим за Кебек град е много народа и заети местата