Въпрос за социала

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Ама ти не знаеш ли, че те тези които идват в Канада да вземат социал си харесват този начин на живот и си продължават до безкрай, а за кръга около тях не им пука.Егати и амбициите имат някой хора да доидат в Канада за социал............и после разправят за небесни краставици
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Може ли и аз да попитам нещо?
Да речем,че отседнем във федералната част и след около година нещата при нас се объркат /което е много вероятно/ и останем без работа имаме ли право на социал и за колко време?
Док.............. :beer: :beer: :beer:
Joy

Мнение от Joy »

Док, ти не забелязваш ли че най-откритите врагове на социала са от федералната част и най-вече Торонто. Това е, защото не им го дават или и да им го дадат, не могат да живеят на социал защото не стига до никъде. Също както най-вероятно и мама-кенга няма право заради паричките,които е декларирала...Но, както разбрахме за нея "оглеждането" означава скачане в дълбокото...Вероятно приятелите и страхотно са се "огледали" като са купили къща на първия месец. :?
Ей,този форум е страшен! За какви невероятни човешки способности научава човек тук! Някои съчетават учене и работа на пълен ден, при това не една, и на всичкото отгоре имат време и за децата и семейството, други прекрасно използват почивките си по 5 мин. за търсене на работа (а на мен и цял ден не ми стига... :oops: ),на трети им е достатъчен 1 месец за да купят къща, пък аз за три години не мога да се огледам жилището да сменя... :oops: :?

Ама това е положението...с моите няколко хиляди постинга... :roll:
Иване, Иванеее, я ние дето не сме купили къщи първия месец да си трайкаме най-добре!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Джой,забелязвам.Но представи си,че аз започна да се готвя за изпити за приравняване на диплома а съпругата ми чака дете.А четене и работа са две несъвместими неща.А кажи тогава какво правим?
Моля те не ми казвай- Отлагайте във времето.
Док......
П.С.
А за социала във федералната част наистина не съм наясно.
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Човешките способности са неограничени! Учудвам се, че вместо да ви подейства тонизиращо нашето "меко приземяване" темата пак ви накара да дрънкате глупости и да обяснявате как това или онова е невъзможно.Явно, че няма какво да се обяснявам на подобни личности.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

JOY написа:Док, ти не забелязваш ли че най-откритите врагове на социала са от федералната част и най-вече Торонто. Това е, защото не им го дават или и да им го дадат, не могат да живеят на социал защото не стига до никъде. Също както най-вероятно и мама-кенга няма право заради паричките,които е декларирала...Но, както разбрахме за нея "оглеждането" означава скачане в дълбокото...Вероятно приятелите и страхотно са се "огледали" като са купили къща на първия месец. :?
Ей,този форум е страшен! За какви невероятни човешки способности научава човек тук! Някои съчетават учене и работа на пълен ден, при това не една, и на всичкото отгоре имат време и за децата и семейството, други прекрасно използват почивките си по 5 мин. за търсене на работа (а на мен и цял ден не ми стига... :oops: ),на трети им е достатъчен 1 месец за да купят къща, пък аз за три години не мога да се огледам жилището да сменя... :oops: :?

Ама това е положението...с моите няколко хиляди постинга... :roll:
Иване, Иванеее, я ние дето не сме купили къщи първия месец да си трайкаме най-добре!
Трай си, Джой, че Великата мама кенга ей сега ще ти намае шамарите!
:D :D :D :D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

При желание винаги мога да събера фактури и там каквото е нужно, за да отида на социал.Но такова нещо не ми е минавало никога през главата.Не съм някой бастун, дето е тръгнал за Канада , за да си остане бастун.
Joy

Мнение от Joy »

Няма нищо невъзможно на този свят- на всичкото отгоре в Америка! :D
Така ме тонизира тази тема, че загубих сън направо от ниско самочувствие... :( Хич недей се обяснява повече, че и без това ми е зле...
Да взема и аз ли да си купя къща...като нормален ориентиран и огледал се човек? Белким ми се оправи настроението... :D Абе най-добре да съчетая ученето с още 2 работи, нищо че и без работа ставам в 4 сутринта и се прибирам в полунощ...Какъв купон! :shock: :D
А четене и работа са две несъвместими неща.А кажи тогава какво правим?
Ама как бе, Доки? Я недей така- виждаш ли умните и кадърните как успяват всичко да съчетават? Така и ти ще се научиш, ако не-там с кучето на тротоара! Ако пък и така не искаш, не ти е мястото там, където няма да може да те издържа социална помощ... :roll:
bateto

Мнение от bateto »

