Какво да купим от Бг преди заминаване за Кб?
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Я да се намеся малко извън темата и да се направя на умен:
В теорията на алгоритмите проблемът за опаковането на багажа е в категорията non-deterministic, което означава, че ако искате точно решение ще е необходим токлова голям брой сметки, че няма да сте живи да ги дочакате. Затова нужно ни е накакво приближение.
Проблем:
Имате 4 големи и 2 по-малки сака в които да опаковате част от живота си и да го пренесете отвъд океана. Ясно е, че не може всичко да наместите.
Приблизително решение:
Всеки един предмет, който искате да пренесете се характеризира с размер и стойност. Целта ви е да пренесете максимална стойност с минимален (ограничен от саковете) размер. За целта си правите нова характеристика на предметите - относителна стойност, която представлява стойността/размера. Подреждате предметите по относителна стойност - най-ценните неща ще са на първите места в списъка.
Сега за самото слагане в чантите имате няколко варианта, но ние се спираме на алгоритъма "първото дет' флаа" (първият предмет, за който има място).
Взимате и тъпчете поред всичко в първия сак, докато не хванете предмет, който "не флаа" целия в сака, въпреки че в сака все още има място. Тогава минавате на втория сак. Всеки следващ предмет се опитвате да първо да сложите в 1-вия, 2-рия и т.н. сакове, докато не намерите такъв във който има място са предмета с този размер. И така докато свършат всички сакове. Накрая ще имате 6 пълни сака, може би всеки с по малко останало място, защото примерно предмет #136 не влиза целия никъде. Тогава взимате #137, #138 и т.н. и продължавате да се опитвате в 1-ви, 2-ри и т.н. сакове.
Всичко това е много хубаво, но тук изобщо не говорим за ограничението в килограмите, което пък вече прави задачата не non-deterministic, ами non-deterministic отвсякъде.
Et bonne chance!
В теорията на алгоритмите проблемът за опаковането на багажа е в категорията non-deterministic, което означава, че ако искате точно решение ще е необходим токлова голям брой сметки, че няма да сте живи да ги дочакате. Затова нужно ни е накакво приближение.
Проблем:
Имате 4 големи и 2 по-малки сака в които да опаковате част от живота си и да го пренесете отвъд океана. Ясно е, че не може всичко да наместите.
Приблизително решение:
Всеки един предмет, който искате да пренесете се характеризира с размер и стойност. Целта ви е да пренесете максимална стойност с минимален (ограничен от саковете) размер. За целта си правите нова характеристика на предметите - относителна стойност, която представлява стойността/размера. Подреждате предметите по относителна стойност - най-ценните неща ще са на първите места в списъка.
Сега за самото слагане в чантите имате няколко варианта, но ние се спираме на алгоритъма "първото дет' флаа" (първият предмет, за който има място).
Взимате и тъпчете поред всичко в първия сак, докато не хванете предмет, който "не флаа" целия в сака, въпреки че в сака все още има място. Тогава минавате на втория сак. Всеки следващ предмет се опитвате да първо да сложите в 1-вия, 2-рия и т.н. сакове, докато не намерите такъв във който има място са предмета с този размер. И така докато свършат всички сакове. Накрая ще имате 6 пълни сака, може би всеки с по малко останало място, защото примерно предмет #136 не влиза целия никъде. Тогава взимате #137, #138 и т.н. и продължавате да се опитвате в 1-ви, 2-ри и т.н. сакове.
Всичко това е много хубаво, но тук изобщо не говорим за ограничението в килограмите, което пък вече прави задачата не non-deterministic, ами non-deterministic отвсякъде.
Et bonne chance!
Сттоо,предлагам да направим подборка на твоите изказвания в този дух по различни теми за повдигане на бойния дух на населението!ssttoo написа:Я да се намеся малко извън темата и да се направя на умен:
Проблем:
Приблизително решение:
Et bonne chance!

