Какво да купим от Бг преди заминаване за Кб?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Я да се намеся малко извън темата и да се направя на умен:
В теорията на алгоритмите проблемът за опаковането на багажа е в категорията non-deterministic, което означава, че ако искате точно решение ще е необходим токлова голям брой сметки, че няма да сте живи да ги дочакате. Затова нужно ни е накакво приближение.
Проблем:
Имате 4 големи и 2 по-малки сака в които да опаковате част от живота си и да го пренесете отвъд океана. Ясно е, че не може всичко да наместите.
Приблизително решение:
Всеки един предмет, който искате да пренесете се характеризира с размер и стойност. Целта ви е да пренесете максимална стойност с минимален (ограничен от саковете) размер. За целта си правите нова характеристика на предметите - относителна стойност, която представлява стойността/размера. Подреждате предметите по относителна стойност - най-ценните неща ще са на първите места в списъка.
Сега за самото слагане в чантите имате няколко варианта, но ние се спираме на алгоритъма "първото дет' флаа" (първият предмет, за който има място).
Взимате и тъпчете поред всичко в първия сак, докато не хванете предмет, който "не флаа" целия в сака, въпреки че в сака все още има място. Тогава минавате на втория сак. Всеки следващ предмет се опитвате да първо да сложите в 1-вия, 2-рия и т.н. сакове, докато не намерите такъв във който има място са предмета с този размер. И така докато свършат всички сакове. Накрая ще имате 6 пълни сака, може би всеки с по малко останало място, защото примерно предмет #136 не влиза целия никъде. Тогава взимате #137, #138 и т.н. и продължавате да се опитвате в 1-ви, 2-ри и т.н. сакове.

Всичко това е много хубаво, но тук изобщо не говорим за ограничението в килограмите, което пък вече прави задачата не non-deterministic, ами non-deterministic отвсякъде.

Et bonne chance!
Joy

Мнение от Joy »

ssttoo написа:Я да се намеся малко извън темата и да се направя на умен:
В теорията на алгоритмите проблемът за опаковането на багажа е в категорията non-deterministic, което означава, че ако искате точно решение ще е необходим токлова голям брой сметки, че няма да сте живи да ги дочакате. Затова нужно ни е накакво приближение.
Проблем:
Имате 4 големи и 2 по-малки сака в които да опаковате част от живота си и да го пренесете отвъд океана. Ясно е, че не може всичко да наместите.
Приблизително решение:
Всеки един предмет, който искате да пренесете се характеризира с размер и стойност. Целта ви е да пренесете максимална стойност с минимален (ограничен от саковете) размер. За целта си правите нова характеристика на предметите - относителна стойност, която представлява стойността/размера. Подреждате предметите по относителна стойност - най-ценните неща ще са на първите места в списъка.
Сега за самото слагане в чантите имате няколко варианта, но ние се спираме на алгоритъма "първото дет' флаа" (първият предмет, за който има място).
Взимате и тъпчете поред всичко в първия сак, докато не хванете предмет, който "не флаа" целия в сака, въпреки че в сака все още има място. Тогава минавате на втория сак. Всеки следващ предмет се опитвате да първо да сложите в 1-вия, 2-рия и т.н. сакове, докато не намерите такъв във който има място са предмета с този размер. И така докато свършат всички сакове. Накрая ще имате 6 пълни сака, може би всеки с по малко останало място, защото примерно предмет #136 не влиза целия никъде. Тогава взимате #137, #138 и т.н. и продължавате да се опитвате в 1-ви, 2-ри и т.н. сакове.

Всичко това е много хубаво, но тук изобщо не говорим за ограничението в килограмите, което пък вече прави задачата не non-deterministic, ами non-deterministic отвсякъде.

Et bonne chance!
Сттоо,предлагам да направим подборка на твоите изказвания в този дух по различни теми за повдигане на бойния дух на населението! :D
И да ги закачиш на видно място!Като прочете някой,и се е заредил с настроение за седмица напред...А ти да продължаваш да пишеш,а после ще издадеш книжка-наръчник за кандидати и настоящи емигранти ,с което да се прославиш и забогатееш! :D
Joy

Мнение от Joy »

До Joy : Ставаше дума не за Суправит, а за Supradin - произвеждан от Hoffman-La Roche и признат за най-добрия мултивитаминен препарат, без каквито и да било невписани в указанието му псевдо-подсилки. Между другото, някой да е виждал подробно указан химичен състав на лекарство, продавано тук? И не ми отговаряйте "на кой му е нужно това", защото пак ще опрем до сравняване на образованието. В Европа е подсъдно да се продава разпечатана опаковка даже на витамини, а тук като им поискаш mode d'emploi те пращат при лекаря и те гледат гаче си им изял десерта.
Ти ме стъписа...Супрадин точно не съм виждала,но Иглика питаше за течни мултивитамини и нещо от рода на Супрадин...
А точния химичен състав и mode d'emploi ги има на почти всички лекарства...