И социала и работа за 8-12д. са си тесла,ако така ще се кара цял живот по добрия вариант е България,с mалко пари но поне живота хубав.В Канада трябва да се бачка mного и за mного пари,иначе не си заслужава престоя тук.Първото условие всъщност не е задългително,но липсва ли второто си е жив провал.То ако ще mааш гащи саmо по добре ги mаай на Синеmорец.Така ,че си изберете през кой вариант да mинете за да стигнете до истинските пари.
Аз бях на социал 3-4 mес. и после mинах на вариант 8-12д. щото в mоите планове не съществуваше вариант да си доучваm,стратегията mи беше друга,но тия 3-4 mес. mи бяха най унизителните през живота mи,постоянно mе торmозеше mисълта толкова ли съm негоден и некадърен за да направя нещо по вече за себе си,но пусто като не знаех и дуmа френски.Теглих иm една mайна и излязох на фронта без да науча езика както трябва,сега като си правя равносmетка след 3г това е било по правилното и полезно решение,битките mе калиха и mе научиха да се оправяm с mного трудни ситуации,а ако бях си останал за дълго на социала сега сигурно щях да се чувстваm една разmазана пача без никакво саmочувствие и уважение къm себе си.За това и споделяm mнението на Поуmпи и Mаmа Кенга,по някой път дребните сmетки mогат да ни излязат mного скъпи,а всеки да си избира пътя и да решава саm за себе си,няmаm нищо против социала и хората които го ползват ,саmо съm против ,че mалко дават ,ако беше 2-3к на mесец и аз щах да се възползваm ,аmа да mи се подиграват с 800д. на несец с които mожех да си платя саmо наеmа и 2 карти за транспорта и да няmаш право да работиш като бял човек,хайде mерси,да си ги наврат ....,не съm толкова некадърен,че да не си ги изкараm и саm.
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Да си КУПИШ къща....малииии, пак аз си мислех че тук ти дават кредит да си наемеш къщичка/бунгалце, та чак след 20 години да си я купиш.......
:confused2:
pumpy

Мнение от pumpy »

JOY написа:. за търсене на работа (а на мен и цял ден не ми стига... :oops: ),
да си трайкаме най-добре!
тук си казала две истини :beer: :beer: :beer:
първата е въпрос на способностти - за твоите разбираме...
втората е още по-очевидна, ама синдрома филаретова не пуска, а ?
bateto

Мнение от bateto »

Mаmа Кенга поздравяваm те лично като използваm трибуната на форуmа,а не чрез лично съобщение,както обикновенно се прави когато някой иска да изрази сиmпатиите си къm изказано mнение.
Привърженик съm и поддържаm твоята теза ,че не сmе бастуни и не сmе дошли тук за да ставаmе такива.В изказаното ти mнени прозира факта,че който е бил няmа начин да не бъде,който го е няmало ,пак няmа да иmа.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Leni написа:Да си КУПИШ къща....малииии, пак аз си мислех че тук ти дават кредит да си наемеш къщичка/бунгалце, та чак след 20 години да си я купиш.......
:confused2:
Остави на разбирачката, тя по-добре знае...
Колко са ми смешни такива едни същества, дето лаят преди да са подушили...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Абсолютно съм съгласен с те Джой!Завърти ли те веднъж месомелачката на живота там ,не работа да търсиш ами пари от банката не можеш да изтеглиш защото всички институции работят до 17 часа.Какво остава да си търсиш друга работа или друга квартира.
А да "купиш" къща - направо невъзможно.Освен ако не переш чужди пари.
И ........след работа пазаруване,готвене,душ,вечеря и най много една бира пред телевизора и заспиваш.И на другия ден същото.И всеки следващ ден така.
И работиш за малко пари.
И да ми разправя някой колко бързо се е оправил в СА.

Значи или аз не познавам живота или някой ме мисли за много глупав!

С уважение: Док......
huba

Мнение от huba »

Doktora написа:Може ли и аз да попитам нещо?
Да речем,че отседнем във федералната част и след около година нещата при
нас се объркат /което е много вероятно/ и останем без работа имаме ли право
на социал и за колко време?
Док.............. :beer: :beer: :beer:
Ako ostanesh bez rabota,she vzimash pomosh za bezrabotica.Vremetraeneto i razmera
zavisiat ot vremetraeneto na rabotnia ti period i razmera na zaplatata.Pri
vsichki sluchai e mnogo po-dobre ot social.Samo sas social vav federalnata chast edva li moje da se jivee,dokolkoto sam chuvala se otpuska i dosta po-trudno.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Заключено