И да ги закачиш на видно място!Като прочете някой,и се е заредил с настроение за седмица напред...А ти да продължаваш да пишеш,а после ще издадеш книжка-наръчник за кандидати и настоящи емигранти ,с което да се прославиш и забогатееш!

Ти ме стъписа...Супрадин точно не съм виждала,но Иглика питаше за течни мултивитамини и нещо от рода на Супрадин...До Joy : Ставаше дума не за Суправит, а за Supradin - произвеждан от Hoffman-La Roche и признат за най-добрия мултивитаминен препарат, без каквито и да било невписани в указанието му псевдо-подсилки. Между другото, някой да е виждал подробно указан химичен състав на лекарство, продавано тук? И не ми отговаряйте "на кой му е нужно това", защото пак ще опрем до сравняване на образованието. В Европа е подсъдно да се продава разпечатана опаковка даже на витамини, а тук като им поискаш mode d'emploi те пращат при лекаря и те гледат гаче си им изял десерта.
А точния химичен състав и mode d'emploi ги има на почти всички лекарства...
P.S.Nico,нямаш никакъв проблем!Ако мога да помогна,пускай л.с. когато трябва...В руския форум искаха да ми отварят консултантски форум на тази тема...

Качествени зимни якета на заводски цени
Съобщение от раздела ``Изгодни намаления`` във форума на www.bgmontreal.org :
Много качествени (сравними с Канук) зимни якета и комплекти за деца и възрастни на цени под 200 долара се продават в склада на Brador Sport намиращ се на 9600 Meilleur - успоредна на Acadie, на нивото на Costco, но една пресечка на изток (от другата страна на ж.п.линията)
Складът - магазин е в една многоетажна промишлена сграда, на 9 етаж и само в петък работи по-до късно (до 8 часа вечерта). Тел 381-8076. На входа на сградата нищо не пише, има само малка табела с името на фирмата, но продават за по 100-170 долара много качествени дрехи тих Канук, които в магазините са многократно по-скъпи. В ъгъла на края на склада има и много сносни зимни якета по 40-50 долара
Изобщо на север от 40-та магистрала в района около бул St Laurent май има доста такива складове-магазини. Моля съобщете в някой от форумите ако знаете други подобни.
Много качествени (сравними с Канук) зимни якета и комплекти за деца и възрастни на цени под 200 долара се продават в склада на Brador Sport намиращ се на 9600 Meilleur - успоредна на Acadie, на нивото на Costco, но една пресечка на изток (от другата страна на ж.п.линията)
Складът - магазин е в една многоетажна промишлена сграда, на 9 етаж и само в петък работи по-до късно (до 8 часа вечерта). Тел 381-8076. На входа на сградата нищо не пише, има само малка табела с името на фирмата, но продават за по 100-170 долара много качествени дрехи тих Канук, които в магазините са многократно по-скъпи. В ъгъла на края на склада има и много сносни зимни якета по 40-50 долара
Изобщо на север от 40-та магистрала в района около бул St Laurent май има доста такива складове-магазини. Моля съобщете в някой от форумите ако знаете други подобни.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Искам да изкажа дълбоката си почит към Ссттоо и издържания му от научна гледна точка критерий за събиране на багажа!
А и да задам 1-2 въпроса : Кажете какъв тип яке е добре да си купи човек от БГ? Имате ли идея за марка на якето и откъде точно да се купи? Говоря за якета, които не пускат вятър и вода, не запаряват, топлят яко и са леки... И същите въпроси за зимни обувки.
Благодаря ви предварително! Така ще спестите доста обикаляне по магазините...

А и да задам 1-2 въпроса : Кажете какъв тип яке е добре да си купи човек от БГ? Имате ли идея за марка на якето и откъде точно да се купи? Говоря за якета, които не пускат вятър и вода, не запаряват, топлят яко и са леки... И същите въпроси за зимни обувки.