P.S.Nico,нямаш никакъв проблем!Ако мога да помогна,пускай л.с. когато трябва...В руския форум искаха да ми отварят консултантски форум на тази тема... :D
sveto

Качествени зимни якета на заводски цени

Мнение от sveto »

Съобщение от раздела ``Изгодни намаления`` във форума на www.bgmontreal.org :

Много качествени (сравними с Канук) зимни якета и комплекти за деца и възрастни на цени под 200 долара се продават в склада на Brador Sport намиращ се на 9600 Meilleur - успоредна на Acadie, на нивото на Costco, но една пресечка на изток (от другата страна на ж.п.линията)

Складът - магазин е в една многоетажна промишлена сграда, на 9 етаж и само в петък работи по-до късно (до 8 часа вечерта). Тел 381-8076. На входа на сградата нищо не пише, има само малка табела с името на фирмата, но продават за по 100-170 долара много качествени дрехи тих Канук, които в магазините са многократно по-скъпи. В ъгъла на края на склада има и много сносни зимни якета по 40-50 долара

Изобщо на север от 40-та магистрала в района около бул St Laurent май има доста такива складове-магазини. Моля съобщете в някой от форумите ако знаете други подобни.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Искам да изкажа дълбоката си почит към Ссттоо и издържания му от научна гледна точка критерий за събиране на багажа! :D
А и да задам 1-2 въпроса : Кажете какъв тип яке е добре да си купи човек от БГ? Имате ли идея за марка на якето и откъде точно да се купи? Говоря за якета, които не пускат вятър и вода, не запаряват, топлят яко и са леки... И същите въпроси за зимни обувки.
Благодаря ви предварително! Така ще спестите доста обикаляне по магазините...
:beer: :beer: :beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Проверете якетата на Илиянци - там има много боклуци, но има и страхотни пухени якета, каквито в Монреал аз до сега не съм видяла, а ако видя няма да са на тази цена. Миналата зима бяха на смешни цени 30-40 лева. Не виждам защо да ги купувате от марков магазин като якето ще е същото само цената и етикета, който са закачили на него ще е друг. Съжалявам, но тази процедура съм я виждала и освен това знам колко е притеснително да харчиш пари преди такава стъпка така че спестете си ги - ако намерите яке, на което пише северен или южен полюс в повечето случаи действително са предназначени за много ниски температури.
Това което трябва да гледате според мен е да е дебело по възможност пухено - ако може да е с допълнителна подплата - да има дебела качулка, да е по-дългичко и евентуално да можете да го пристягате на няколко места за да не може да влиза вятър. Да прилепват хубаво ръкавите към ръцете.
А също така ако си взимате по-тънко яке за пролетно-есенния сезон също гледайте да е с хубава качулка защото тук чадърите не пазят особено при този вятър.
pumpy

Мнение от pumpy »

JOY написа: Пумпи,за вредата от аналгина и амидофена разказвай на пациентите си-не на мен! :lol:
Аз си имам една етърва-стоматолог.Достатъчна ми е да ми разказва за подобни открития...
това не е честно. аз естествено ще си нося каквото си искам, но не е редно да пропагандираш увреждащи лекарствени средства. не аз съм го измислил това за аналгина и белия кръвен ред. прочел съм го някъде, където ти видимо не си погледнала. освен това бях достатъчно тактичен да го спомена в ЛС и сега ще се опитам пак да бъда тактичен като спра с коментара до тук, въпреки че много ми се иска да добавя още нещичко. :)
по въпроса за аналгина - аз на моето дете и семейство не давам такъв, защото съм гледал кръвни натривки след прием на аналгин. на пациентите си също не го препоръчвам като аналгетик. парацетамола има чудесно действие в същия спектър, ако да е НПВС. да сте здрави да не ви се налага да ползвате нито едно от двете, то и така и така в Канада не вярвам да има аналгин.
pumpy

Мнение от pumpy »

filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

IvHaydu написа:Искам да изкажа дълбоката си почит към Ссттоо и издържания му от научна гледна точка критерий за събиране на багажа! :D
А и да задам 1-2 въпроса : Кажете какъв тип яке е добре да си купи човек от БГ? Имате ли идея за марка на якето и откъде точно да се купи? Говоря за якета, които не пускат вятър и вода, не запаряват, топлят яко и са леки... И същите въпроси за зимни обувки.
Благодаря ви предварително! Така ще спестите доста обикаляне по магазините...
:beer: :beer: :beer:
:idea: da ne ti kazvam ,4e kato pristignah v Canada ,1000 pati sajelih ,4e sam si dal parite za iake i obuvki ot Balgaria :idea:
a bagaj se sabira nai-dobre v ka6on :wink: sabira mnogo a i posle niama da se 4udi6 kade da mu namira6 miasto! :idea: :roll:
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

"poumpy"
pove4e boli za ne6tata ,koito ne si napravil ,ot kolkoto ...ili` nai-goliamata gre6ka e ,da ne pravi6 ni6to ot strah da ne zgre6i6`
pomnia,baba mi ne sajeliava6e za tova ,4e se e razvela,a za tova,4e ne se e omajila za vtori pat:-(-moje bi za da razbere,4e i parvia i brak ne e bil,4ak tolko lo6!:-) :idea: :wink:
Заключено