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- fe_ya
- Ефирна
- Обратна връзка:
Проверете якетата на Илиянци - там има много боклуци, но има и страхотни пухени якета, каквито в Монреал аз до сега не съм видяла, а ако видя няма да са на тази цена. Миналата зима бяха на смешни цени 30-40 лева. Не виждам защо да ги купувате от марков магазин като якето ще е същото само цената и етикета, който са закачили на него ще е друг. Съжалявам, но тази процедура съм я виждала и освен това знам колко е притеснително да харчиш пари преди такава стъпка така че спестете си ги - ако намерите яке, на което пише северен или южен полюс в повечето случаи действително са предназначени за много ниски температури.
Това което трябва да гледате според мен е да е дебело по възможност пухено - ако може да е с допълнителна подплата - да има дебела качулка, да е по-дългичко и евентуално да можете да го пристягате на няколко места за да не може да влиза вятър. Да прилепват хубаво ръкавите към ръцете.
А също така ако си взимате по-тънко яке за пролетно-есенния сезон също гледайте да е с хубава качулка защото тук чадърите не пазят особено при този вятър.
Това което трябва да гледате според мен е да е дебело по възможност пухено - ако може да е с допълнителна подплата - да има дебела качулка, да е по-дългичко и евентуално да можете да го пристягате на няколко места за да не може да влиза вятър. Да прилепват хубаво ръкавите към ръцете.
А също така ако си взимате по-тънко яке за пролетно-есенния сезон също гледайте да е с хубава качулка защото тук чадърите не пазят особено при този вятър.
това не е честно. аз естествено ще си нося каквото си искам, но не е редно да пропагандираш увреждащи лекарствени средства. не аз съм го измислил това за аналгина и белия кръвен ред. прочел съм го някъде, където ти видимо не си погледнала. освен това бях достатъчно тактичен да го спомена в ЛС и сега ще се опитам пак да бъда тактичен като спра с коментара до тук, въпреки че много ми се иска да добавя още нещичко.JOY написа: Пумпи,за вредата от аналгина и амидофена разказвай на пациентите си-не на мен!![]()
Аз си имам една етърва-стоматолог.Достатъчна ми е да ми разказва за подобни открития...

по въпроса за аналгина - аз на моето дете и семейство не давам такъв, защото съм гледал кръвни натривки след прием на аналгин. на пациентите си също не го препоръчвам като аналгетик. парацетамола има чудесно действие в същия спектър, ако да е НПВС. да сте здрави да не ви се налага да ползвате нито едно от двете, то и така и така в Канада не вярвам да има аналгин.
:idea: da ne ti kazvam ,4e kato pristignah v Canada ,1000 pati sajelih ,4e sam si dal parite za iake i obuvki ot Balgaria :idea:IvHaydu написа:Искам да изкажа дълбоката си почит към Ссттоо и издържания му от научна гледна точка критерий за събиране на багажа!![]()
![]()
![]()
![]()
a bagaj se sabira nai-dobre v ka6on

"poumpy"
pove4e boli za ne6tata ,koito ne si napravil ,ot kolkoto ...ili` nai-goliamata gre6ka e ,da ne pravi6 ni6to ot strah da ne zgre6i6`
pomnia,baba mi ne sajeliava6e za tova ,4e se e razvela,a za tova,4e ne se e omajila za vtori pat:-(-moje bi za da razbere,4e i parvia i brak ne e bil,4ak tolko lo6!:-) :idea:
pove4e boli za ne6tata ,koito ne si napravil ,ot kolkoto ...ili` nai-goliamata gre6ka e ,da ne pravi6 ni6to ot strah da ne zgre6i6`
pomnia,baba mi ne sajeliava6e za tova ,4e se e razvela,a za tova,4e ne se e omajila za vtori pat:-(-moje bi za da razbere,4e i parvia i brak ne e bil,4ak tolko lo6!:-) :idea: